ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρετανία: Ο Μπ. Τζόνσον αντιμέτωπος με νέα ερωτήματα για τα προσωπικά έξοδά του

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με περισσότερες καταγγελίες σε σχέση με τις δαπάνες του για την ανακαίνιση του διαμερίσματός του και τη φροντίδα του γιου του, τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών της απέρριψε ως αβάσιμο κουτσομπολιό.

Οι Sunday Times γράφουν πως το συνολικό κόστος των εργασιών στο σπίτι του ανήλθε σε περίπου 200.000 λίρες και ότι το ένα τιμολόγιο το διευθέτησε απευθείας ένας χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος, μια παροχή σε είδος, που θα έπρεπε να έχει δηλωθεί στις φορολογικές αρχές.

Η εφημερίδα έγραψε, επίσης, ότι από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος ζητήθηκε να πληρώσει για την νταντά του μικρότερου γιου του Τζόνσον, Ουίλφρεντ.

«Δεν με πειράζει να πληρώνω για φυλλάδια όμως αγανακτώ να μου ζητείται να πληρώσω, προκειμένου, στην κυριολεξία, να καθαρίσει κάποιος τα οπίσθια του μωρού του πρωθυπουργού», λέει ο χορηγός, που δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με το άρθρο.

Το Συντηρητικό Κόμμα και το γραφείο του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ απέφυγε να απαντήσει ευθέως ποιος αρχικά πλήρωσε για την ανακαίνιση και είπε ότι δεν έχει «καμία ιδέα» εάν ζητήθηκε από κάποιον χορηγό να πληρώσει για τη φροντίδα του παιδιού του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Το τελευταίο θέμα που ρωτήσατε είναι ένα παράδειγμα κουτσομπολιού», είπε ο Ράαμπ στο Sky News. Τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον υπήρξε «ξεκάθαρος» σχετικά με τα έξοδα της ανακαίνισης του διαμερίσματος.

 

Ο Μπόρις Τζόνσον θα έπρεπε να παραιτηθεί εάν παραβίασε τους κανονισμούς, λέει ο επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκωτίας

Ο επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκωτίας Ντάγκλας Ρος δήλωσε σήμερα πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα έπρεπε «σίγουρα» να παραιτηθεί, εάν η έρευνα σχετικά με τη χρηματοδότηση του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατέληγε στο συμπέρασμα ότι παραβίασε τον υπουργικό κώδικα δεοντολογίας.

Λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες σχετικά με τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του διαμερίσματος όπου ο ίδιος διαμένει μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Κάρι Σίμοντς και το μωρό τους στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία οδήγησε στην έναρξη μιας έρευνας από την εκλογική επιτροπή.

Αν και ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει πως έχει πληρώσει ο ίδιος τον λογαριασμό, κατηγορείται ότι κατέφυγε σε ένα δάνειο, που δεν έχει δηλώσει, από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος.

«Πιστεύω πως οι πολίτες αναμένουν τα υψηλότερα στάνταρτ από εκείνους που κατέχουν τα υψηλότερα αξιώματα της χώρας, για αυτό ακριβώς πιστεύω ότι οι πολίτες παρακολουθούν τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και περιμένουν τις απαντήσεις», είπε στο BBC ο επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκωτίας, Ντάγκλας Ρος.

Αν και το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού έμοιαζε να μην έχει επηρεαστεί πολύ από τις καταγγελίες, οι δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου κάνουν λόγο για μια μείωση του προβαδίσματος των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών.

Η εφημερίδα Sunday Times έγραψε σήμερα, μεταξύ άλλων, ότι ζητήθηκε από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος να πληρώσει για την νταντά του μικρότερου γιου του Τζόνσον, Ουίλφρεντ.

Το γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε σε μια ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός έχει καλύψει το κόστος κάθε φροντίδας για το παιδί του».

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Φιλόδοξο πείραμα στην Βρετανία: 40 μέρες για 40.000 άτομα - Χωρίς αποστάσεις και μάσκεςΚόσμος

Η Βρετανία εξετάζει ήδη το επόμενο βήμα μετά την πανδημία, αφού σε λιγότερο από 2 μήνες, στις 21 Ιουνίου, έχει προγραμματίσει την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων για την χώρα. ...

Στην “πορτοκαλί” λίστα των Βρετανών η Ελλάδα - Πως θα ξεκινήσουν τα ταξίδια από τις 17 ΜαϊουΚόσμος

Η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, με σχεδόν 35 εκατομμύρια Βρετανούς να έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, «στρώνει» τον δρόμο για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Η Εθ...

Αρκετοί Αμερικανοί μεταξύ των θυμάτων στο ποδοπάτημα στο Όρος ΜερόνΚόσμος

Αρκετοί Αμερικανοί πολίτες περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο Ισραήλ, ανέφερε σήμ...

Εργατική Πρωτομαγιά: Πότε και πως καθιερώθηκε η γιορτή των εργατών του κόσμου Κόσμος

  Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομι...