ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κιβωτός του Κόσμου: Καταιγιστικές οι εξελίξεις - Νέες καταγγελίες και οικονομικός έλεγχος π. Αντώνιου και πρεσβυτέρας

Τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου και τους υπευθύνους της, είναι ραγδαίες. Η ΜΚΟ βρίσκεται στο προσκήνιο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε δομές της, με τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες να είναι συνεχείς. Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται ο ιδρυτής πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και εργαζόμενοι.


Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται και τα οικονομικά της «Κιβωτού», καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα διεξάγει έρευνα και αναμένεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων.

 

Μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις μέσα στις δομές, στο επίκεντρο της έρευνας των Αρχών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον πάτερ Αντώνιο και ακόμα τρία άτομα από το στενό περιβάλλον του.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα συγκεκριμένα πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε δεκάδες περιστατικά φρίκης με απομόνωση παίδων, ξυλοδαρμούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς. Όπως μετέδωσε το MEGA, πρόκειται για:

Τον Π.Σ. παιδαγωγό στη δομή των Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν πρώην τρόφιμος της Οργάνωσης και είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.
Την Α.Θ. υπεύθυνη της δομής Ιωαννίνων, σύζυγο του Π.Σ., η οποία λέγεται ότι γνώριζε για τις κακοποιήσεις και δεν προχώρησε σε καταγγελία
Τον Π.Μ. εργαζόμενο στη δομή του Κολωνού. Περιγράφεται ως νευρικός, απότομος και άτομο που ψυχολογική βία.


Όλοι τους βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και αναμένεται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και φέρονται να έχουν κάνει.

 

Ανοίγουν οι λογαριασμοί Αντωνίου - πρεσβυτέρας

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία όσων σχετίζονταν με τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του πατέρα Αντώνιου, στενών συγγενών του και όσων είχαν σχέση με την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

 

 

«Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα - Αποθηκάριος έγινε παιδαγωγός με μαγικό τρόπο»

Tις τελευταίες ώρες, υπάρχουν αναφορές και εκθέσεις που δεν αφορούν μόνο θέματα παιδικής προστασίας, αλλά και τα θέματα καταπάτησης των δικαιωμάτων του παιδιού. «Εδώ και αρκετό καιρό και είχαμε πολλές φορές κάνει συστάσεις ως πολιτεία στη συγκεκριμένη οργάνωση και είχε φανεί πως δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA o  γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Κιβωτός του Κόσμου είχε απασχολήσει την πολιτεία για διάφορα ζητήματα όπως «το ποσοστό των παιδιών που δίνονταν για αναδοχή και το ποσοστό των παιδιών που τέλειωναν το σχολείο» αλλά όχι για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης. 


«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Όλα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ» συμπλήρωσε ο Γιώργος Σταμάτης.

 

Ερωτηθείς αν η οργάνωση χρησιμοποιούσε την πρακτική των επαναβαπτίσεων, ώστε να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες, τόνισε  πως από το 2018 κι έπειτα, με τον νόμο περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν παράνομες υιοθεσίες, καθώς τα παιδιά βρίσκονταν σε μητρώο.

 

Την ίδια στιγμή ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, τόνισε οι καταγγελίες αυτές περιορίζονται κυρίως στις θωπείες, δεν υπάρχει δηλαδή πλήρης σεξουαλική πράξη, και είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί ιατροδικαστικά. «Πολλά παιδιά σταματούν το σχολείο. Αυτό είναι, αν θέλετε, μία έμμεση πιστοποίηση τέτοιας μορφής κακοποίησης», είπε, εννοώντας τη ψυχολογική κακοποίηση. «Έχει ενδιαφέρον να κληθούν οι κοινωνικοί επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Εάν υπήρχαν, θα πρέπει να κληθούν, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τα παιδιά και μπορούσαν να δουν την εξέλιξη και τη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών».

 

 

Νέα σοκαριστική καταγγελία

Ακόμα μία σοκαριστική καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN το πρωί της Τετάρτης. Αυτή τη φορά άτομο που ζούσε στην δομή αλλά κατάφερε μαζί με τον αδερφό του να φύγουν από την ΜΚΟ  και πλέον ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, μίλησε για τρομερά περιστατικά βίας  

 

«Έχουμε δει βία, ψυχολογική βία και φασαρίες από το πουθενά, τιμωρίες χωρίς λόγο. Ο αδελφός μου και μια κοπέλα έφαγε ένα χαστούκι . Το χαστούκι που είδα πρώτη φορά ο αδελφός μου το έφαγε επειδή κουνούσε μια σακούλα πέρα δώθε. Εγώ με το που το έμαθα το επόμενο πρωί πήγα σχολείο και το έσκασα από εκεί. Έφυγα και πήγα να βρω τους συγγενείς μου για να τους πω “παιδιά τα πράγματα είναι άσχημα”.

 

Μόλις επέστρεψα πίσω ήμουν στην απομόνωση για ένα μήνα. Το πρόγραμμα μου ήταν φαγητό, το πρωί σχολείο, γυρνούσα από το σχολείο φαγητό και δουλειά, ξανά σπίτι φαγητό, ύπνο. Δεν πήγαινα, δλδ, να διαβάσω κάθε μέρα, όπως πήγαιναν όλα τα άλλα παιδιά, δεν με πήγαιναν να διαβάσω επειδή είχα κάνει αυτό το πράγμα. Συν ότι με είχαν αφήσει με τις ίδιες κάλτσες για επτά ημέρες. Η πρεσβυτέρα ερχόταν κάθε μέρα, αλλά δεν είχε αρκετές συμπάθειες ειδικά με τα αγόρια. Σαν να μην τους ένοιαζε ποιος είσαι τι κάνεις μέσα στο σπίτι σου. Ο (παιδαγωγός) .. ήταν πολύ βίαιος. Πχ ένα παιδί του έσπρωξε πρώτα και μετά αντέδρασε το παιδί.. Στη συνέχεια είχε τσακωμούς με παιδαγωγούς, με παιδιά, με οποιονδήποτε ήταν γύρω του.

 

Αποθηκάριος έγινε παιδαγωγός με μαγικό τρόπο


Σύμφωνα με τον καταγγέλλων άτομο που είχε προσληφθεί στην δομή σαν αποθηκάριος ξαφνικά έγινε παιδαγωγός και κακοποιούσε παιδιά. «Ξεκίνησε ως αποθηκάριος στη συνέχεια έγινε παιδαγωγός με κπ μαγικό τρόπο. Φυσικά, και τον αδελφό μου τον έχει ξαναχτυπήσει και άλλο ένα παιδί. Τραμπούκιζαν ανήλικα. Σίγουρα πολλές φορές σε έχουν κάνει να νιώσεις άσχημα. Θυμάμαι μια χαρακτηριστική στιγμή πριν φύγω από την Κιβωτό μου είπε εσύ θα αποτύχεις θα γίνεις πρεζάκιας σαν τους γονείς σου και θα έρχεσαι ξανά να ζητάς τη βοήθεια της Κιβωτού. Ναι εγώ έγινα 18 και είπα παιδιά πάω να βρω τον δρόμο μου ευχαριστώ και φεύγω. Ο πατέρας μου που κινήθηκε να με πάρει δεν έβγαλε άκρη ποτέ. Εννοείται πως εμπόδιο έμπαινε η κιβωτός».

 

 

Πηγή: ethnos.gr 

Διαβάστε επίσης

Ρόδος: Απολογείται την Πέμπτη η 45χρονη οικιακή βοηθός – Από ασφυξία ο θάνατος της 75χρονης δείχνει το πόρισμαΕλλάδα

Απολογείται αύριο ενώπιον του Ανακριτή η 45χρονη οικιακή βοηθός, που το πρωϊ της Δευτέρας δολοφόνησε την 75χρονη ηλικιωμένη που φρόντιζε. Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών η ...

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτριαΕλλάδα

Κοντά στη σύλληψη του ασυνείδητου οδηγού στη Θεσσαλονίκη, που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την 21χρονη στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, τραυματίζοντάς την σοβαρά και εγκαταλείπ...

Εισβολή Ρουβίκωνα στα γραφεία του δικαστικού επιμελητή που έκανε έξωση στην Ιωάννα Κολοβού (video)Ελλάδα

Στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή που με ιδιαίτερη εριστικότητα εκτέλεσε την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού χθες Δευτέρα από το σπίτι της στου Ζωγράφου. Τα...

Η 20η Δεκεμβρίου, η πιο πιθανή ημερομηνία καταβολής της «επιταγής ακρίβειας»Ελλάδα

Η 20η Δεκεμβρίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία καταβολής της επιταγής ακρίβειας των 250 ευρώ στους δικαιούχους, όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπ...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από απόψεΕλλάδα

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν τη δυτική Ελλάδα προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν και βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, έ...

Προσφυγικά: 78 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης - Τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοίΕλλάδα

Εβδομήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Τρίτης (22/11) και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας...