ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τάραξε τα πολιτικά νερά ο "ανένδοτος" ΣΥΡΙΖΑ με αποχή από ψηφοφορίες και κάλεσμα δημοκρατικής συσπείρωσης – Επίθεση από την κυβέρνηση

O Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρεί από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη που αφορά στην τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη μέχρι τις εκλογές 2023. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση δεν αφορά συνεδριάσεις και επιτροπές της Βουλής, δηλ. την ουσία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αλλά μόνο ψηφοφορίες όπως ήταν φυσικό τάραξε τα πολιτικά νερά αφού στηρίζεται στο σκεπτικό όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην νομιμοποιηθεί η “εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να τη νομιμοποιήσουν”.
Νωρίτερα αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή το κοινοβούλιο όπου οι βουλευτές της Ν.Δ καταψήφισαν τη πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “το θέαμα στόχων της ΕΥΠ, που στηρίζουν στην ουσία την παρακολούθησή τους, παραμένουν στις θέσεις τους, συντάσσονται με τους αυτουργούς των υποκλοπών, ένα θέαμα που παράγει αποτροπιασμό και πολιτική παρακμή. Μια τέτοια κατάσταση σήψης και πολιτικής παρακμής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό άνθρωπο”.


Και κατέληξε: “Δηλώνουμε λοιπόν σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να τη νομιμοποιήσουν”.


Εξαίρεση η συμμετοχή εάν υπάρξει νομοθετική διαδικασία στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει μία πρόταση που εστιάζει στον ναζιστικό χαρακτήρα των κομμάτων που πρέπει να αποκλειστούν. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα εξετάσει και άλλες απόψεις όπως για παράδειγμα την θέση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένει να δει την τελική πρόταση της κυβέρνησης με βασική αρχή που δεν είναι άλλη από την στόχευση στα ναζιστικά κόμματα.

Αναφέρθηκε επίσης:
–Στον τρόπο που επηρρεάζει συνολικά το πολιτικό σκηνικό το κέντρο παρακολουθήσεων που – όπως κατέδειξαν τα στοιχεία της ΑΔΑΕ- στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Επισήμανε αρχικά ότι η ΕΥΠ φαίνεται πως παρακολουθούσε τους “στόχους” που διέφευγαν από την χρήση του λογισμικού Predator. Εξέφρασε παράλληλα την έντονη ανησυχία του για τον “πλούτο πληροφοριών” ο οποίος έχει συγκεντρωθεί από τον μηχανισμό αυτό σημειώνοντας ότι έχει τεθεί συνολικά το πολιτικό σύστημα υπό το καθεστώς εκβιασμού.


–Στο ΠΑΣΟΚ. Λείανε την αντιπαράθεση Τσαπανίδου με Μάτζιο και ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει μέτωπο με τις υπόλοιπες δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικές αλλά μόνον “με την δεξιά και την δεξιά πολιτική”. Θύμισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει πως η παρακολούθησή του έγινε για πολιτικούς λόγους και με στόχο τον εκβιασμό. Επισήμανε ότι μοιάζει “επαμφοτερίζουσα” η στάση του ΠΑΣΟΚ όταν από την μία μιλά για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και από την άλλη για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή δίχως παζάρια για τις καρέκλες.

–Για το μετεκλογικό σκηνικό: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια “κυβέρνηση νικητών”, επεσήμανε ότι η πρωτιά του κόμματός του στην επόμενη κάλπη συνιστά προϋπόθεση για την δημιουργία μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

–Για τη δημοκρατική λειτουργία: Επισήμανε ότι το ζήτημα που έθεσε την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο πλέον τίθεται όχι στους βουλευτές αλλά στα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων. Κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις «να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας» όπως και «τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους».

Αντιπαράθεση στα ύψη
Η κυβέρνηση δια του κ. Οικονόμου απάντησε σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «τραμπισμό», ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος, ενώ και το ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα για τις αναφορές του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ως γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προχωρά σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζει μάλιστα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί «να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος από τον κ. Οικονόμου
Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές. Θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «ολοκληρωτισμό» εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές».

«Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον προσανατολισμό της χώρας εκείνοι που την διέσυραν διεθνώς. Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον Κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως ”πολιτικό κόμμα”», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Εντέλει, θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «τραμπισμό» εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των προσωπικών δεδομένων».

Κόντρα για Ανδρουλάκη
Σύγκρουση όμως ξέσπασε και μετά την αναφορά του κ. Τσίπρα στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, μετά και τις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου.

«Εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο. Αλλά είναι σαφές ότι και στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, δεν τα είπα εγώ, δεν τα είπε η κ. Τσαπανίδου χθες, τα είπε ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι επαρακολουθείτο για να είναι το κόμμα του σε ομηρία» υποστήριξε ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Ζάππειο και συνέχισε:
«Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Για την επόμενη πενταετία, η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου θα είναι υπό καθεστώς ομηρίας. Πού βρίσκονται τούτη την ώρα αυτές οι πληροφορίες των συνομιλιών, των συνδιαλέξεων, των καθημερινών επαφών, των συζητήσεων; Διότι το κακόβουλο λογισμικό έμπαινε στο κινητό τηλέφωνο, το είχες κλειστό, συζητούσες και σε κατέγραφε», τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Πού βρίσκεται αυτός ο πλούτος των πληροφοριών σήμερα; Σε ποιων τα χέρια βρίσκεται αυτός ο πλούτος των συνομιλιών σήμερα; Και αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου, εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα.

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι γκεμπελικές πρακτικές ”λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζεται στην αυστηρή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Επίσης υπογραμμίζεται πως «οι αθλιότητες της εκπροσώπου Τύπου (σσ του ΣΥΡΙΖΑ) περί ”εκβιαζόμενου” Νίκου Ανδρουλάκη, θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους και κατόπιν εορτής προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπληρώνει ότι το ίδιο το κόμμα και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Δικαιοσύνη, στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν.

Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πώς η μόνη προσφορά του στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει.

Κατακρίνει ως «ψευδείς, αναφορές στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, που υιοθέτησε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ότι τάχα οι Σοσιαλιστές δεν αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο», σημειώνοντας ότι «διαψεύστηκαν με στοιχεία από την εκπρόσωπο Τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι κ. Ανδρουλάκης είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που πιστοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό predator. «Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα πηγαίναμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι», αναφέρει.

 

Γεραπετρίτης: Ο Αλ. Τσίπρας περιφρονεί την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία

Η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για αποχώρηση του κόμματός του από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, η ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη και τα μετεκλογικά σενάρια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1.

Στο πρώτο ερώτημα, ειδικότερα, γιατί η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τραμπισμό, δεδομένου ότι ο τ. Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό, στέλνοντας τους υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ως εξής:

«Νομίζω, ας μην βιαζόμαστε, μπορεί να το δούμε και αυτό. Υπάρχει και μία προληπτική αμφισβήτηση της ακεραιότητας των εκλογών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβούμαι πως έχουμε να δούμε πολλά μπροστά μας. Υπάρχουν κοινοβουλευτικοί θεσμοί, και ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών, να έχουμε όλοι την κατανόηση ότι σεβόμαστε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Που δεν είναι απλώς μια συνθήκη, η οποία έχει να κάνει με την πολιτική. Είναι μια συνθήκη της δημοκρατίας. Όταν υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία έχει εκλεγεί με συγκεκριμένη εντολή τετραετίας, με πολύ υψηλό ποσοστό από τον ελληνικό λαό, όταν την περασμένη μόλις, εβδομάδα, είχαμε ψηφοφορία σε ψήφο δυσπιστίας - που είναι το ύψιστο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου - είναι αδιανόητο τρεις μέρες μετά να έρχεται και να αμφισβητεί αυτού του τύπου την κοινοβουλευτική νομιμότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι πρακτικά θα απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια περιφρόνηση της ίδιας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», επεσήμανε και συνέχισε:

«Το πολίτευμά μας είναι συντεταγμένο και λειτουργεί με κοινοβουλευτικούς κανόνες. Οι δυνατότητες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εξαντληθεί με την πρόταση δυσπιστίας που ανέδειξε τους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων. Η κίνηση αυτή είναι υπονομευτική του κοινοβουλευτισμού και πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι οι θεσμοί δεν είναι ένα θεατρικό παιχνίδι αλλά μια συνθήκη επιβίωσης της δημοκρατίας μας».

Ερωτηθείς για την επικείμενη ρύθμιση που θα αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη, ο Γ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος θα πρέπει να διαφυλαχθεί. Θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βρουν το θάρρος να εξαντλήσουν κάθε συνταγματική δυνατότητα, έτσι ώστε να εμποδίσουν τα κόμματα εκείνα, τα οποία εκμεταλλεύονται την ανοχή της δημοκρατίας για να έλθουν στο τέλος να αμφισβητήσουν την ίδια τη λογική της. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα έλθει στη Βουλή με συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα πατάει πάνω στην υφιστάμενη διάταξη. Σήμερα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου, από το 2021, υφίσταται διάταξη η οποία εμποδίζει κάποιον που έχει καταδικασθεί για εγκληματική οργάνωση, να συμμετέχει στην ηγετική ομάδα ενός κόμματος. Πάνω σε αυτή τη διάταξη θα κινηθούμε, έτσι ώστε να εμποδισθούν οι ολοκληρωτισμοί που φαίνεται ότι επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η επόμενη Βουλή θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται».

Επιπλέον, «εκείνοι οι οποίοι έχουν καταδικασθεί ως εγκληματική οργάνωση, δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος. Είτε φαινομενικά, είτε πραγματικά. Δεν εμποδίζεται κανένας να είναι υποψήφιος, δεν μπορεί όμως να είναι στην ηγετική ομάδα. Υπάρχει και μια βασική λογική στα ζητήματα αυτά» ανέφερε εξηγώντας συγχρόνως ότι «το ίδιο το Σύνταγμα, στο άρθρο 29, απαιτεί ότι τα κόμματα πρέπει να εξυπηρετούν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Εάν αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολιτικά κόμματα, τα οποία, προϊόντος του χρόνου έχουν αναπτύξει εγκληματική οργάνωση, δεν ομιλούμε για λειτουργία πολιτικού κόμματος, αλλά κοινή οργάνωση του ποινικού δικαίου. Η ώσμωση ποινικής εγκληματικής οργάνωσης και κόμματος δεν μπορεί να υπάρξει», διεμήνυσε επίσης.

Στο θέμα της συναίνεσης με την αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε εξάλλου: «Έχουμε καλέσει τα κόμματα σε ένα δημιουργικό διάλογο. Όπως το 2021, έτσι και τώρα, θα πρέπει να συνταχθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου».

Κατά τον Γ. Γεραπετρίτη, «η αναφορά στο ναζισμό ή το ρατσισμό, είναι έννοιες εξ ορισμού αόριστες και πολύ ευρείες. Όσο πιο ευρύ είναι το πλαίσιο το οποίο εισάγεις, έτσι ώστε να εμποδίσεις κάποιον με ακραίας απόψεις να μπει στη Βουλή, τόσο διατρέχεις τον κίνδυνο, αφενός να είναι πάρα πολύ ανοιχτή (η διάταξη) και να καταλάβει πολλές περιπτώσεις που δεν ήθελες να καταλάβει, αφετέρου να μην καταλάβει εκείνη την οποία θέλεις. Για μας οι αόριστες έννοιες ναζισμός, ρατσισμός, ολοκληρωτισμός, φασισμός, βεβαίως δεν πρέπει να υπάρχουν στη Βουλή, αλλά όμως μόνον πολιτικά. Νομικά, εκείνο το οποίο δεν πρέπει να υπάρχει, είναι μια ώσμωση πολιτικού κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης». Ο υπουργός, έκλεισε την σχετική αναφορά, προαναγγέλοντας ότι «τις αμέσως προσεχείς ημέρες» θα έλθει στο Κοινοβούλιο η σχετική διάταξη.

Στο κεφάλαιο των μετεκλογικών σεναρίων, υπογράμμισε την «στρατηγική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας» που είναι «να κερδηθούν οι εκλογές, οι οποίες είναι ένα σύνολο. Οι πρώτες εκλογές είναι εκείνες οι οποίες αναδεικνύουν τον πρωθυπουργό. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δίνουμε όλη μας την δύναμη, πιστεύοντας ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και μια αυτοδύναμη Ελλάδα».

Στο ερώτημα περί του χρόνου των εκλογών, επανέλαβε ότι «ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο». Ζητούμενο, προσέθεσε, είναι «η ανάδειξη μιας ισχυρής, σταθερής κυβέρνησης που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Δεν είμαστε καθόλου αυτήν την εποχή για πολιτικούς πειραματισμούς. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός, με τα σφάλματα, τις παραλείψεις που έχουμε κάνει, σε ορισμένες περιπτώσεις εκείνα τα οποία δεν έχουμε παραδώσει, θα μας εμπιστευθεί έτσι ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας», εκτίμησε ακόμη.

Εν συνεχεία, «η απλή αναλογική την οποία έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω αποκλειστικά και μόνον για λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού, συνιστά μια βόμβα για τη σταθερότητα της ελληνικής πολιτείας. Η κυβερνητική σταθερότητα είναι η βασική διακύβευση που θα πρέπει όλοι να υπηρετούμε. Για μας, η πρώτη Κυριακή είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι θα αναδείξει τον ηγέτη πρωθυπουργό και τη δυναμική. Για να αποκτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, κατά πάσα βεβαιότητα θα έχουμε δεύτερες εκλογές».

Επιπροσθέτως, «έχει παραχθεί ένα έργο που δεν έχει συντελεσθεί στην Μεταπολίτευση. Το εκλογικό σώμα αντιλαμβάνεται ότι το έργο πρέπει να συνεχισθεί, να ολοκληρωθεί. Έχω βαθύτατη πεποίθηση ότι θα κατακτήσουμε την αυτοδυναμία, η οποία θα μας οδηγήσει σε μία ακόμη πιο ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα».

Στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πιθανό εκβιασμό της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, απάντησε δε, ως εξής: «Εν πρώτοις αντιλαμβάνομαι ως ευφυολόγημα την κριτική για πιθανή συγκυβέρνηση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, από εκείνους που συγκυβέρνησαν με την Ακροδεξιά και τους ΑΝΕΛ για 4,5 χρόνια, φέρνοντας την Ελλάδα στο χείλος της πραγματικής οικονομικής καταστροφής και έλλειψης κοινωνικής συνοχής Το δεύτερο ζητούμενο είναι απλούστερο: ο ελληνικός λαός μας τάζει σε όλες τις θέσεις. Εάν τάξει την ΝΔ στην αυτοδύναμη θέση - που πιστεύω ότι αυτό θα έχουμε στο τέλος της ημέρας - τότε θα κυβερνήσουμε με τον τρόπο που το έχουμε κάνει και πιστεύω ακόμη καλύτερα, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Εάν όχι, τότε θα αναζητήσουμε εντός του συνταγματικού πλαισίου τις λύσεις εκείνες οι οποίες είναι δυνατές, για να μπορέσουμε να έχουμε συνέχεια και σταθερότητα. Ζήσαμε στο πετσί μας τα τελευταία 3,5 χρόνια, ότι η κανονικότητα είναι δυστυχώς, μια διαρκής κρίση. Και στις διαρκείς κρίσεις είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια κυβέρνηση η οποία είναι ισχυρή και δεν υπάρχει η διακύβευση της οποιασδήποτε διχόνοιας ή διάσπασης», σημείωσε με έμφαση.

Η συνέντευξη έκλεισε με το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για τα φαινόμενα διαφθοράς εντός της Ελληνικής Αστυνομίας. «Εάν είχαμε εισακούσει όλα τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις υπουργών, τότε είναι προφανές αυτή τη στιγμή, ότι θα έπρεπε να είχαμε ανατρέξει στην κοινωνία των πολιτών για υπουργούς. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και από μία παραίτηση υπουργού», σχολίασε εισαγωγικώς.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, «αυτή τη στιγμή πράγματι αναδεικνύονται ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με διαρθρωτικά θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη διατάξει την κίνηση όλων των νόμιμων ενεργειών στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου, έχουν γίνει οι αναγκαίοι έλεγχοι και θα υπάρξουν πορίσματα. Έχουν ήδη σταλεί στην εισαγγελία οι αναγκαίοι φάκελοι, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις. Θα πρέπει να υπάρξει και στην αστυνομία μια κάθαρση, είναι ένας πολύ σημαντικός βραχίονας για το ελληνικό Δημόσιο, αναγκαίος βραχίονας για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Από την άλλη πλευρά, όπου υπάρχουν νησίδες διαφθοράς, σας διαβεβαιώνω ότι θα υπάρξει απόλυτη κάθαρση», τόνισε κλείνοντας.

ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού
«Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, την ίδια στιγμή που στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει από πλευράς του το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Ιδιαίτερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό. Ακόμη και η αντιπαράθεσή τους περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, στόχο έχει να κρύψει τους εκβιασμούς του καθενός απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας. Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Βαρουφάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας
Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας σχολίασε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του κ. Τσίπρα: «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της #ΜητσοτάκηςΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η #Βουλή …απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει ρεσιτάλ υποκρισίας από τις Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις», σημείωσε.

 

 

Πληροφορίες από ΑΜΠΕ & libre.gr

Διαβάστε επίσης

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Τι δείχνει η μελέτη για την άνιση κατανομή του φορολογικού βάρους στα νοικοκυριά στην ΕλλάδαΕλλάδα

Tη μελέτη, με τίτλο: «Η άνιση κατανομή του φορολογικού βάρους στα νοικοκυριά στην Ελλάδα», έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελ...

Μάριος Τουρούτσικας: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος στο σπίτι του νεκρού υποσμηναγούΕλλάδα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (31.01.2023) την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού, Μάρ...

Βουλή:Πρώτη αποχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από ψηφοφορίες σε κύρωση διεθνούς σύμβασηςΕλλάδα

Στο νομοσχέδιο που προβλέπει την "Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Κολομβίας και του ...

ΚΚΕ για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: Φόρεσαν μάσκα "μονομάχου", ίσως ενόψει και των ΑποκριώνΕλλάδα

 Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί τον λαό «να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει απ...

Πτώση F-4 Phantom: Δύτες και υποβρύχιο ρομπότ στη μάχη για τον 31χρονο σμηναγό - Δραματικές ώρες για τις οικογένειεςΕλλάδα

Βασίλης Σκουλαράκος*   Στα 1.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα εκτιμάται ότι έχει βρεθεί το  F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη  - Δεν χάνουν την ελπίδα τους στο χωριό ...

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αμφισβητεί τους θεσμικούς πυλώνες της ελληνικής δημοκρατίαςΕλλάδα

«Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος   «Το Βατερλό που υπέστη ο κ.  Τσίπρας  στη συζήτησ...

Δίκη για Μάτι: Καταγγελία μάρτυρα για πρόταση "ανταλλαγής νεκρών χωρίς νόμιμη διαδικασία"Ελλάδα

Προσπάθεια συγκάλυψης και σωρεία σοβαρών περιστατικών, κατήγγειλε μία εκ των μαρτύρων και παθούσα, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, κατά την ακρόαση της από το αρμόδιο δικασ...