ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου

Στην εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα προχωρήσει η αστυνομία την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας από τις 6 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Ημιμαραθώνιος Αθήνας» καθώς και επιμέρους αγώνων.

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας θα διεξαχθεί κατά τις ώρες 09.00΄ έως 12.20 στη διαδρομή:

   – Εκκίνηση: Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη (ΜΑΣ)

   – Διαδρομή: Πανεπιστημίου Αιόλου – Σταδίου-Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας – Α. Διάκου – Αρδηττού (ρεύμα καθόδου) – Λ. Β. Κωνσταντίνου (ρεύμα ανόδου) – Λ. Β. Σοφίας – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Μεσογείων – αναστροφή στην Σοφίας Σλήμαν – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Λ. Β. Σοφίας – Ακαδημίας – Χαλκοκονδύλη – Πατησίων – αναστροφή στο ύψος της οδού Κεφαλληνίας – Πατησίων – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας – Α. Διάκου – Αρδηττού (ρεύμα καθόδου) – Λ. Β. Κωνσταντίνου (ρεύμα καθόδου), Ριζάρη – Λ. Β. Σοφίας – Ακαδημίας – Ρήγα Φεραίου – Πανεπιστημίου – Λ. Αμαλίας.

   – Τερματισμός: Αμαλίας (ΜΑΣ)

   Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν:

   – 09.25΄-09.50΄, Αγώνας Δρόμου Παιδιού-Γονέα (Family Run) και ΑμεΑ – SOΗ:

Εκκίνηση Λ. Βασ. Σοφίας στο ύψος της ΛΑΕΔ – Βυζαντινό Μουσείο – Τερματισμός Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη)

   – 12.00΄-13.30΄, Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.:

Εκκίνηση: Στην Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της Οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Σταδίου)

Διαδρομή: Σταδίου – Αιόλου – Πατησίων (ρεύμα προς Ομόνοια) – Αναστροφή Πιπίνου – Πατησίων – Πανεπιστημίου – Λ. Αμαλίας

Τερματισμός: Λ.Αμαλίας (ΜΑΣ)

Λόγω των παραπάνω αγώνων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων και των Ε.Π.Η.Ο.) και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, την Κυριακή 10/03/2024 και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 13.30΄, στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες, περιοχής δήμου Αθηναίων, ως εξής:

   – Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού.

   – Στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει ως ανωτέρω κατά τις ώρες 06.00΄ έως 14.00΄, ενώ περαιτέρω στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σουρή και Λ. Βασ. Σοφίας, η κυκλοφορία θα διακοπεί στη δεξιά λωρίδα σταδιακά από την 14.00΄ ώρα του Σαββάτου 09/03/2024 έως την 14.00΄ ώρα της Κυριακής 10/03/2024. 

   – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Στο τμήμα της από Αμερικής έως πλ. Συντάγματος η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από ώρα 06.00΄ έως ώρα 13.30΄ της Κυριακής 10/03/2024.

   – Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Πλατεία Ομονοίας.

   – Πλατεία Συντάγματος.

   – Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.30΄ της Κυριακής 10/03/2024.

   – Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Μελετίου και της πλατείας Ομονοίας και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

   – Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

   – Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

   – Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Ησιόδου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Ρηγίλλης σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

   – Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

   – Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

   – Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

   – Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

   – Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

   – Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

   – Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

   – Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Λ. Αλεξάνδρας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανόρμου και Λ. Κηφισίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Λ. Αλεξάνδρας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μουστοξύδη και Πατησίων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ από τη Λ. Κατεχάκη έως τον πύργο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

   – Θηβών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Λεβαδείας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων.

   – Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων έως τη Λ. Μεσογείων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων.

Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

   – Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Αγ. Μελετίου.

   – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

   – Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.

   – Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.

   – Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.).

   – Λ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου.

    
Εναλλακτικές διαδρομές

Λόγω των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια:

Από Κέντρο Αθηνών προς Ζωγράφου – Παγκράτι – Καισαριανή – Βύρωνα:

Μέσω Λ. Αλεξάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας) – αριστερά Πανόρμου (ρεύμα προς Λ. Κηφισίας) – αριστερά Λ. Κηφισίας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά) – δεξιά Λ. Κατεχάκη – συνέχεια Π.Κανελλοπούλου – συνέχεια είτε δεξιά Κοκκινοπούλου είτε ευθεία προς Καρέα – Λ.Αλίμου.

Από Ζωγράφου – Παγκράτι – Καισαριανή – Βύρωνα προς Κέντρο Αθηνών:

Μέσω Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Κοκκινοπούλου – αριστέρα Λ. Κατεχάκη (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων) – αριστερά Λ. Κηφισίας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο Αθηνών) – δεξιά Πανόρμου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ.Αλεξάνδρας) – Λ. Αλεξάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων).

Από Κέντρο Αθηνών προς Νότια Προάστια:

Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Λ. Συγγρού – Λ. Ποσειδώνος ή,

Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης – Λ. Βουλιαγμένης.

Από Κέντρο Αθηνών προς Δυτικά Προάστια:

   i) Μέσω Ευελπίδων – Πριγκιποννήσων – Λ. Κων/νου Τσαλδάρη – συνέχεια μέσω περιοχής Κυψέλης προς Πατησίων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αχαρναί, μετά το ύψος Αγίου Μελετίου) προς Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας κ.λπ.

   ii) Μέσω Ευελπίδων – Πριγκιποννήσων – Λ. Κων/νου Τσαλδάρη – συνέχεια μέσω Βριλησσού – Κων/νου Περρίκου – Γεωργίου Μπάκου – Περικλή Σταύρου – Λ. Κηφισίας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά) – συνέχεια προς Αττική Οδό – Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας κ.λπ.

   iii) Μέσω Πατησίων – Αγαθουπόλεως – προς Αχαρνών (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αχαρναί) προς Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας κ.λπ.

    
Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κέντρο επιχειρήσεων ημιμαραθωνίου

Για περαιτέρω διευκρινίσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και για την παροχή πληροφοριών για εναλλακτικά δρομολόγια προς τους πολίτες που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν στην ανωτέρω περιοχή, θα παρέχονται από αστυνομικούς στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ημιμαραθωνίου το Σάββατο (9-3-2024) από 08.00 έως 23:00 και την Κυριακή (10-3-2024) από 06.00 έως τη λήξη της εκδήλωσης στα κάτωθι τηλέφωνα: 210-8708237, 210-8708238, 210-8708239

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.  

Διαβάστε επίσης

Με άστατο καιρό η Τσικνοπέμπη- Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πού θα έχει λιακάδαΕλλάδα

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα βορειότερα ...

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο της αποστολής του στην Οδησσό - Με αναβαθμισμένο ρόλο στο βήμα του ΕΛΚΕλλάδα

H συνάντηση με τον Ζελένσκι, οι δύσκολες στιγμές στο λιμάνι της Οδησσού, η στάση στο Κισινάου και το τηλεφώνημα στις ΗΠΑ Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο  Κυριάκος Μητσ...

Κ. Μητσοτάκης: Στο συνέδριο του ΕΛΚ μετά την υψηλού συμβολισμού επεισοδιακή επίσκεψη στην ΟδησσόΕλλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στην Οδησσό της Ουκρανίας, η οποία σημαδεύτηκε από την πυραυλική επίθεση κοντά στην ελληνική αποστολή, μεταβαίνει στο Βου...

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Οι πολιτικές μας δίνουν προοπτική στους νέους να επιστρέψουν στην Ελλάδα»Ελλάδα

Το REBRAIN GREECE, η πλατφόρμα διασύνδεσης ταλέντων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελεί καλό παράδειγμα συνεργασίας του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Μέχ...

Κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στην ΟυκρανίαΕλλάδα

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία . καθώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυ...

Γεωργιάδης – Αγαπηδάκη: Ανταμοιβές και πέναλτι για τους προσωπικούς γιατρούς – 1.379 προσλήψειςΕλλάδα

Τις αλλαγές που δρομολογούνται προκειμένου «να λειτουργήσει» ο θεσμός του προσωπικού γιατρού αλλά και τα κίνητρα που δίνονται για προσέλκυση περισσότερων γενικών γιατρών και παθολό...

Τριετίες: Πώς αποφεύγουν την καταβολή τους οι εργοδότες- Τι καταγγέλλει η ΟΙΥΕΕλλάδα

Πληθαίνουν ολοένα οι καταγγελίες στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος από εργαζόμενους, κύρια στις εταιρείες εργολαβίας φύλαξης και καθαριότητας , όπου οι εργοδότες βρίσκουν...

Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την εμπλοκή ιερέα σε εγκληματική οργάνωση με απάτες: «Έχει τεθεί σε αργία, ξεκίνησε η ανακριτική και δικαστική διαδικασία»Ελλάδα

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας 68χρονος ιερέας και ο 61 ετών στενός του συνεργάτης, πρώην ιερωμένος κατηγορούνται ότι απέσπασαν πρώην δωρεές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς πείθο...