ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κιβωτός του Κόσμου: Μάζευε από «κουτιά για δωρεές» σε κηδείες έως 1 εκ. ευρώ το χρόνο

Νέα στοιχεία που προκαλούν αίσθηση σχετικά με τις οικονομικές πτυχές της Κιβωτού του Κόσμου, έρχονται στο φως.

Μετά τα εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε καταθέσεις της Κιβωτού, ένα άλλο στοιχείο που αποκαλύφθηκε σήμερα, δίνει μία εικόνα για το πως η Δομή μάζευε χρήματα από δωρεές.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γραφείων Τελετών αναφέρθηκε στα ποσά που συγκέντρωνε η ΜΚΟ σε κηδείες.

Ο κ. Επισκόπουλος, μίλησε στον Ant1 για το θέμα, τονίζοντας  πως «αν στην Αθήνα γίνονται 100 κηδείες την ημέρα, σε 10 από αυτές υπάρχει «κουτί» για δωρεές υπέρ ιδρυμάτων. Απο αυτά τα 5 ήταν της «Κιβωτού του Κόσμου», γιατί ήταν δημοφιλής η δομή».

Μάζευαν καθημερινά 1.500 ευρώ

Ανέφερε πως κατά μέσο όρο σε κάθε «κουτί» συγκεντρώνονταν 300 ευρώ, λέγοντας πως το ποσό ήταν μεγαλύτερο εάν ο νεκρός ήταν κάποιος καλλιτέχνης ή άλλο γνωστό πρόσωπο και υπολογίζοντας πως στην «Κιβωτό του Κόσμου» κατέληγαν από κηδείες καθημερινά 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο.

Τόνισε δε πως δεν δίνονταν αποδείξεις για αυτές τις δωρεές αυτές και πως «μερικές φορές έγραφαν το όνομα του δωρητή και το ποσό στον φάκελο με τα χρήματα που ριχνόταν στο κουτί» .

Μιλώντας λίγο αργότερα στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο κ. Επισκόπουλος είπε στον Γιώργο Λιάγκα πως συγκεντρώνονταν τουλάχιστον 200 ευρώ ανά «κουτί» και ότι «συνολικά τον χρόνο μαζεύονταν από 500.000 έως 1.000.000 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου» από τις κηδείες».

«Η κανονική διαδικασία ήταν να κληθεί ο συγγενείς στην δομή, παρουσία του να ανοιχτεί το κουτί και να του δοθεί και κάποια απόδειξη ότι συγκεντρώθηκε αυτό το ποσό. Εκ των πληροφοριών που έχω, δεν υπήρχε σύννομη διαδικασία προς αυτό», σημείωσε ο κ. Επισκόπουλος, σημειώνοντας πως «υπήρχε συγκεκριμένη εθελόντρια που ερχόταν συνήθως στις κηδείες για τα κουτιά». 

Έλεγχος στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Την ίδια στιγμή που το «τσουνάμι» καταγγελιών συνεχίζεται για τα οικονομικά της Δομής,  τίθεται στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου ,συζύγου του πατέρα Αντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής ,επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ,έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες» ,λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Πατούλη με το προεδρείο της «Ελληνικής Βάσης Γιώτινγκ –ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»Ελλάδα

Ο θαλάσσιος τουρισμός και η δημιουργία δομών ελλιμενισμού σκαφών Γιώτινγκ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με το προεδρείο ...

Κολωνός: Στο αυτόφωρο ο πατέρας του 5χρονου – «Ήμουν κουρασμένος» δηλώνει για το μοιραίο βράδυΕλλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται  ο 5χρονος που απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του  μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα που διαμένει με την οικογένειά του ...

Σεισμός νότια Εύβοια - Έλεγχοι στα κτίρια από μηχανικούς του υπουργείου ΥποδομώνΕλλάδα

Έντεκα μηχανικοί της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνουν σήμερα στις περιοχές της νότιας Εύβοιας που επλήγησαν από τις σεισμικές δονήσει...