ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech στη Γαλλία

Τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19, που παρήχθησαν σε γαλλικό έδαφος, εμφιαλώθηκαν σήμερα, επιβεβαίωσε η εργολήπτρια εταιρεία Delpharm, που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ένα γεγονός που χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ξεκίνησε σήμερα το πρωί», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο όμιλος Delpharm, που εμφιαλώνει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech στο Ερ ε Λουάρ, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, λίγα λεπτά αργότερα από μια ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου για το θέμα στο Twitter.

«250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 να παραχθούν στη Γαλλία το 2021: αυτός είναι ο στόχος μας», έγραψε ο Μακρόν.

«Αυτό ξεκινά συγκεκριμένα από σήμερα με τα πρώτα εμβόλια των BioNTech-Pfizer που παρήχθησαν στη μονάδα της Delpharm στο Σεν Ρεμί σιρ Αβρ: μπράβο σε όλες τις ομάδες!», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα εν λόγω εμβόλια παραδόθηκαν χθες χύδην στην Delpharm από το εργοστάσιο της BioNTech στο Μάρμπουργκ στη Γερμανία, όπου παρασκευάστηκαν. Η Delpharm έχει αναλάβει να τα τοποθετήσει σε φιαλίδια, τα οποία θα διανεμηθούν εντέλει στις αρχές που διενεργούν τους εμβολιασμούς.

Ακόμα κι αν παρήχθησαν σήμερα από το γαλλικό εργοστάσιο, δεν θα χορηγηθούν αμέσως, διότι θα χρειαστεί σχεδόν ένας μήνας για την επικύρωσή τους.

Τα εμβόλια αυτά δεν θα διανεμηθούν αποκλειστικά στους Γάλλους. Η Delpharm διευκρίνισε στο AFP ότι η αναλογία θα αντιστοιχεί στην ποσόστωση των εμβολίων κατά της Covid-19, που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Γαλλία στο σύνολο των παραγγελιών της, ήτοι περίπου 15%.

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ρωσία: Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα παραμείνουν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία όσο χρειάζεταιΚόσμος

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα διατηρήσει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία για όσο θεωρεί ότι χρειάζεται, καθώς αυτονομιστές υποστηριζόμενοι από...

EMA για AstraZeneca: Οι θρομβώσεις είναι παρενέργεια, αλλά σπάνια -Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνωνΚόσμος

  Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca - 18 θανατηφόρα περιστατικά έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων του ΕΜΑ - Συνεδρι...

Γεννηματά: «Απαράδεκτη» η πρόκληση Ερντογάν απέναντι στην Ούρσουλα φον ντερ ΛάιενΚόσμος

  Την έντονη αντίδραση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η στάση του προέδρου της Τουρκίας - «Θα συνεχίσει η Ευρώπη να μην αντιδρά;» - Δεν είχε προβλέψει κάθισμα για την...

Τουρκία: Ερντογάν και Σαρλ Μισέλ κάθισαν και άφησαν «σύξυλη» όρθια την Φον ντερ Λάιεν (βίντεο)Κόσμος

  Ένα βίντεο που αποτυπώνει την αμηχανία κατά την συνάντηση του Τούρκου προέδρου,  Ταγίπ Ερντογάν   με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και  Σαρλ Μισέ...