ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βέροια: Απολογείται η 29χρονη που φέρεται να πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Απολογείται η 29χρονη που κατηγορείται πως σκότωσε το 11 μηνών μωρό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πετώντας το στο φράγμα του Αλιάκμονα. Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ψυχιατρικά προβλήματα και λάμβανε αγωγή κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό η 29χρονη θα αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που της αποδίδεται και αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει το βρέφος της και ότι σε καμία περίπτωση δεν το πέταξε η ίδια μέσα στο νερό.
Πάντως η ίδια έχει παραδεχτεί ότι πήγε με το μωρό της στο ποτάμι αλλά δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει.


Η νεαρή γυναίκα φέρεται να υποστηρίζει πως βρέθηκε στο φράγμα του Αλιάκμονα και άφησε το μωρό να παίξει, ενώ εκείνη έπαιζε με το κινητό της με αποτέλεσμα το βρέφος να μπουσουλήσει και να πέσει στο ποτάμι.

 

Ερωτηθείσα από τους αστυνομικούς γιατί δεν έσπευσε να σώσει το παιδί της, φέρεται να απάντησε πως δεν γνωρίζει κολύμπι και δεν συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη. «Το άφησα εκεί και έφυγα», είπε η 29χρονη.

«Οι δικοί μου δεν ήθελαν το μωρό επειδή ήταν εκτός γάμου. Δεν το αγαπούσε κανείς», φέρεται να είπε επίσης στους αστυνομικούς. «Δεν σκότωσα το παιδί μου. Μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε», υποστήριξε η μητέρα του άτυχου βρέφους.

Ήταν 13.00 το μεσημέρι παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν η 29χρονη μαζί με το παιδί της παρέλαβε ταξί από το χωριό της στον Σταυρό Ημαθίας και αποβιβάστηκε στο κέντρο της Βέροιας και συγκεκριμένα στην οδό Ακροπόλεως.


Η κατηγορούμενη πήρε δεύτερο ταξί, έφτασε στο φράγμα του Αλιάκμονα το μεσημέρι του Σαββάτου και φέρεται να περπάτησε σχεδόν ένα χιλιόμετρο με το μωρό στην αγκαλιά της, μέχρι το σημείο που θα λάμβανε χώρα το αποτρόπαιο συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα υγείας, μόλις κατέβηκε από το ταξί με το μωρό στην αγκαλιά της, ξεκίνησε έναν 20λεπτο περίπατο, μέχρι και την πρώτη προβλήτα του ποταμού, γνωστή και ως «κερκίδα». Μέχρι στιγμής παραμένει «θολό» τι έγινε από εκείνη τη στιγμή και μετά και πως το 11 μηνών βρέφος βρέθηκε στα παγωμένα νερά αβοήθητο και έχασε τη ζωή του.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν σοβαρά οι Αρχές, λαμβάνοντας υπόψιν και την μετέπειτα συμπεριφορά της 29χρονης, είναι ότι η ίδια πέταξε το βρέφος στο νερό και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο. Άλλωστε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του τρίτου οδηγού ταξί, που παρέλαβε την γυναίκα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το φράγμα, δεν ήταν καθόλου ταραγμένη όταν επιβιβάστηκε και η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική. Μάλιστα, η ίδια κάλεσε το ταξί και στο τηλέφωνο είχε επίσης ψύχραιμη συμπεριφορά, χωρίς να κινήσει καμία στιγμή υποψίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ίδια ζήτησε από τον οδηγό να την μεταφέρει έως την περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια και στη συνέχεια έμεινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου έως και την επόμενη ημέρα. Σε κανένα σημείο, ούτε καν τη στιγμή που επέστρεψε στο σπίτι της στο χωριό Σταυρός, δεν ζήτησε από κάποιον βοήθεια, ούτε και έκανε γνωστό τι είχε συμβεί. Στην μητέρα της και τον παππού της που ρωτούσαν επίμονα που είναι το παιδί όταν την είδαν να μπαίνει μόνη της στο σπίτι, εκείνη απαντούσε ότι «είναι καλά εκεί που είναι» με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εντύπωση ο τρόπος της και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες, ενώ η γυναίκα αρχικά προσήχθη στο τμήμα Ασφαλείας και αφού αρχικά ανέφερε στους αστυνομικούς διαφορετικό σημείο, όμως τελικά παραδέχθηκε ότι είχε πάει βόλτα με το βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα. Τότε σήμανε συναγερμός με την 29χρονη να υποδεικνύει στους αστυνομικούς το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν με το βρέφος το μεσημέρι του Σαββάτου και σε ποιο σημείο ακριβώς έπεσε στο νερό.


Ο αστυνομικός, που ήταν παρών στην ανεύρεση του άτυχου μωρού, συγκλονίζει, περιγράφοντας στην εκπομπή Live News, τη στιγμή που βρήκαν το μωρό νεκρό.
«Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ 5 ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι. Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια στη 1 και μισή τα ξημερώματα. Αμέσως μας φώναξε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο» πρόσθεσε στην συγκλονιστική περιγραφή του.

«Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι, ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι 5 πατεράδες μικρών παιδιών» κατέληξε ο αστυνομικός.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η μητέρα εγκαταλείπει το πνιγμένο της παιδί
Στο μεταξύ, ένα βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή που η 29χρονη μητέρα απομακρύνεται από τον Αλιάκμονα εγκαταλείποντας το βρέφος της στον ποταμό έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN.

Στο βίντεο, η μητέρα απομακρύνεται μέσα σε ένα ταξί, έχοντας αφήσει το μόλις 11 μηνών μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου έπεσε και πνίγηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 29χρονη, ατάραχη, καλεί ταξί που τη μεταφέρει στα ΚΤΕΛ. Από εκεί, φτάνει στην Αλεξάνδρεια όπου περνά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και την επομένη, επιστρέφει στο σπίτι της, χωρίς το παιδί ενώ σημειώνεται πως ο δικηγόρος της 29χρονης διαψεύδει ότι πήγε σε ρεβεγιόν.

 

 

Πηγή: libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Αυξήσεις τιμών μόνο στα πολύ φτηνά φάρμακα για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις -Θα τις επωμιστεί ο ΕΟΠΥΥΕλλάδα

Αυξήσεις στα φάρμακα θα υπάρξουν μόνο εκεί που γίνονταν πάντα, «όταν αποδεικνύεται σε πάρα πολύ φτηνά φάρμακα του ενός και των δύο ευρώ κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης τη...

«Βόμβες» από τον πατέρα της Καρολάιν: "Ξέρω ακριβώς γιατί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την σκότωσε"Ελλάδα

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος σκότωσε την κόρη του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. «Ξέρω ακριβώς γι...

Στο νοσοκομείο 14χρονος που δέχτηκε 3 μαχαιριές από έναν 16χρονο, στα ΙωάννιναΕλλάδα

Στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος χθες το βράδυ μετά την συμπλοκή ανηλίκων στο κέντρο της πόλης, δέχτηκε στ...

Λίστες ΕΟΦ με 232 φάρμακα σε έλλειψη – Φουντώνουν οι πολιτικές αντιδράσειςΕλλάδα

Ο ΕΟΦ επιβεβαίωσε ότι τα φαρμακεία στερεύουν από φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως είναι γνωστά αναλγητικά, αντιβιοτικά και φάρμακα για το κρυολόγημα. Όλα περιλαμβάνονται σε δύο λίστες...

Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg για τα Γλυπτά του ΠαρθενώναΕλλάδα

Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή των Γλυπτών...

Προσβολές μέσω Facebook: Δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για αποζημιώσειςΕλλάδα

Του Παναγιώτη Στάθη*   Το δρόμο για αποζημιώσεις από προσβλητικές δημόσιες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανοίγει δικαστική απόφαση που επιδίκασε ποσό 6.000 ευρώ σε ιδιώτη...

Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σπουδώνΕλλάδα

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος είχε, νωρίτερα, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, «στον απόη...