ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία - Στη Μητρόπολη συγγενείς και βασιλείς

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, κηδεύεται σήμερα, Δευτέρα (16/01), ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (10/01).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση ήταν ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον επιθυμούσε να αποτίσει φόρο τιμής. Στις 11:00 έκλεισαν οι πόρτες και η σορός του μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της Μητρόπολης, ενώ στις 12:00 ξεκίνησε η Εξόδιος Ακολουθία. Έπειτα, θα ακολουθήσει η ταφή του στο Τατόι.

 

Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ:

Ήδη από νωρίς το πρωί, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν φτάσει με λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από το παρεκκλήσι, όπου υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ ο μέσος όρος της αναμονής των παρευρισκομένων ήταν μία ώρα. Παράλληλα, γεμάτα ήταν και τα γύρω καφέ στα πέριξ της Μητρόπολης με κόσμο που περίμενε.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από τη Μητρόπολη αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ τραγουδώντας ανά διαστήματα τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ψωμί-ελιά και Κώτσο βασιλιά», ενώ πολλοί κρατούσαν βασιλικές σημαίες.

Στις 10:00 περίπου έφτασε στη Μητρόπολη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Το πλήθος υποδέχτηκε τον κ. Σαμαρά με χειροκροτήματα και το σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς».

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στη Μητρόπολη είναι οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης, Νίκος Νικολόπουλος, Δήμητρης Καμμένος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Μάκης Βορίδης.

 

Λίγο μετά τις 11:00, το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε εντός του Μητροπολιτικού Ναού για την Εξόδιο Ακολουθία που είναι προγραμματισμένη στις 12:00.

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το στεφάνι της συζύγου του, Άννας Μαρίας. Είναι φτιαγμένο από λουλούδια μιγκέ, ίδια με αυτά που είχε στην νυφική της ανθοδέσμη.

Τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι προς την Μητρόπολη ακολούθησαν μόνο οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τα πλήθη κατά την άφιξή τους.

Μάλιστα, ο Φίλιππος χαιρέτισε τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

«Ζήτω ο βασιλιάς» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι τη στιγμή της μεταφοράς της σορού, ενώ στη συνέχεια έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Σημειώνεται πως στη Μητρόπολη έφτασαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι εκπροσωπούν την κυβέρνηση στην κηδεία. Μερίδα των συγκεντρωμένων τους αποδοκίμασαν κατά την άφιξή τους.

Στη Μητρόπολη και ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, όπως και ο Αλβέρτος του Μονακό.

Τελευταία στον Μητροπολιτικό Ναό έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, η οποία καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος.

Αφίχθη συνοδευόμενη από τη νύφη της και σύζυγο του πρωτότοκου γιου της Παύλου, Μαρί Σαντάλ.

 

Πηγή: news247.gr 

Διαβάστε επίσης

Πόσο κοστίζουν τα δωμάτια και οι σουίτες στα ξενοδοχεία που μένουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειώνΕλλάδα

Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών διαμένουν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Χθες Κυριακή η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των...

Διπλή παρέμβαση Υπ. Υγείας για ράντζα και τμήματα επειγόντων στα νοσοκομεία – Θα εφημερεύουν και Κέντρα ΥγείαςΕλλάδα

Σε δύο παρεμβάσεις προχωρά το Υπουργείο Υγείας με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με την  ανάπτυξη ράντζων  στα νοσοκομεία και τον  συνωστισμό στα τμήματα επειγόντων περιστα...

Πιερρακάκης: Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το my Health εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλουΕλλάδα

«Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το  my Health  εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου. Στην εφαρμογή αυτή ο πολίτης έχει πρόσβαση στα στοιχεία της συνταγογράφησής ...

Ένοχος και στο Εφετείο καθηγητής, για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριώνΕλλάδα

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για σεξουαλική παρενόχληση πρώην σπουδαστριών του, κρίθηκε καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο...

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον υπουργό Υγείας για τη δρομολόγηση έργωνΕλλάδα

Ο προγραμματισμός έργων και δράσεων για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής, που δρομολογεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική» 2021-2027, σε συν...

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο στόχο για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την ελληνική περιφέρειαΕλλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στις πρώτες του κουβέντες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ανατολική Μακεδ...

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Πρόστιμο 50.000 ευρώ στην Ιntellexa από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών ΔεδομένωνΕλλάδα

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση  των εκπροσώπων της εταιρείας  Ιntellexa  να συνδράμει το έργο της ανεξάρτητης  Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  διαπιστώνει η Αρχή με την απόφαση τ...

ΚΥΣΕΑ: Παρατείνεται για έναν χρόνο η θητεία του Κ. Φλώρου – Οι νέοι αρχηγοί σε ΓΕΣ και ΓΕΝΕλλάδα

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκ η πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του  Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) , με αντικείμενο την  ...