ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σέρρες: «Το κρανίο του 6χρονου μπήκε μέσα δύο εκατοστά» – Οι εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης υποβλήθηκε ένας μαθητής από το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών που τραυματίστηκε στην έκρηξη του λεβητοστασίου, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο. Ο 6χρονος ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο 6χρονος δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», όπως επεσήμανε στο thesstoday. Και πρόσθεσε πως το παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

Σήμερα η κηδεία του 11χρονου

Εν τω μεταξύ, στις 4 το απόγευμα κηδεύεται ο 11χρονος μαθητής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί μια πόρτα και να τον καταπλακώσει.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες είναι, σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε όλη την κοινωνία των Σερρών για τον μικρό μαθητή και μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών της Περιφερικής Ενότητας Σερρών, με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση, εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του μικρού Βασίλη και τον αποχαιρετά με στίχους του Κωστή Παλαμά:

«Σήμερα στην πόλη μας σκοτείνιασε νωρίς. Το ίδιο και στην καρδιά μας. Σε έναν χώρο που είναι συνυφασμένος με την χαρά και την δημιουργία, εκτυλίχθηκε η πράξη του δράματος που μας οδήγησε στον απόλυτο θρήνο. Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι. Ένα «γιατί» πνίγεται από τον ασυγκράτητο λυγμό μας. Είναι άδικο. Είναι πέρα από τα όρια μας. Ο νους μας πάει στους γονείς του μικρού Βασίλη. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που νιώθουμε. Καλό μας παιδί/ Στ? ταξίδι πο? σ? πάει ? μα?ρος καβαλλάρης/ κύτταξε ?π? τ? χέρι του/ τίποτε ν? μ?ν πάρεις».

Σοκάρει η περιγραφή μαθητή του δημοτικού σχολείου

Για την έκρηξη που σημειώθηκε στον λέβητα του σχολείου στις Σέρρες μίλησε ο 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε.

Το παιδί είπε πως έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου γιατί έβρεχε και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. Ενστικτωδώς άρχισαν να τρέχουν και, όπως είπε, ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι. «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα» είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, το παιδί δεν ήξερε ότι ο συμμαθητής του είχε πεθάνει.

Γιατί έγινε η έκρηξη

Για τα αίτια της τραγωδίας μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κοτσανπαπάς, πρόεδρος των Συντηρητών Καυστήρων Σερρών και ο Ευάγγελος Πάνος, ενεργειακός επιθεωρητής.

«Προφανώς δεν έγινε σωστή απομόνωση του καυστήρα και του λέβητα με αποτέλεσμα να μπουν ταυτόχρονα σε λειτουργία τα δύο συστήματα, το ζεστό νερό εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ανέβει η πίεση και να συμβεί η έκρηξη» δήλωσε ο κ. Πάνος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κοτσανπαπάς επιβεβαίωσε ότι ο εργολάβος έκλεισε τις βάνες του λέβητα του πετρελαίου και δεν απομόνωσε να μην μπορεί να ανάψει ο καυστήρας του πετρελαίου.

«Εγκλωβίστηκε η ενέργεια μέσα στο χώρο του λέβητα και έγινε αυτή η έκρηξη. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να το διασφαλίσει ο τεχνικός για να μην γίνει αυτό το κακό» ανέφερε ο πρόεδρος των Συντηρητών Καυστήρων Σερρών. Και όπως επισήμανε «η μετατροπή του καυστήρα έπρεπε να είχε γίνει το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσανπαπά «η γεωθερμία λειτουργούσε περίπου εδώ και ένα χρόνο αλλά με προβλήματα».

Διαβάστε επίσης

Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του μαθητή από την έκρηξη του καυστήρα στο σχολείο στις ΣέρρεςΕλλάδα

Δύο άτομα συνελήφθησαν στις Σέρρες για την τραγωδία στο σχολείο. πρόκειται για τους δύο υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο δημοτ...

Καστοριά – Αλ. Τσίπρας: Δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή, έρχεται η πολιτική αλλαγήΕλλάδα

«Η δική σας συμμετοχή εδώ στην Καστοριά εμένα μου λέει ότι δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή, έρχεται η πολιτική αλλαγή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α...

Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» – Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα των συμμαθητών του 11χρονουΕλλάδα

Στις 4 σήμερα το απόγευμα στο 1 ο  Νεκροταφείο Σερρών θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία  ο 11χρονος μαθητής,  που  έχασε χθες το μεσημέρι τη ζωή του , από την  έκρηξη,  που σ...

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος – Τι υποστήριξε ο αστυνομικός, οργή και διαμαρτυρίες (video)Ελλάδα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο σε καταδίωξη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Ο ανήλικος -που δέχθηκε σφαίρ...

Κ. Μητσοτάκης: Έχει καταγραφεί πρόοδος στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την ΑλβανίαΕλλάδα

Διήμερη επίσκεψη στην  Αλβανία  πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  θα μετάσχει σήμερα στις εργασίες της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα, καθώς είναι ...

Έρευνα σε βάθος για τη θανατηφόρα έκρηξη σε Δημοτικό στις Σέρρες - Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμουΕλλάδα

Εντολή για περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ποινικών ευθυνών ζήτησε ...

Ανακούφιση στην Καβάλα: Εντοπίστηκε το τρίχρονο αγόρι που είχε χαθεί στο ΠαγγαίοΕλλάδα

Το ανήλικο αγόρι που είχε χαθεί στην ορεινή περιοχή του Παγγαίου Καβάλας εντοπίστηκε χθες το βράδυ σε δασική περιοχή του Παγγαίου. «Χθες (5-12-2022) το βράδυ, σε δασική περιοχή του...