ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιβεβαιώνει την πρόγνωση για τον χιονιά στην Αττική το έκτακτο της ΕΜΥ – Συναγερμός στις αρχές

Η πρόγνωση της κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα καθώς και το τσουχτερό κρύο έχει “κλειδώσει” και το μόνο που αναμένεται είναι το έκτακτο της ΕΜΥ αργότερα σήμερα για να δούμε που θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα.
Στις αρές έχει σημάνει συναγερμός να μην δούμε τα περσινά φαινόμεναν αποκλεισμών σε δρόμους της Αττικής.


Ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε πως πλέον είναι σίγουρο πως ένας χιονιάς βρίσκεται προ των πυλών και θα «χτυπήσει» από το βράδυ του Σαββάτου, επηρεάζοντας τις περιοχές που βρίσκονται από τη Μαγνησία και κάτω. Στο στόχαστρο του κύματος κακοκαιρίας θα βρεθεί και η πρωτεύουσα, με το κέντρο της Αθήνας να μην μένει ανεπηρέαστο.

 

Ας δούμε αναλυτικά πού θα χιονίσει Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, πριν έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας και χιονιά από την άλλη Πέμπτη, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερες περιοχές.

 

Η πρώτη επιδείνωση του καιρού έρχεται το Σάββατο, με τις χιονοπτώσεις να ξεκινούν στα βόρεια και στη συνέχεια να επεκτείνονται προς τα νότια σε ένα ενδεικτικό υψόμετρο των 500 μέτρων.

Η Κυριακή όπως φαίνεται είναι και η πιο κρίσιμη ημέρα, όπου αναμένεται το σημαντικότερο κύμα επιδείνωσης του καιρού.

Ο χιονιάς εξαπλώνεται προς τα ανατολικά και τα βόρεια, με την αέρια μάζα να περνά από το Αιγαίο και το Aegean Effect να δίνει χιονοπτώσεις σε παραθαλάσσια μέρη και στα νησιά.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε τις περιοχές, όπου αναμένεται να χιονίσει καλά.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως από τη Μαγνησία και έπειτα αναμένονται χιονοπτώσεις. Θα επηρεαστούν οι Σποράδες, η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, η Αττικοβοιωτία, η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα

Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν και τη Δευτέρα, στις περιοχές που βλέπουν μέσα στο Αιγαίο, δηλαδή στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο κεντρικό δυτικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Τι θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας

Πολύς ντόρος έγινε για τα χιόνια στην Αθήνα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να επιμένει πως ο χιονιάς θα «επισκεφτεί» την πρωτεύουσα, εφιστώντας μάλιστα την προσοχή των πολιτών και των Αρχών, λέγοντας πως τα φαινόμενα μπορεί να μοιάζουν σε ένα βαθμό με τα περσινά και τα προπέρσινα!

Μάλιστα, σήμερα ανέφερε πως ίσως χρειαστούν αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

 ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως στην Αττική χιόνια αναμένονται σε 11 περιοχές με τα φαινόμενα να εστιάζουν στο ανατολικό και βόρειο τόξο του νομού.

Οι έντεκα περιοχές είναι: Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι, Οινόφυτα, Θρακομακεδόνες, Πεντέλη, Μαρούσι και οριακά Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή

Σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας ο μετεωρολόγος αναφέρει πως για το κέντρο της πρωτεύουσας και τα νότια προάστια, η πρόγνωση μέχρι στιγμής «μιλά» για χιονόνερο.

  • Πτώση της θερμοκρασίας, παγετός και χιόνια ακόμη και στις Κυκλάδες τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε χθες στο δελτίο καιρού, το Σάββατο, φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου με χιονοπτώσεις και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 12 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

Την Κυριακή, αναμένονται σε Σποράδες, Λήμνο, Εύβοια, Βοιωτία, και Αττική χιονοπτώσεις και μάλιστα χρειάζεται προσοχή. Μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στα κεντρικά στους 9 στα κεντρικά, στους 2 με 7 στα βόρεια και στους 12 βαθμούς στα νότια.

Τη Δευτέρα φαινόμενα θα έχουμε στις ίδιες περιοχές καθώς θα παραμείνουν τα χιονοσύννεφα. Η θερμοκρασία στους 6 βαθμούς στα κεντρικά, στους 0 έως 4 στα βόρεια και στους 8 στα νότια.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ανακοίνωσε στο Twitter του ότι την Παρασκευή (3/2) θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο για τον καιρό, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερα στοιχεία.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες τοπικά 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βοριοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικό 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμόΕλλάδα

Τις δράσεις που έχει ήδη αναλάβει το υπουργείο Παιδείας έρχεται να πλαισιώσει το Πρόγραμμα «Ζούμε Αρμονικά ΜΑΖΙ, Σπάμε τη Σιωπή!», που παρουσίασε χθες κατά τη συνεδρίαση του υπουργ...

Θρήνος στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη: «Είσαι ο ήρωάς μας», συγκλόνισε ο αδερφός του στον επικήδειοΕλλάδα

Σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 31χρονο σμηναγό, Ευστάθιο Τσιτλακίδη o οποίος έχασε τη ζωή του στο μοιραίο F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορία...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άφαντη η σύντροφος του Παύλου Φύσσα – Δεν την εντόπισε η ΑστυνομίαΕλλάδα

Για τρίτη συνεδρίαση δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  η πρώην σύντροφος του Παύλου Φύσσα  και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του, παρά το γεγονός ό...

Τραγωδία στην Πέλλα: Νεκρός διευθυντής δημοτικού σχολείου που παρασύρθηκε από όχημα Ελλάδα

Τραγικό θάνατο βρήκε διευθυντής δημοτικού σχολείου στην Αριδαία Πέλλας, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο κατευθυνόμενος πεζός π...

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: To τελευταίο αντίο στον σμηναγό που έχασε τη ζωή του από την πτώση του PhantomΕλλάδα

Τραγικές στιγμές στο Νευροκόπι, στο χωριό Γρανίτης. Εφτασε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών η οικογένεια του άτυχου Στάθη Τσιτλακίδη, ο οποίος σκοτώθηκε όταν κατέπεσε το Pha...

Χιονοπτώσεις στην Ήπειρο - Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά και νταλίκεςΕλλάδα

Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και για λεωφορεία αποφάσισε η Αστυνομία Ηπείρου, από τις 08:00 μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, σε μεγάλο τμήμα στην Εγνα...

Σοκάρουν τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στους ανήλικους – Πάνω από 20 συλλήψεις για βιασμό το 2022Ελλάδα

Τον χρόνο που πέρασε η ΕΛΑΣ χειρίστηκε συνολικά 607 ποινικές υποθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστούσαν ανήλικοι. Αναλυτικότερα, οι συλλήψεις ανηλίκων ανέρχονται για το 2022 σε 886 ενώ...