ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνγκελα Μέρκελ – Στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου

Ανήμερα της εθνικής επετείου θα φτάσει στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να πραγματοποιήσει την τελευταία της επίσκεψη στην χώρα μας ως ηγέτης της Γερμανίας.

 

Την ημερομηνία άφιξης της Μέρκελ ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ούλρικε Ντέμερ. Όπως τόνισε η Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

 

Όπως είπε η ίδια είναι «σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» η επίσκεψη της καγκελαρίου τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Σλοβενίας.

 

Το πρόγραμμα της Μέρκελ

Η κ. Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

 

Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε η κυρία Ντέμερ.

 

Η καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συναντήσεων, η κ. Ντέμερ αναφέρθηκε στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχετικά με την δευτερογενή μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης

Πολεμική ρητορική ΗΠΑ – ΚίναςΚόσμος

Προοίμιο θεαματικής στροφής στην αμερικανική πολιτική στο πρόβλημα της Ταϊβάν, με απρόβλεπτες επιπτώσεις στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, ή φραστικό ολίσθημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν; Το...

Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»Κόσμος

«Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής Telam. Παράλληλα, ...

Κίνα – Έξαρση της πανδημίας – Επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε επαρχίεςΚόσμος

Μια νέα έξαρση της COVID-19 οδήγησε περιοχές της Κίνας να αυξήσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, με την πρωτεύουσα Πεκίνο να σφραγίζει κάποια σημεία ενώ επαρχίες στο βορειοδ...

Ρωσία – Τραγωδία στη Ριαζάν – 16 νεκροί μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικώνΚόσμος

Εικόνες καταστροφής και θανάτου έρχονται από την επαρχία Ριαζάν στη Ρωσία μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών PGUP Elastic. Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν 16 νεκροί.   Tο πρα...

Συντετριμμένος ο Μπόλντουιν μετά το σοκαριστικό περιστατικό (Φωτογραφίες) Κόσμος

Ο Άλεκ Μπάλντουιν, εμφανίζεται συντετριμμένος και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ, λίγο έξω από τη Σάντα Φε, εκεί όπου γυρίζεται το γουέστερν...