ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 16-02-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

 

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://bit.ly/3sA6I2T

 

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3268AYf 

 

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα την πορεία της δίκης, όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής, για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το Νοέμβριο του 2017.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 1. Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 1/2021 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα: «Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής, για τη χρονική περίοδο 2021-2023», ως προς το πρόγραμμα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις έτους 2022.  

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος)

 1. Έγκριση της 1ηςΤροποποίησης (αναμόρφωσης) του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Απόδοση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών στους Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για το Β΄ Εξάμηνο του 2021.  

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Μελάς)

 1. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής για την Τακτική Γενική Συνέλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» την10ηΦεβρουαρίου 2022 ή για οιανδήποτε μετ’ αναβολή ή διακοπή ημερομηνία ή για τυχόν Επαναληπτική Γενική Συνέλευση.  

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαγεωργίου)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας απονομής «Επαίνου αναγνώρισης προσφοράς» σε όλους τους εφεξής συνταξιοδοτούμενους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής.  

(ΕισηγητήςοΑντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 1. Έγκρισησκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση on line σεμιναρίων ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, από τον επιστημονικό Φορέα i-paidi, στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, για τη χρονική περίοδο από 1 Μαρτίου 2022 έως 15 Δεκεμβρίου 2022.  

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 1. Έγκριση του προγράμματος για την καταπολέμηση των ακρίδων στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.  

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή κτηνιάτρων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στο 13οΠανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας.

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)

 1. Έγκριση για τη λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας για την κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων ακινήτων, για σύνδεση με το δευτερεύοντα αγωγό ακαθάρτων υδάτων που είναι εγκατεστημένος κατά μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της διασταύρωσης με την Ηρώων Πολυτεχνείου έως τη διασταύρωση με την οδό Αλκιβιάδου, στο Δήμο Ελευσίνας.  

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), κατόπιν συμπλήρωσής της,  στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου: «Μελέτη χωροθέτησης συστημάτων πλωτών προβλητών στο θαλάσσιο μέτωπο του Γαλατά λιμενικά έργα & περιβαλλοντικά έργα εντός της ΧΖΛ Γαλατά».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)για το έργο «Μελέτη Βελτίωσης επαρχιακής οδού Νο 58 Γαλατά – Λεμονοδάσους προς Ερμιόνη, από Γαλατά μέχρι τα όρια του Ν. Πειραιά με τον Ν. Αργολίδας».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η 29χρονη –που απολογείται σήμερα μαζί με τον Πολωνό σύντροφό της– έστελνε με μακρυμάνικα τη μικρή Ιωάννα στο σχολείο για να μη φαί...

image descriptionΕλλάδα

Τέλος στην ζωή του έδωσε 24χρονος φοιτητής, στην Πάτρα, δίδοντας μάλιστα και οδηγίες για το πως θα γίνει η κηδεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr ο νεαρός φοιτητής, που δι...

image descriptionΕλλάδα

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου είχαν χτες οι υπουργοί των μεσογειακών χωρών πρώτης εισόδου προσφύγων και...

image descriptionΕλλάδα

Του Νίκου Μπογιόπουλου από τον imerodromos.gr    Στις   15 Φλεβάρη 1999,  ο  Οτσαλάν  έπεφτε στα χέρια των Τούρκων, με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργ...

image descriptionΕλλάδα

Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με στόχο την ασφά...

image descriptionΕλλάδα

Η Επιτροπή συνεδριάζει την Τετάρτη, ωστόσο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι οι ό...

image descriptionΕλλάδα

Στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Τρίτη για συζήτηση και έγκριση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με τις συ...

image descriptionΕλλάδα

Η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης, υπογραμμίστηκε στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε σ...