ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου – Στις 10 η Δοξολογία στη Μητρόπολη και στις 11 η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Διπλή γιορτή σήμερα για τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για τα 202 χρόνια από τον εθνική παλιγεννεσία και τον ξεσηκωμό ενάντια στον τουρκικό ζυγό αλλά και τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στις 10 το πρωί η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού και μια ώρα αργότερα, στις 11 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και το ertnews.gr.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στις 06:21 το πρωί έγινε ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και εκτέλεση Εωθινού από τμήματα μουσικής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 08:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ στις 10:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β΄, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 10:01 θα γίνει ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού ενώ στις 10:55 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 18:41 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Επίσης, από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου, η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Καραθανάσης» θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά και το κοινό που επιθυμεί θα μπορεί ελεύθερα να τα επισκεφθεί.

Ακόμη, θα είναι ελεύθερη είσοδος στο Πολεμικό Μουσείο.

Παράλληλα, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων αλλά και φωταγώγηση των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Ο Δήμος Πειραιά τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Πειραιά τιμά και εφέτος την 25η Μαρτίου και συμμετέχει με μια δράση συμβολικού χαρακτήρα στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις εκδηλώσεις, στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Ναό της Του Θεού Σοφίας, στις 10:30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ενώ στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου με κατάληξη το Λευκό Πύργο.

Για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η επίσημη Τελετή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ). Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο αν. καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ακρίτας Καϊδατζής, με θέμα: «Ο φιλελεύθερος και δημοκρατικός συνταγματισμός της Επανάστασης του 1821».

Διαβάστε επίσης

Νεκρός μέσα σε πηγάδι βρέθηκε ο 45χρονος που είχε εξαφανιστεί στην ΑρκαδίαΕλλάδα

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του 45χρονου που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Νοέμβριο από την περιοχή του Αρτεμισίου Αρκαδίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του παιδιού»...

Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών - Θεσμική ασέβεια ΑνδρουλάκηΕλλάδα

  «Για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Και ακούγαμε συνεχώς για κενά στα σχολεία. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε διορίσει σχεδόν 25 χιλ...

Mαθητές από τη Βούλα θα παρελάσουν στους Αρκιούς μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιούΕλλάδα

Παρέλαση στους Αρκιούς, μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο, θα κάνουν φέτος οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κη...

Πολυτεχνείο: Πεδίο μάχης η Πατησίων – Επιθέσεις κουκουλοφόρων με πέτρες και μολότοφ κατά των ΜΑΤΕλλάδα

Ενταση επικράτησε τη νύχτα έξω από το Πολυτεχνείο ανάμεσα σε ομάδες κουκουλοφόρων και δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατησίων (φωτογραφί...

Μετρό: Στάση εργασίας από τις 21:00 το βράδυ – Πότε αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοίΕλλάδα

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στις  Γραμμές 2 και 3 του Μετρό.  Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν δρομολόγια από τις 9:00 το βράδυ και έως τη...

Στους δήμους η ευθύνη αντιπυρικού καθαρισμού και συντήρησης οικοπέδωνΕλλάδα

  Νέες ρυθμίσεις για τον καθαρισμό των οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή ...