ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Στο εδώλιο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ποινή που προβλέπεται

Το πρώην μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που αφορούν την ερωτική ζωή. 


Η μήνυση σε βάρος του από την 30χρονη καταγγέλλουσα είχε κατατεθεί ήδη από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδημίας το δικαστήριο λάμβανε συνεχώς αναβολές. Η τελευταία ήταν φέτος τον Σεπτέμβριο, οπότε και ο παρουσιαστής δεν εμφανίστηκε καν στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.


Πιο συγκεκριμένα, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα καθίσει τον προσεχή Φεβρουάριο στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και θα δικαστεί για πλημμέλημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Secret. Το αδίκημα που αντιμετωπίζει υπάγεται στον νόμο περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης να διερευνηθεί ποινικά η υπόθεση που μέχρι στιγμής περιορίζεται στη μήνυση της παθούσας, πρώην συντρόφου του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Δεν αποκλείεται μέσω της ΑΑΔΕ να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του παρουσιαστή προκειμένου να ελεγχθεί αν εισέπραξε χρήματα από την προβολή και άλλων βίντεο που ανέβαζε στον λογαριασμό του και αν υπήρχε συναίνεση της άλλης πλευράς.

Παράλληλα, με τη συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενδέχεται να ελεγχθούν και άλλες προβολές στον ιστότοπο του παρουσιαστή για την περίπτωση εμπλοκής ανηλίκων.

«Οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης»

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου» αλλά και ότι «οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης».

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το Ok για την περαιτέρω επεξεργασία», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, «για να καταστεί κακουργηματική η πράξη θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση με έσοδα άνω των 120.000 ευρώ». Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αν δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις».

«Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς».

 

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύ...