ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Με νέο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων την Τρίτη (22/11), η ΕΜΥ αναφέρεται στην επικαιροποίηση της καιρικής κατάστασης.

 

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία:

 

«Επιβεβαιώνονται τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα που παρουσιάσαμε στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά το βαρομετρικό χαμηλό στον κόλπο της Γένοβας και το οποίο έχει προκαλέσει εκρηκτική κυκλογέννεση στον κόλπο της Γένοβας.

κακοκαιρια, ΕΜΥ, εκτακτο δελτιο

Ήδη η και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας έχει εκδώσει ανάλογη προειδοποίηση με κυριότερα χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες όπως αναφέρονται και στο Ευρωπαϊκό σύστημα προειδοποιήσεων Meteoalarm.

κακοκαιρια, εκτακτο δελτιο εμυ, καταιγίδες, χαρτες

Στη χώρα μας πέρα του εκτάκτου δελτίου επιδείνωσης που εκδόθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2022 και το οποίο ανανεώνεται ανά 12ωρο, ισχύει και δελτίο θυελλωδών ανέμων (gale) με τοπικά 8 με 9 μποφόρ στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

 

 

Στο παραπάνω βίντεο που συνοδεύει το tweet μπορούμε να διακρίνουμε την ενίσχυση του χαμηλού με την ονομασία «Denise» το οποίο σημείωσε βάθυνση της τάξεως 20hPa σε 24 ώρες δίνοντας του το επίσημο χαρακτηρισμό ενός «εκρηκτικού χαμηλού».

Το σύστημα αυτό από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022, όταν αρχίζει να επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας, μας δίνει μόνο μέχρι πορτοκαλί σήματα ύψους βροχόπτωσης καθώς ουσιαστικά αρχίζει να παρουσιάζει προοδευτική εξασθένηση, η οποία διακρίνεται στο παραπάνω βίντεο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το πέρασμα της μετωπικής επιφάνειας που μπορεί σε μικρό χρόνο να προκαλέσει μεγάλες ραγδαιότητες βροχής.

Στο βίντεο επίσης παρουσιάζονται και οι περιοχές με τον χρωματικό δείκτη Meteoalarm καθώς και ο δείκτης EFI (Extreme Forecast Index) o ο ποίος μας δείχνει το πόσο ακραίο (extreme) είναι το φαινόμενο ή όχι με αρκετά εύληπτο τρόπο.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού μπορείτε να βρείτε στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ (ΕΔΩ) και στο Twiiter της υπηρεσίας (@EMY_HNMS). Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ, θα επικαιροποιούνται όποτε κριθεί αναγκαίο και τουλάχιστον 2 φορές το 24ωρο».

Το νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία υπογράφει ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς.

Μαρουσάκης:

Στις καιρικές συνθήκες την τρέχουσα εβδομάδα, μετά και το πέρασμα της κακοκαιρίας Fobos, αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το μεσημέρι της Τρίτη (22/11) έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα επηρεάσει πρώτα τη δυτική Ελλάδα, αλλά σταδιακά, την Τετάρτη και την Πέμπτη, το σύνολο της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Μάντζος: Άμεση νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη προστασία της πρώτης κατοικίαςΕλλάδα

Τι περιλαμβάνει η ολοκληρωμένη πρόταση για το ιδιωτικό χρέος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ    Να νομοθετηθεί άμεσα η προστασία της πρώτης κατοικίας με τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, του δανειολήπτ...

Πολύωρη κατάθεση για τις υποκλοπές, έδωσε στην Εισαγγελία ο εκδότης Κ. ΒαξεβάνηςΕλλάδα

Πολύωρη κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου, που ερευνά από κοινού με τον συνάδελφο της Κώστα Σπυρόπουλο, τις καταγγελίες για εκτεταμένες παρακολουθήσεις επι...

Γερμανία: Άρον – άρον ξηλώνουν τα αρχικά SS από τις στρατιωτικές στολές μετά τη γκάφαΕλλάδα

Τα απαγορευμένα αρχικά “SS” που συνδέονται με την παραστρατιωτική δολοφονική ομάδα Schutzstaffel των ναζί, εμφανίστηκαν ξανά σε στολές και άλλα είδη εξοπλισμού  του γερμανικού στρα...

Την άρση ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζητεί ο εισαγγελέας – Για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχεςΕλλάδα

Την άδεια της Βουλής για να κινηθεί με βάση το νόμο η ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, ζητά ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετώ...

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της "Κιβωτού του Κόσμου"Ελλάδα

Οικονομολόγος στο επάγγελμα και μέλος εφοπλιστικής οικογένειας αναλαμβάνει τη ΜΚΟ μετά την αποπομπή του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του   Στη θέση της προέδρου για την νέα διοί...

Κιβωτός του Κόσμου: Μαρτυρίες – σοκ για το πώς «συνετίζονταν» τα παιδιά στις δομέςΕλλάδα

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για την  Κιβωτό του Κόσμου.  Όπως μετέδωσε  ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Καλαμάτα Κώστας Γαζούλης  ανοίγουν τα στόματα και όσα αποκαλύπτουν προκαλούν φρ...