ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιάννης Βουτσινάς: τα όνειρα είναι φτιαγμένα από σκληρή δουλειά

“Η υποψηφιότητά μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με την «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά είναι μια απόφαση που επιδίωξα.” δηλώνει ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Γιάννης Βουτσινάς.  

Ο κ. Βουτσινάς, μιλώντας στο SM αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην υποψηφιότητα του στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων “Μετά από μια 20ετία δουλειάς,  αλλά και έντονης πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής είναι μια  πρόκληση για μένα, για  να δουλέψω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της.

Η απόφαση μου να μετέχω στον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά είναι συνετή και μετρημένη και βασίζεται στη θέληση μου να προσφέρω για το κοινό καλό.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται με συμμετοχή και δράση, πρόγραμμα και σχεδιασμό, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξίες.”

Σύμφωνα με τον κ. Βουτσινά, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ως ένας θελκτικός   τουριστικός- πολιτιστικός προορισμός σε 12μηνη  βάση και ταυτόχρονα να αναπτύξει και όλα τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

 

Με στόχο την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοι του τόπου μας, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί σε έργα υποδομής και δράσεις στους τομείς υγείας, μεταφορών, πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αλλά και ψηφιοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών.

 

Ολοκληρώνοντας τα  σημαντικά έργα που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, αλλά και θεμελιώνοντας πολλά νέα έρα. Για τα νησιά της Αττικής ιδιαίτερα, προγραμματίζονται δράσεις που αφορούν την αναβάθμιση των Λιμένων, την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων και την διασύνδεση της με τον τουρισμό και την εστίαση.

 

Με βασικούς άξονες την γαλάζια οικονομία, δηλαδή μια ανάπτυξη βιώσιμη, κυκλική που σέβεται τους πόρους των Δήμων των Νήσων Αττικής, αλλά και μια ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητα του πολίτη, με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και το περιβάλλον δουλεύουμε για την επόμενη μέρα. Πρωτίστως σεβόμενοι την αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα προβλημάτων αλλά και προοπτικών  κάθε νησιού, κάθε δήμου της περιφέρεια Νήσων Αττικής.

 

“Όπως έχει δεσμευθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, θέλουμε μια Αττική που θα γίνει ολοένα και πιο παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας  θέσεις εργασίας  και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της.

 

Μια Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.” αναφέρει ο κ. Βουτσινάς.

 

Κλείνοντας, ο κ. Βουτσινάς μας μίλησε για την επαγγελματική σταδιοδρομία του και τη συμμετοχή του σε διάφορους φορείς “Δουλεύω από μικρό παιδί στο λογιστικό-φοροτεχνικό  γραφείο του πατέρα του, το οποίο  διατηρώ επί  25 χρόνια.

Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Πειραιά – Τμήμα Λογιστικής και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά μου κατάφερα να αποκτήσω γνώσεις και τρία μεταπτυχιακά. ΜΒΑ «TOURISM MANAGEMENT» Πανεπιστημίου Πειραιά, ΜSc Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη & Αυτοδιοίκηση Διεπιστημονικό και  Μ.Α «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με «επίκεντρο τον Επαγγελματία» και με την άριστη συνεργασία με τα Μέλη του Δ.Σ., μετατρέψαμε  το Επιμελητήριο σε λειτουργικό και βιώσιμο φορέα, που λειτουργεί προς όφελος των δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών και επιχειρήσεων μελών.

Και μέσα από την συμμετοχή μου και στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) αρχικά και για τρία χρόνια ως Οικονομικός Επόπτης και τώρα ως Αντιπρόεδρος, υλοποιήσαμε δράσεις που συμβάλουν στην προσπάθεια ανασύνταξης του επιμελητηριακού θεσμού, με στόχο ένα επιμελητήριο που θα εργάζεται όχι για τις διοικήσεις του και τους εργαζόμενους του αλλά για τα Μέλη του και συνολικότερα για το κοινωνικό σύνολο.

Με «επίκεντρο τον Άνθρωπο» κατά την τριετή θητεία μου στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) δημιουργήθηκαν χρήσιμα εργαλεία για την αύξηση της απασχόλησης και τη σταδιακή επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. 29.000 άτομα έλαβαν πιστοποίηση προσόντων για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας. Υλοποιήθηκε η οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με την αγορά εργασίας και θεμελιώθηκε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με τα αυτοδιοικητικά.  Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά από το 2002 έως το 2010.

Εκεί απόκτησα  τις βασικές και πρώτες εμπειρίες, από την σημασία και τις δυνατότητες του θεσμού της αυτοδιοίκησης, της σπουδαιότητας του ρόλου του στην καθημερινή ζωή των πολτών.

Έχοντας λοιπόν την προηγούμενη εμπειρία μου από την τοπική αυτοδιοίκηση, σκοπεύω σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά , αλλά και σε αγαστή συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές στα νησιά και τις παράκτιες περιοχές της Π.Ε. Αττικής, να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για μια πραγματικά νέα εποχή για τα νησιά της Αττικής μας.

Δεσμεύομαι να λειτουργήσω αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Γιατί τα όνειρα είναι φτιαγμένα από σκληρή δουλειά.  

Δεσμεύομαι να  μην κάνω ό,τι μπορώ , αλλά να κάνω ό,τι πρέπει.  

Τα Νησιά Μας είναι  η Ευθύνη Μας.”

Διαβάστε επίσης

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό αυτήν την ώρα η Αθήνα-Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ-Το Τραμ θα λειτουργεί έως 13.30Ελλάδα

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2 3. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών ...

Νίκος Χαρδαλιάς από την Ανατολική Αττική: Έχω δυσανεξία στο γραφείο, προτιμώ το πεδίοΕλλάδα

«Έχω δυσανεξία στο γραφείο, προτιμώ το πεδίο. Θα ασκήσω πολιτική από τους δρόμους και τις γειτονιές», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας χθες σ...

ΓΕΕΘΑ: Απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στη ΛιβύηΕλλάδα

Ο ανώτατος βαθμός απονέμεται στις αξιωματικούς, οι οποίες σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο στη Λιβύη, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, χθε...

Σκάφος με περίπου 90 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε δυτικά της Πύλου - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσηςΕλλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, μετά τον εντοπισμό θαλαμηγού σκάφους με περίπου 90 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγ...

Εισαγγελική παρέμβαση για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής στη ΛιβύηΕλλάδα

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το συγκλονιστικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που είχε ως τραγικό απολογισμό πέντε θύματα, έδωσε ο προϊστάμενος τη...

Απεργία: Παραλύει η χώρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου – Ποιοι θα συμμετάσχουνΕλλάδα

Την προκήρυξη  εικοσιτετράωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας , την  Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 ,  ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης , αποφάσισε η Εκτελεστική...

Σοκ στο Ναυτικό: Νεκρή 20χρονη δόκιμος πλοίαρχος μετά από ταξίδι με δεξαμενόπλοιο στην ΙνδίαΕλλάδα

Θλίψη σκόρπισε στο Εμπορικό Ναυτικό η τραγική είδηση του θανάτου της 20χρονης ναυτικού δοκίμου Μαριάννας Τσίγκα, που επέβαινε σε δεξαμενόπλοιο ως μέλος πληρώματος κατά τη διάρκεια ...