ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Daily Mail: Το Τατόι γίνεται μουσείο με βρετανοελληνικό σχέδιο 14 εκατ. ευρώ

H Daily Mail αναφέρει το Τατόϊ ως οικογενειακό σπίτι του πρίγκιπα Φιλίππου, και σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βασιλιάς Κάρολος συζήτησαν για την ανακαίνιση του Τατοΐου -ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Η βρετανική εφημερίδα συμπληρώνει ότι το Τατόι είναι ερείπια, ωστόσο σχεδιάζεται να μετατραπεί σε μουσείo, σε ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας.

 

«Ο βασιλιάς επισκέφθηκε το Τατόι, όπου είναι θαμμένος ο παππούς του, πέρυσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας», σημειώνει η Daily Mail.

Και συμπληρώνει: «Το Prince’s Trust, μια οργάνωση του βασιλιά Καρόλου, παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού».

 
 
  • Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει από την αρχή θέσει στόχο την ανάπλαση του Τατοΐου και τη μετατροπή του σε έναν αξιοποιήσιμο με πολλούς τρόπους χώρο και τη μετέπειτα απόδοσή του στο κοινό.

 

Ο βασιλιάς Κάρολος στο παρελθόν ανακαίνισε ριζικά και ανέπτυξε τουριστικά το περίφημο Dumfries House και θεωρείται ότι ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήθηκε το εν λόγω ακίνητο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν σωστό οδηγό για την αξιοποίηση του Τατοΐου.

  • Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε πέρυσι την άνοιξη το Dumfries House ώστε να ξεναγηθεί στο ακίνητο και στο κτήμα, το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό, προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και αξιοποιείται τουριστικά.

 

Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος παραχώρησε συνέντευξη στους δημιουργούς της εκπομπής «A Royal Grand Design», η οποία θα προβληθεί αύριο το βράδυ στο ITV και παρακολουθεί την ανακαίνιση του κτήματος στο Ayrshire.

Ο Κάρολος δήλωσε στην εκπομπή πως το Dumfries House, το οποίο παραλίγο να τον χρεοκοπήσει ως πρίγκιπα της Ουαλίας, ήταν «ένα τρομερό ρίσκο» αλλά άξιζε τον κόπο. «Ήξερα ότι επρόκειτο για μια υποβαθμισμένη περιοχή. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω ως ένα σωστό παράδειγμα αυτού που πάντα πίστευα, της αποκατάστασης με γνώμονα την πολιτιστική κληρονομιά».

 

Η Daily Mail, από την πλευρά της, αναφέρεται και στην παρουσίαση της συνάντησης του Καρόλου με τον Μητσοτάκη από τη σκοπιά των ελληνικών ΜΜΕ:

 

«Ορισμένα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου αναφέρουν ότι ένα θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θα μπορούσε να είναι ένας καλύτερος τρόπος διαχείρισης και διατήρησης του κτήματος στο Τατόι, που κάποτε αποτελούσε τη θερινή κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Όντας ακόμη ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, το βασιλικό ζεύγος περιηγήθηκε στο κτήμα όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Μάρτιο του 2021.

Διαβάστε επίσης

Πανελλαδικές 2023: Από σήμερα η υποβολή δήλωσης για συμμετοχή στις εξετάσειςΕλλάδα

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις  Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023  των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων...

Κιβωτός του Κόσμου: Μεγάλο ποσό σε χρηματοκιβώτιο στη δομή του ΚολωνούΕλλάδα

Μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό, κατά την διάρκεια των νέων εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση της «Κιβ...

Σεισμός: Βασικές οδηγίες προστασίαςΕλλάδα

Ο σεισμός στην Εύβοια το πρωί της Τρίτης προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους. Τα σχολεία στην Κάρυστο έκλεισαν για λόγους ασφαλείας ενώ υπάρχουν αναφορές για μικρές ζημιές σε σπίτια...

Ανακατασκευάζεται το παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων, με χρηματοδότηση 2,3 εκατ. ευρώ της ΠεριφέρειαςΕλλάδα

Δρομολογήθηκε το έργο αποκατάστασης λόγω διάβρωσης και ανακατασκευής τμημάτων τοίχου που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ...

Δίκη για Μάτι: «Δεν θα ξεχάσω και δεν θα συγχωρήσω ποτέ», κατέθεσε μάρτυραςΕλλάδα

Τη δική του ιστορία για το απόγευμα του Ιουλίου του 2018 όταν η φωτιά κατέβηκε με ορμή από το βουνό και κατέκαψε το Μάτι, κατέθεσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Παναγιώτης Κωνσταντάκη...

Έρχεται η κακοκαιρία «Άριελ» – Καταρρακτώδεις βροχές την Τετάρτη και στην ΑττικήΕλλάδα

Έρχεται δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας και πρώτα θα επηρεάσουν την Δυτική Πελοπόννησο. Την Τετάρτη θα βρέξει...

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Τσελέντης και Σκορδίλης για το σεισμό στην ΕύβοιαΕλλάδα

Σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφονται στην περιοχή της Εύβοιας, από το πρωί της Τρίτης. Η αρχή έγινε με σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 06:32 ...

Πλεύρης: Επιστρέφουν όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Ε.Σ.Υ. – Πότε επιστρέφουνΕλλάδα

Την επιστροφή όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Ε.Σ.Υ. από την 1η Ιανουαρίου το 2023 ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά και τη σχετική απόφαση του ΣΤΕ. Ο υπουρ...