ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δέκα διατροφικές συμβουλές λίγο πριν τις ατασθαλίες των Χριστουγέννων

Είναι συνηθισμένο την περίοδο που διανύουμε ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που συναντούμε ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι να ξεκινάμε μία «γρήγορη-αστραπιαία δίαιτα». Όχι  μόνο για να έχουμε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν τη σιλουέτα που ονειρευόμαστε, αλλά  και για να… μπορέσουμε να φάμε λίγο παραπάνω.

To ertnews.gr ζήτησε από την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο,MSc κυρία Γεωργία Καπώλη διατροφικές συμβουλές για τις ημέρες που μεσολαβούν έως τα Χριστούγεννα.

Μετρήστε λοιπόν αντίστροφα εφαρμόζοντας τον ακόλουθο δεκάλογο με τον οποίο επιτυγχάνετε:

  •  Μείωση σωματικού βάρους
  • Απώλεια λίπους τοπικά
  •  Βελτίωση κυτταρίτιδας
  •  Λαμπερή επιδερμίδα & μαλλιά
  •  Καταπολέμηση πρηξίματος
  •  Επίπεδη κοιλιά
 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 

 

Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγο,MSc, Γεωργία Καπώλη

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται! Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας. Έχει ιδιαίτερη αξία στην επίτευξη καλύτερη σωματικού βάρους, αφού βοηθάει στην πρόσληψη μικρότερης ποσότητας τροφής κατά τη διάρκεια της μέρας και μειώνει τα τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα.

Τρώτε καθημερινά 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών, τα οποία λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενισχύουν το μεταβολισμό, αυξάνουν την απώλεια λίπους, τονώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα που είναι ο εχθρός της επίπεδης κοιλιάς.

Μειώστε την πρόσληψη αλατιού, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών που επιβαρύνει την κυτταρίτιδα και τα πρηξίματα.

Πείτε όχι στα πολύ γλυκά και λιπαρά σνακ τα οποία αυξάνουν τις θερμίδες που λαμβάνετε και κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.

Δώστε έμφαση στην κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως (δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί σίκαλης), τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που αυξάνουν την αποβολή λίπους και ενισχύουν την απώλεια βάρους.

Όσο πιο συχνά… τόσο πιο καλά!

Τα μικρά & συχνά γεύματα είναι το μυστικό για την μείωση των κιλών αφού επιτυγχάνουν τη συνεχή ενεργοποίηση του μεταβολισμού τον έλεγχο του αισθήματος πείνας και κορεσμού.

Καταναλώνετε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους.

Πίνετε καθημερινά 10-12 ποτήρια υγρών και 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι. Η επαρκής ενυδάτωση βοηθάει στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό, βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και αυξάνει τον κορεσμό.

Καταναλώνετε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, έτσι ώστε να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα, μιας και είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε τις καύσεις σας και να πετύχετε την απώλεια λίπους τοπικά.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Σέρρες: Άνοιξε το σχολείο που σκοτώθηκε ο 11χρονος – Προβληματισμένοι μαθητές και γονείςΕλλάδα

Μια εβδομάδα μετά τη φονική έκρηξη που  στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη , άνοιξε το 9ο δημοτικό σχολείο  Σερρών , με γονείς και δασκάλους προβληματισμένους αλλά και τα παιδιά θ...

«Είμαι βαθιά απογοητευμένος, πώς μπλέχτηκε η Εύα σε τέτοια βρωμιά;» λέει πρώην συνεργάτης της ΚαϊλήΕλλάδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση  «Qatar Gate» , μετά και τη σύλληψη της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,  Εύα Καϊλή , για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ...

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η απόρρητη έκθεση στα χέρια Θεοδωρικάκου – Κατέληξαν σε πρόσωπαΕλλάδα

Σημαντικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της  δολοφονίας  του δημοσιογράφου  Γιώργου Καραϊβάζ , με τις Αρχές να βρίσκονται κοντά στον εντολέα του συμβολαίου θανάτου ...

Μητσοτάκης από Ελαιώνα: Η χώρα απαλλάσσεται από μεταναστευτικές δομές του παρελθόντοςΕλλάδα

“Στον Βοτανικό συναντώνται τα χειροπιαστά αποτελέσματα δύο πολιτικών που εκτυλίσσονται παράλληλα: των σωστών επιλογών της Πολιτείας στο μεταναστευτικό και του τολμηρού σχεδιασμού γ...

Θεσσαλονίκη – πυροβολισμός του 16χρονου: Προφυλάκιση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ εισηγείται ο εισαγγελέαςΕλλάδα

Την  προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του  16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης , εισηγείται ο εισαγγελέας προς το  Συμβούλιο Π...

Δεσμεύτηκε η περιουσία της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα - Συνεχίζει να κρατείται στο ΒέλγιοΕλλάδα

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε πριν από λίγο τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της α...