ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονισμένη η Βέροια με την υπόθεση της 29χρονης που πέταξε το μωρό της στο ποτάμι

Θρήνος στη Βέροια για το μωρό που βρήκε τραγικό θάνατο στον Αλιάκμονα, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα του. Ο παππούς της 29χρονης λύγισε μπροστά στην κάμερα για την τραγωδία.

«Έπαιρνε την αγωγή της, δεν ξαναπήγαμε στην κλινική. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές, εδώ και 14 χρόνια. Όταν έπαιρνε την αγωγή της ήταν μια χαρά, όταν δεν την έπαιρνε, ξαναγυρνούσε στην κλινική.

 

Και να ζητούσε βοήθεια εδώ, τι θα γινόταν… Εμείς εδώ δεν έχουμε την ταχύτητα της Αθήνας. Άσε με να πάω να ανάψω το κερί του» είπε στον ΑΝΤ1 και ξέσπασε σε κλάματα.


Ο δικηγόρος της 29χρονης Αντώνης Μπιδέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέρθηκε στην ίδια, κάνοντας λόγο για ένα «πονεμένο πλάσμα, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος».

«Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο.

Είμαστε στο δρόμο προς την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα. Πιθανότατα αν υπάρχει δυνατότητα θα τη συσχετίσουμε αν υπάρχουν, όπως ακούω από το ρεπορτάζ, άλλες δικογραφίες οι οποίες μπορεί να συσχετίζονται.

Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί.

Ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται», τόνισε ο δικηγόρος.

 

Ο δικηγόρος της 29χρονης μητέρας που ομολόγησε ότι πέταξε το 11 μηνών μωρό της στον Αλιάκμονα Αντώνης Μπιδέρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διαψεύδει ότι η πελάτισσά του πήγε και γιόρτασε την Πρωτοχρονιά, ενώ επισημαίνει ότι απομονώθηκε πλήρως για να μην βλέπει κανέναν. 


«Είχα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με την δικογραφία. Την έχω προσεγγίσει, έχουμε μιλήσει στο κρατητήριο. Δεν έχει συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα των πράξεων της» αναφέρει ο κ. Μπιδέρης και συνεχίζει.


«Διαψεύδω ότι πήγε σε ρεβεγιόν. Η γυναίκα αυτή μετά την πράξη, πήγε και απομονώθηκε κάπου, σε ένα μέρος σαν σπηλιά. Πρέπει να ανοίξει ένα θέμα για τις ακούσιες νοσηλείες. Σήμερα θα βάλουμε το χέρι βαθιά στη δικογραφία και θα μάθουμε αν μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικές κλινικές» ανέφερε σχετικά, χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση αν η γυναίκα τον τελευταίο καιρό παρακολουθείτο από ψυχίατρο. 


Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό, ενώ ζώα είχαν δαγκώσει το κορμάκι του μετά το θάνατό του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα και οι έμπειροι επιστήμονες, «λύγισαν» μπροστά στο θέαμα του νεκρού βρέφους.

Χθες το μεσημέρι και υπό άκρα μυστικότητα έγινε η κηδεία του μωρού. Στην κηδεία βρέθηκαν η μητέρα της 29χρονης, αλλά και ο πατέρας της που είχαν αναλάβει την φροντίδα του, καθώς και δύο ακόμη συγγενείς. Από την κηδεία απουσίαζε ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους που όπως είπε στο Star δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο που ήταν παρών στο κοιμητήριο.
«Ηταν ένα αγγελούδι, χαρούμενο. Ποιανού η καρδιά δεν πονάει. Εγώ όταν πήγαινα έβλεπα το παιδί, ήταν καλοσυντηρημένο, ήταν ταϊσμένο, το πήγαινα στους γιατρούς. Προσπάθησα ό,τι καλύτερο γι’ αυτό το παιδί. Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Δε συνεννοούμασταν, δεν ξέρω τους λόγους που δεν ήθελε να το αναγνωρίσω» είπε ο τραγικός πατέρας.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει ως τώρα στο φως η γυναίκα που φέρεται να έχει νοσηλευτεί στο παρέλθόν δύο φορές σε ψυχιατρείο πήγε με ταξί στο φράγμα της Βέροιας στον Αλιάκμανα έχοντας μαζί της το 11 μηνών μωρό της και το πέταξε στα παγωμένα νερά του ποταμού. Οπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση το μωρό ήταν ζωντανό όταν πετάχτηκε στον Αλιάκμονα και πέθανε από πνιγμό. Στο σώμα του βρέθηκαν δαγκωματιές που έγιναν μετά το θάνατό του.

Ηταν η ίδια η παιδοκτόνος που στο τέλος έσπασε και ομολόγησε ότι πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα, στο φράγμα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
Αρχικά τους έλεγε πως άφησε το κοριτσάκι της, σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή και δεν ήξερε τι συνέβη στη συνέχεια.

Πήγε μάλιστα τους αστυνομικούς στο σημείο, στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου πέταξε στο νερό το παιδί της. Δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά της τεχνητής λίμνης και ανέσυραν το 11 μηνών μωρό που επέπλεε νεκρό.

 

 

Πηγή: libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης για τις ελλείψεις φαρμάκων: Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το θέμα εθνικό, δεν καταλαβαίνει την παγκόσμια διάστασή τουΕλλάδα

Απάντηση στα περί «τραγικά ανεπαρκών αντανακλαστικών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας» ως προς τις ελλείψεις φαρμάκων για τα οποία έκανε λόγο ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ...

Καραμπόλα στον Αυλώνα: Δόθηκε στην κυκλοφορία και η μεσαία λωρίδα - Κλειστή μόνο η αριστερήΕλλάδα

Μετά την αριστερή λωρίδα δόθηκε στην κυκλοφορία άλλη μια, η μεσαία, στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Αθήνα, στο ύψος του Αυλώνα. Εξαιτίας  καραμπόλας 13 αυτοκινήτων στο 53χλμ της ...

ΥΠΠΟΑ: Το έργο εγκατάστασης τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς εντάχθηκε στο Ταμείο ΑνάκαμψηςΕλλάδα

Το  έργο εγκατάστασης τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς , το οποίο ανακοινώθηκε από  την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη , τον Ιούλιο του 2021, ώστε να καταστεί τ...

Βίνιτσα: Εισέβαλε στην εκκλησία και μαχαίρωσε στο λαιμό τον ιερέα – Τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί (photos)Ελλάδα

Ένα άκρως σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα όταν άγνωστος μπήκε σε ιερό ναό και επιτέθηκε με μαχαίρι σε κληρικό της Ιεράς Μητρόπολης Βίνιτσας. Αναλυτικότερα, μετά το πέ...

Πλεύρης: Πλήρη επάρκεια φαρμάκων στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ - Οι όποιες ελλείψεις στα ιδιωτικά φαρμακείαΕλλάδα

«Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που οφείλεται στη χαμηλή παραγωγή και έλλειψη πρώτων υλών, που η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό γιατί ...

Δύο καραμπόλες αυτοκινήτων στην Αθηνών-Λαμίας. Κλειστή στο ύψος της Αυλώνας (βίντεο)Ελλάδα

Καραμπόλα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην περιοχή παρατηρείται χαμηλή ορατότητα λόγω ομίχλης. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν έξι...

Μυτιλήνη: "Ζω ένα θαύμα", λέει ο 17χρονος Ταξιάρχης που ξύπνησε από κώμα Ελλάδα

Ο 17χρονος Ταξιάρχης Κάιτατζης επανήλθε από κώμα στη Μυτιλήνη και μίλησε για το θαύμα που βίωσε! Μετά το τροχαίο του περασμένου Αυγούστου νοσηλεύονταν σε κωματώδη κατάσταση και επα...

Ρατσιστική βία σε Ρομά με νοητικά προβλήματα στην Πάτρα – Του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλανταΕλλάδα

Ρατσισμός με στοιχεία από την άγρια δράση της Κου Κλουξ Κλαν στην Πάτρα. Όλα έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ένας 35χρονος Ρομά πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων της Πάτρας...