ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό τη Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα, καθώς σε αρκετές περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, δη Δευτέρα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.


Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13, στην Ήπειρο από 0 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15-17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 3 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 15-16 βαθμούς και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και το βράδυ τοπικά 5 Μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα προς Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13-14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11-12 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον 55χρονο που έσφαξε τη εν διαστάσει σύζυγό του στην ΙεράπετραΕλλάδα

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης στον 55χρονο που έσφαξε, τον Οκτώβριο του 2021 την εν διαστάσει σύζυγό του, Νε...

Μητσοτάκης: Υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου στις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξηΕλλάδα

Δεν περιμένει ότι μπορεί να υπάρξει "θερμό" επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανησυχεί, όμως, για την εντεινόμενη ρητορική από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, όπως...

Ενοχή του Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού ζήτησε η εισαγγελέαςΕλλάδα

Ενοχή για τις δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη ζήτησε η εισαγγελέας. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν ότι ο θιασάρχης αποπειράθ...

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Τρία μέτρα για αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεωνΕλλάδα

Τη λήψη τριών μέτρων Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, που είναι ιδιαίτερα αυξημένες φέτος στη χώρα μας, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλο...

Μεταφορικό Ισοδύναμο – Έναρξη υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης 1ης Φάσης 2022 Μ.Ι. επιχειρήσεωνΕλλάδα

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η Φάση 2022 του μέτρου Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ.Ι.) επιχε...

Απίστευτη δήλωση Πορτοσάλτε για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Ήττα της κυβέρνησης, αλλάζει σωβρακάκια»Ελλάδα

Έντονη κριτική -από τις λίγες φορές που το κάνει- στην κυβέρνηση άσκησε ο Άρης Πορτοσάλτε, το πρωί της Παρασκευής. Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος στον αέρα του ΣΚΑΙ και...