ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιταλία: Επεισόδια στην πορεία των αντιεμβολιαστών - Εισβολή στα γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας

Ένταση και συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη, στο τέλος της κινητοποίησης αντιεμβολιαστών που οργανώθηκε στην κεντρική πλατεία του Λαού.

Η αστυνομία προχώρησε επανειλημμένα σε ρίψεις νερού κατά διαδηλωτών που βρίσκονταν κοντά στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ένταση σημειώθηκε και κοντά στην κεντρική Βια Βένετο. Ένα μέρος από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ήθελε να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

Στην σημερινή διαδήλωση, με περίπου 10.000 άτομα, κύριο ρόλο είχαν στοιχεία της ακροδεξιάς, νεοφασιστικής οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα, Νέα Δύναμη.

Παράλληλα, ομάδα διαδηλωτών εισήλθε και στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil. Προκάλεσαν καταστροφές και φώναξαν συνθήματα κατά του γραμματέα του συνδικάτου, Μαουρίτσιο Λαντίνι. Θεωρούν ότι πρέπει να «απολογηθεί», επειδή συμφώνησε με την εφαρμογή του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, από τις 15 Οκτωβρίου.

«Δεχθήκαμε μια φασιστική επίθεση αντιεμβολιαστών. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση αυτή κατά της δημοκρατίας και όλων των εργαζομένων», δήλωσε ο Λαντίνι.

«Κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι η χώρα μας θα γυρίσει πίσω, στην εικοσαετία του φασιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε ο Ιταλός συνδικαλιστής.

Την επίθεση κατά του ιταλικού συνδικάτου Cgil καταδίκασε απερίφραστα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε:

«Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν με καθοριστικό τρόπο την δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να γίνει δεκτός κανένας εκφοβισμός σε βάρος τους. Πρέπει να τους απορρίψουμε με απόλυτη αποφασιστικότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Πόσο επικίνδυνο είναι το Facebook;- Η έρευνα της Γερουσίας για το “τρομακτικό εργαλείο” του ΖάκερμπεργκΚόσμος

«Μία επιχείρηση που έχει τόσο τροματική επιρροή στους ανθρώπους, στις ενδόμυχες σκέψεις τους, στα αισθήματά τους, στη συμπεριφορά τους, χρειάζεται κάποια επιτήρηση. Αλλά το Faceboo...

Αυστρία: Ο Κουρτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τις καταγγελίες για χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις Κόσμος

Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία για διαφθορά εναντίον του Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς (PVP) και μερικών από τους στενότερους υπαλλήλους του, ο Κουρτς  ανακοίνωσε την παραιτηση τ...

Οι δημοσιογράφοι Μαρία Ρέσα και Ντμίτρι Μουράτοφ τιμήθηκαν με το Νόμπελ ΕιρήνηςΚόσμος

Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, σε μια εποχή που το δικαίωμα αυτό απειλείται σε όλο τον κόσμο, τιμήθηκε σήμερα με τη βράβευση δύο δημοσιογράφων, των οποίων η δουλειά έχει εξο...

Εμβόλιο Sputnik V: «Κοντά» στην έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό ΥγείαςΚόσμος

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Παρασκευή ότι ο οργανισμός βρίσκεται «κοντά» στην επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με το ρωσικό εμβόλιο κατά της C...