ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Αθηναίων: Έως 20 Απριλίου οι αιτήσεις για τη δωρεάν χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων σε ανασφάλιστους πολίτες

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), δίνει τη δυνατότητα σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας με κινητική αναπηρία να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο υψηλών προδιαγραφών που θα βελτιώσει την κοινωνική ζωή και την καθημερινότητά τους.

Έως την Πέμπτη 20 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, ώστε να αποκτήσουν το κατάλληλο αμαξίδιο. Ανάλογα με τις ανάγκες, προσφέρονται παιδικά αναπηρικά, καθώς και ηλεκτροκίνητα αναπηρικά απλά ή τύπου scooter, ελαφρά ή ενισχυμένα.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Θέλουμε μια πόλη στην οποία όλοι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση και θα μπορούν να μετακινούνται αυτόνομα στον δημόσιο χώρο. Τα αμαξίδια αυτά αποτελούν ελάχιστη συνεισφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων με αναπηρία που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους, ώστε να κινούνται στους δρόμους της Αθήνας».

Η δράση για τη χορήγηση ηλεκτροκίνητων και παιδικών αναπηρικών αμαξιδίων σε ανασφάλιστα Άτομα με Αναπηρία δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων με ποσοστό πιστοποιημένης (εν ισχύ) κινητικής αναπηρίας άνω του 67%. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, η EΑΤΑ θα αποφασίσει για τους ωφελούμενους με βάση τα εξής κριτήρια:

– Ιδιότητα ΑμεΑ δυνητικά ωφελούμενου με ποσοστό κινητικής αναπηρίας άνω του 67%.

– Εντοπιότητα δυνητικά ωφελούμενου (κάτοικος του Δήμου Αθηναίων).

– Ιδιότητα ανασφάλιστου.

– Ιατρική γνωμάτευση για το είδος του αμαξιδίου που ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες μετακίνησης του ωφελούμενου.

– Ετήσιο κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα έως 9.360 ευρώ.

– Ετήσιο κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα (από το χαμηλότερο στο υψηλότερο).

Οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής και τα συνημμένα δικαιολογητικά, αξιοποιώντας το Πληροφοριακό Σύστημα της πράξης Open Social Net μέσω του ιστότοπου athens.opensocialnet.gr.
Σε περίπτωση δυσκολίας καταχώρησης της αίτησης θα παρέχονται υπηρεσίες help desk, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως τις 20/04/2023, από τις 10:00 έως τις 17:00.

Εναλλακτικά, υποβάλλοντας κλειστό φάκελο στο πρωτόκολλο EATA ΑΕ, στη διεύθυνση Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, ΤΚ 118 54, Α’ Όροφος (Γραφείο Πρωτοκόλλου – Σεράφειο Δήμου Αθηναίων). Στον φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται απαραιτήτως η ένδειξη «Χορήγηση ηλεκτροκίνητων και παιδικών αναπηρικών αμαξιδίων σε ανασφάλιστα Άτομα με Αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, κατοίκους Δήμου Αθηναίων». Σημειώνεται ότι οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υποβολής της αίτησης ή/και των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών συμμετοχής και επιλογής καθιστά αυτόματα την υποψηφιότητα άκυρη.

Διευκρινίσεις για τους όρους της πρόσκλησης παρέχονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της πράξης info@athens.opensocialnet.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετικά ερωτήματα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της καταληκτικής υποβολής.

Τα αμαξίδια διατίθενται μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του έργου.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net», η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888).

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης – Θεσσαλονίκη: Σε λειτουργία το μετρό αρχές του 2024 – Πώς σχολίασε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑΕλλάδα

«Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ...

Αργοσαρωνικός, Ύδρα, Σαλαμίνα, Φαληρικός Όρμος στο πλήθος θεμάτων Η.Δ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Μ.Τετάρτη Ελλάδα

Νέα (δια ζώσης) Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Γ. Δημόπουλου, πρ...

Υπουργείο Παιδείας: Δεν θα υπολογίζονται οι απουσίες των μαθητών που ασθένησαν με κορωνοϊόΕλλάδα

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών έως πέντε ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό. Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων...

Στη Βουλή η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη – Αντιδράσεις για την παρέμβαση ΤζανερίκουΕλλάδα

Εισάγεται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση και τη Μεγάλη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση η  συμπληρωματική τροπολογία , που βάζει φρένο για κάθοδο ...

Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης, λόγω ΠάσχαΕλλάδα

Επιστρέφονται από σήμερα Μ. Δευτέρα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκε...