ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς" - Χορηγία του Ιδρύματος Λάτση

Παναγιώτα Καρλατήρα*
 

 

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η κυρία Μαριάννα Λάτση - «Κάνουμε μεγάλα βήματα», είπε ο Πλεύρης - Σχεδόν 81.000 άτομα επισκέφθηκαν το τμήμα  Επειγόντων του νοσοκομείου μέσα στο 2021

 
 
 
Νέο «πρόσωπο» αποκτά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς", με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου την κάλυψη των δαπανών για την πλήρη μελέτη του έργου, την κτιριακή ανακατασκευή και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του.
 


Το «παρών» στα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» έδωσαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα,  η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, , ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Ελευθέριος Μπούλιας, η αναπληρώτρια διοικήτρια κυρία Άννα Μάινα, ο πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Καλατζής και ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κώστας Τασούλας.


 
288576920_457770512857625_8341241405937899641_n
311337595_670966761324276_3894693732619065387_n
310998256_834742057706732_6280208805744915217_n
Η κυρία Μαριάννα Λάτση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
 
 
 
 
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η κυρία Μαριάννα Λάτση

 
 
Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ελευθέριος Μπούλιας, δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και φυσικά το κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου 2020 και μετά βιώσαμε το δυνατό κύμα κορωνοϊού που δημιουργούσε προβλήματα. Όλοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο δυο μήνες νωρίτερα. Το νοσοκομείο μας υποδέχθηκε πάνω από 71.000 ασθενείς στο ΤΕΠ, 110.000 ασθενείς στα τακτικά ιατρεία, πραγματοποίησε 100.000 εμβολιασμούς και χιλιάδες χειρουργεία»
 


 
unnamed__3_
 
 
Ο πρόεδρος του ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, κ. Πέτρος Καλατζής, δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το νοσοκομείο και το ίδρυμα Λάτση. Εγκαινιάζεται και παραδίδεται ένα μεγάλο έργο για το πεδίο της Υγείας, αναβαθμίζεται το νοσοκομείο. Η δωρεά αυτή εντάσσεται σε μια δέσμη δράσεων που ανέλαβε το ίδρυμα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, μετά την τραγωδία εκείνη και τα κενά που προέκυψαν και αναδείχθηκαν από την κάλυψη περιστατικών έκτακτης ανάγκης. Συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς και πραγματοποιήσαμε σημαντικά έργα. Όπως η αναβάθμιση των ΤΕΠ και φης ΜΑΦ στο ΚΑΤ, η ανανέωση του εξοπλισμού του ΤΕΠ στο Θριάσιο, η ανανέωση χώρων στο σύστημα αιμοδοσίας. Ήταν ένα όραμα του αείμνηστου Ιωάννη Λάτση να προσφέρει στη χώρα του και εμείς το συνεχίζουμε δίνοντας έμφαση στο πεδίο της Υγείας. Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους για όσα μας προσφέρετε» κατέληξε ο κ. Καλατζής.
 


unnamed__1__2
unnamed
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, η κυρία Μαριάννα Λάτση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.
 


Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε: «Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στο «Γ. Γεννηματάς» για το ΤΕΠ και χαίρομαι για την ολοκλήρωση του έργου. Συγχαίρω τους συναδέλφους υγειονομικούς που, παρ' ότι εξαντλημένοι, συνεχίζουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις για όλους τους πολίτες. Προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες. Είναι αυτό το ΤΕΠ μαζί με εκείνα του Ευαγγελισμού και του Νίκαιας από τα πιο κομβικά στο ΕΣΥ. Ευχαριστούμε πολύ το ίδρυμα Λάτση για όσα έχει προσφέρει στο πεδίο της Υγείας».


«Το σημαντικό σήμερα, εκτός από την ευχαριστία μας στο Ίδρυμα Λάτση, είναι ότι ανάλογα ΤΕΠ θα αποκτήσουν αλλά 80 νοσοκομεία της χώρας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Ξέρουμε, επίσης, πως, διασφαλίζοντας κονδύλια για μεγάλα έργα, αξιοποιώντας χορηγίες, όπως αυτή της οικογένειας Λάτση, προσπαθώντας να δίνουμε κίνητρα στους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα μας υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, ανοίγοντας τις προκηρύξεις, κάνουμε βήματα μεγάλα. Κάποιοι σε αυτή τη διαδρομή μας δεν έχουν θέση, όπως αυτοί με τις ντουντούκες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις...ντουντούκες που ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και των εγκαινίων από μερικούς δεκάδες γιατρούς που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες του ΕΣΥ και τις δωρεές που γίνονται δεκτές.


Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης, μετά το τέλος της ομιλίας του, κατευθύνθηκε προς τους διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς και τους ζήτησε να σεβαστούν τον τελούμενο αγιασμό. Ωστόσο, δέχθηκε λεκτική επίθεση με αναφορές στον πατέρα του.
 
 
unnamed__4_
Στο βήμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
 
Το νέο «πρόσωπο» του ΤΕΠ

Το ΤΕΠ είναι ένα από τα πιο κομβικά πεδία της εύρυθμης λειτουργίας του μεγάλου νοσοκομείου. Σχεδόν 81.000 άτομα το επισκέφθηκαν μέσα στο 2021 στις γενικές εφημερίες του, αναζητώντας υπηρεσίες υγείας, δίνοντάς του την πρωτιά αναφορικά με τις προσελεύσεις στα Επείγοντα, ανάμεσα στα νοσοκομεία της Αττικής. Άλλα 54.236 άτομα έχει υποδεχθεί στις εφημερίες του κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Το συγκεκριμένο ΤΕΠ έχει όμως και σημαντική ιστορία καθώς λειτούργησε ως το πρώτο συντονιστικό κέντρο επειγόντων περιστατικών στο τέλος της δεκαετίας του 1960 στη χώρα μας αντιμετωπίζοντας τα επείγοντα περιστατικά σε 24ωρη καθημερινή βάση του λεκανοπεδίου Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας.
 


Μαζί με τη μακρά πορεία του το ΤΕΠ του «Γ. Γεννηματάς» κουβαλούσε επίσης σημαντικά προβλήματα χωροθέτησης, καθώς και ακατάλληλες συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος. Αυτό οφειλόταν στο ότι ο σχεδιασμός για τη χωροταξική κατανομή του πραγματοποιήθηκε τις δεκαετίες που πέρασαν, χωρίς να προβλεφθούν η εξέλιξη και το είδος των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης της σύγχρονης κοινωνίας στην Ελλάδα με τη μορφή που αυτές οι παράμετροι εμφανίζονται σήμερα. Έτσι διαφαινόταν ένα τεράστιο σχεδιαστικό κενό, σε συνδυασμό με τη μετατροπή παλιών δομών με προσθήκες σχεδιασμού, οι οποίες όμως δεν ικανοποιούσαν τις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.
 


gennimatas
Ο Δρ.Πέτρος Καλαντζής, Πρόεδρος Εκτελεστικού Συμβουλίου του κοινωφελούς ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση»


 
Για τους εργαζόμενους και τη διοίκηση ήταν αναγκαίος ο σωστός χωροταξικά σχεδιασμός του ΤΕΠ, με διπλό όφελος: αφενός παρέχεται υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς, αφετέρου βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού. Αυξάνεται, επίσης, η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα τόσο του νοσοκομείου, όσο και γενικότερα του υγειονομικού συστήματος.

Πλέον, το ΤΕΠ θα δέχεται 700 έως 900 ασθενείς στην εφημερία του νοσοκομείου υπό τις πιο σύγχρονες συνθήκες, τόσο για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, όσο και για τους εργαζόμενους.
 


Τα οφέλη για τον ασθενή σχετίζονται με την αλλαγή του συστήματος λειτουργίας του ΤΕΠ, έτσι ώστε οι γιατροί να πηγαίνουν στον ασθενή και όχι το αντίθετο, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο:

  • Μείωση του χρόνου αναμονής και απαλλαγή από το άγχος και τον εκνευρισμό της μεγάλης αναμονής
  •  
  • Έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος υγείας του ασθενούς
  •  
  • Αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση
  •  
  • Ταχύτητα και υψηλή αποδοτικότητα στην παροχή φροντίδας
  •  
  • Ικανοποίηση των χρηστών υπηρεσιών υγείας
  •  

Το ΤΕΠ του «Γ. Γεννηματάς» εκτείνεται σε 1.192 τ.μ. Η Λειτουργική Διάταξη του Νέου Συγκροτήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο παραδίδεται στο Νοσοκομείο, είναι προϊόν πολύμηνης και επίπονης συνεργασίας μεταξύ των Μελετητών του Έργου και των Εκπροσώπων του Νοσοκομείου - της Διοίκησης, του Διευθυντή του Τμήματος, του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, του τμήματος Βιοϊατρικού Εξοπλισμού κ.λ.π., και μελετήθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και τις Προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας.


Η δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κάλυψε την αρχιτεκτονική αναδιαρρύθμιση για τη βελτίωση της λειτουργίας του τμήματος (με εργονομική λειτουργία των επιμέρους ενοτήτων, προσθήκες χώρων που έλειπαν τελείως, βελτίωση των χώρων εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κ.λ.π.), τον εκσυγχρονισμό των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, την πλήρη αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και την κατασκευή νέου στέγαστρου που σηματοδοτεί αισθητικά και λειτουργικά την είσοδο του ΤΕΠ.
 


Ειδικά σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έγιναν καίριες παρεμβάσεις: καταργήθηκε η ράμπα εισόδου που υπήρχε (με κλίση 14%), η οποία δυσχέραινε την πρόσβαση των κατακεκλιμένων ασθενών και των ασθενών σε αμαξίδιο και ανυψώθηκε η ασφαλτοστρωμένη οδός στο επίπεδο του δαπέδου εισόδου στο ΤΕΠ, συνολικού εμβαδού 1.600 τμ. Αξίζει να σημειωθεί πως η ράμπα εισόδου αποτελούσε το πιο σημαντικό λειτουργικό πρόβλημα του ΤΕΠ, καθώς ήταν πολύ απότομη, με αποτέλεσμα οι τραυματιοφορείς που μετέφεραν τους ασθενείς σε φορείο να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ παράλληλα υφίστατο πάντοτε ο κίνδυνος ατυχήματος.

Έγινε ανάπλαση όλων των εσωτερικών χώρων και του εξωτερικού χώρου για τη δημιουργία ήρεμου και ευχάριστου θεραπευτικού περιβάλλοντος, δεδομένου ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη θεραπεία του ασθενούς, όσο και στην απόδοση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Έγινε πλήθος μελετών (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική και συγκοινωνιακή μελέτη) και πλήρη οικοδομική και ηλεκτρομηχανολογική ανακατασκευή του συνολικού κτιριακού Συγκροτήματος, του περιβάλλοντος αυτού χώρου και του Νέου Στεγάστρου. Τέλος, εγκαταστάθηκε ο ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

 
Η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα τόσο του Νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όσο και του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα προσφέρει το Νοσοκομείο στο κοινωνικό σύνολο, θα είναι αναμφίβολα πολύ μεγαλύτερη από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα.
 

 
Οι παθογένειες του ΤΕΠ

Το ΤΕΠ αντιμετώπιζε ουσιαστικά οικοδομικά και ηλεκτρομηχανολογικά προβλήματα, καθώς και παλαιότητα των υποδομών, που καθιστούσαν προβληματική την εξυπηρέτηση των πολυάριθμων ασθενών επειγουσών περιπτώσεων, που επισκέπτονταν το Νοσοκομείο.

Ενδεικτικά:

  • Τα οικοδομικά τελειώματα των χώρων είχαν υποστεί τη φυσιολογική φθορά που συνήθως απαντάται σε Νοσοκομειακά Τμήματα σημαντικής επιβάρυνσης και συνεχούς χρήσης.
  •  
  •  
  • Τα εσωτερικά κουφώματα έχρηζαν αντικατάστασης καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα από τη φθορά της συνεχούς χρήσης.
  •  
  •  
  • Τα εξωτερικά κουφώματα ήταν κατασκευασμένα από διατομές αλουμινίου παλαιού τύπου και συνεπώς στερούνταν αεροστεγανότητας, ενώ δεν ανταποκρίνονταν και στις σημερινές θερμομονωτικές απαιτήσεις που καθορίζονται από τις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
  •  
  •  
  • Οι ψευδοροφές των χώρων είχαν υποστεί σημαντική φθορά, ενώ παράλληλα πολλοί χώροι δεν διέθεταν κατάλληλες για συχνό καθαρισμό επιφάνειες.
  •  
  •  
  • Οι κύριοι χώροι των χειρουργείων (αίθουσες επεμβάσεων και βοηθητικοί αυτών χώροι) ήταν επενδεδυμένοι με πλακίδια πορσελάνης που δεν θεωρούνται πλέον κατάλληλα για το απαιτούμενο επίπεδο καθαριότητας, λόγω των αναπόφευκτων αρμών. Επιπλέον οι επενδύσεις αυτές είχαν υποστεί τη φθορά του χρόνου.
  •  
  •  
  • Τέλος, σημαντικές φθορές, τόσο λόγω χρήσης, όσο και λόγω παλαιότητας παρατηρούνταν σε πάγκους εργασίας, ερμάρια, καθώς και στα υδραυλικά (π.χ.«μπαταρίες», scrub-up χειρουργείων κ.λ.π.).
  •  
  •  
  • Η θέρμανση και η ψύξη των χώρων γινόταν με ανεξάρτητες ανά χώρο μονάδες ανακυκλοφορίας του αέρα και με split units. Αυτό προκαλούσε ελλιπή εξαερισμό και αερισμό των χώρων χειροτερεύοντας την ποιότητα του αέρα, αδυναμία ανταπόκρισης σε περιόδους ακραίων εξωτερικών θερμοκρασιών, όπως επίσης και αδυναμία κεντρικού ελέγχου και συντονισμού των επί μέρους συστημάτων.
  •  
  •  
  • Δεν υπήρχε εγκατάσταση κεντρικού συστήματος πυρανίχνευσης το οποίο είναι απαραίτητο για την έγκαιρη ενημέρωση ασθενών και προσωπικού των Τ.Ε.Π. σε περίπτωση πυρκαγιάς.
  •  
  •  
  • Τα υφιστάμενα δίκτυα σωληνώσεων και κανάλια θέρμανσης/κλιματισμού δεν ήταν μονωμένα σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς με αποτέλεσμα αυξημένες ενεργειακές απώλειες που οδηγούσαν σε αυξημένα λειτουργικά κόστη.
  •  
  •  
  • Ο υφιστάμενος φωτισμός δεν επαρκούσε για τη σωστή χρήση και λειτουργικότητα των χώρων δυσχεραίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις την εργασία του προσωπικού.
  •  
  •  
  • Η ηλεκτρική τροφοδοσία γινόταν από Υποσταθμό κατασκευής του 1960 εντός του κτιρίου και όχι από τον καινούριο Υποσταθμό του Νοσοκομείου, δημιουργώντας προβλήματα ασφαλείας, αστάθειες σε περιπτώσεις μέγιστης ζήτησης και περιορισμούς στην τροφοδοσία του ΤΕΠ.
  •  
  •  
  • Η κατάτμηση των χώρων σε πολλά μικρά εξεταστήρια διαφόρων ειδικοτήτων, ευθυνόταν σε μεγάλο βαθμό για τη στενότητα των χώρων εξέτασης, καθώς και για την απουσία των εργονομικών συνθηκών στους επιμέρους χώρους.
  •  
  •  
  • Η ράμπα καταλάμβανε μεγάλη επιφάνεια του εσωτερικού χώρου εισόδου όταν στο ΤΕΠ υπήρχε ανάγκη για χώρους ζωτικής σημασίας που έλειπαν.
  •  
  •  
  • Η διάταξη των χώρων περιελάμβανε μόνο μια αίθουσα μικροεπεμβάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου απαιτούνταν περισσότερες.
  •  
  •  
  • Εξέλειπε τελείως η αίθουσα γύψου.
  •  
  •  
  • Το συνολικό Τμήμα είχε διαταχθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην είναι σαφώς διαχωρισμένη η αναμονή επισκεπτών από τους χώρους εξέτασης ασθενών.
  •  
  •  
  • Η διαλογή (Triage) των Ασθενών στην είσοδο του Τμήματος πραγματοποιείτο στον διάδρομο (δεν υπήρχε ξεχωριστός χώρος).
  •  
  •  
  • Δεν υπήρχε ιδιαίτερος χώρος αναμονής Κατακεκλιμένων Ασθενών με αποτέλεσμα οι ασθενείς σε φορείο να περιμένουν στον διάδρομο μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες (εξετάσεων κ.λ.π.).
  •  
  •  
  • Έλειπαν αρκετοί βοηθητικοί χώροι, οι οποίοι είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ορθολογική και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.
  • Ενδεικτικά αναφέρονται ο χώρος Ανάπαυσης Προσωπικού, το W.C. AμεA, ο χώρος Ειδών Καθαριότητας, χώροι Αποθηκών και Η/Μ Εγκαταστάσεων, Αποδυτήρια Προσωπικού κ.λ.π.
  •  
  •  
  • Υπήρχε ανάγκη περισσότερων καθιστικών για τους αναμένοντες να εξετασθούν περιπατητικούς ασθενείς, με αποτέλεσμα οι ασθενείς αυτοί είτε να περιμένουν όρθιοι, είτε να περιφέρονται στους διαδρόμους του Τμήματος.
  •  
  •  
  • Δεν υπήρχε ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας εισόδου των ασθενών στους χώρους εξέτασης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.
 
Δείτε φωτογραφίες από τη νέα μονάδα:
gna___gennimatas__6_
gna___gennimatas__5_
gna___gennimatas__4_
gna___gennimatas__3_
gna___gennimatas__1_
gna___gennimatas__2_


Οι κύριοι στόχοι της μελέτης για το σχεδιασμό Νέου ΤΕΠ ήταν:

- Να επιλυθούν όλα τα λειτουργικά προβλήματα που υπήρχαν στο Τ.Ε.Π.

- Να υπάρχει σαφής διαχωρισμός των ασθενών και των συνοδών – επισκεπτών.

- Να εξασφαλισθούν όλοι οι χώροι εξέτασης και επεμβάσεων για την ορθή και γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών.

- Να εξασφαλισθούν όλοι οι απαιτούμενοι υποστηρικτικοί χώροι για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος και τη διευκόλυνση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

- Να ανυψωθεί η οδός πρόσβασης στην είσοδο του ΤΕΠ για τη διευκόλυνση και συνεπίπεδη πρόσβαση των ασθενοφόρων, των κατακεκλιμένων ασθενών, των ασθενών με αμαξίδιο και των παντός είδους τροχήλατων.

- Να σχεδιασθεί νέο μεταλλικό στέγαστρο στην είσοδο που να σηματοδοτεί αισθητικά το Τμήμα και να προστατεύει την κίνηση των ασθενών, επισκεπτών, ασθενοφόρων, οχημάτων, τροχήλατων κ.λ.π. από τις καιρικές συνθήκες.

- Να σχεδιασθεί και να εγκατασταθεί ένα εξ’ ολοκλήρου καινούριο σύστημα ψύξης/θέρμανσης το οποίο θα τροφοδοτείται μεν από τα υφιστάμενα κεντρικά δίκτυα του Νοσοκομείου αλλά, με την τοποθέτηση μιας Κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας εξοπλισμένης με συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και συστήματα αυτόματου ελέγχου, θα δημιουργεί τις κατάλληλες θερμοκρασιακές συνθήκες στους χώρους ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών και θα επιτύχει τον απαραίτητο αερισμό/εξαερισμό των χώρων, με ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού κόστους σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.

- Οι υφιστάμενοι Ηλεκτρικοί Πίνακες εκσυγχρονίσθηκαν για να γίνουν πιο ασφαλείς και υποστηρίχθηκαν από την εγκατάσταση νέων σύγχρονων πινάκων για να εξυπηρετήσουν τις καινούριες εγκαταστάσεις.


Αναλυτικά στο Νέο ΤΕΠ προβλέπονται:

1) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ με τους εξής χώρους: Υποδοχής Ασθενών με λειτουργία χώρου Πληροφοριών, Λογιστηρίου – Ταμείων – Γραμματείας Εξυπηρέτησης Ασθενών, Αναμονής Περιπατητικών Ασθενών και Συνοδών με χώρους W.C, Γραφείο Κοινωνικού Λειτουργού – Ενημέρωσης Συγγενών και Χώρος Διαλογής Ασθενών 5 κλινών.

2) ΧΩΡΟΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ που περιλαμβάνουν Καρδιολογικό Τμήμα – Αναζωογόνηση 5 κλίνες, Παθολογικό Τμήμα 12 κλίνες, Μόνωση 1 κλίνη, Χειρουργικό Τμήμα 9 κλίνες, Αίθουσα Γύψου, Χώρος Ηλεκτροκαρδιογράφου με W.C., Χώρος αναμονής κατακεκλιμένων ασθενών χωρητικότητας 10 κλινών, Χώροι Αναμονής Περιπατητικών Ασθενών, W.C. Ασθενών (ανδρών – γυναικών και ΑμεΑ), Λουτρό Ασθενών, Χώροι Προσωπικού (Γραφεία, Αποδυτήρια – W.C., ανάπαυση προσωπικού), Χώρος Ειδών Καθαριότητας, Ακαθάρτων – Σκωραμίδων, Αποθηκών και Χώροι Η/Μ Εγκαταστάσεων.

3) ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ με 3 Αίθουσες Μικροεπεμβάσεων, Χώρος Scrub – up (πλύσης Ιατρών – Νοσηλευτών), Χώρος Αποστειρωμένου Υλικού, Χώρος Αποστείρωσης – Πλύσης Εργαλείων και Χώρος συγκέντρωσης ακαθάρτων.

 
 
 
 
*Πηγή: protothema.gr
 
 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 57χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι σκότωσε την 55χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, π...

image descriptionΕλλάδα

  Η συνεδρίαση του  Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας,  που εκδικάζει την  υπόθεση της Χρυσής Αυγής  σε δεύτερο βαθμό, άρχισε με την εξέταση του μάρτυρα  Παύλου Σεϊρλή,...

image descriptionΕλλάδα

Στις 3.000 σελίδες αναμένεται, σύμφωνα, με πληροφορίες να φτάσει η δικογραφία που έχει σχηματίσει η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για τη δράση του 53χρονου Ηλία Μίχου που συνελή...

image descriptionΕλλάδα

Στον εισαγγελέα μετέβη σήμερα, Τρίτη, η Κυβέλη Χατζηευστρατίου, μετά το τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό, στο οποίο ενεπλάκη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γ...

image descriptionΕλλάδα

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη τουρκική κι...