Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Συμβόλαιο θανάτου

Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» της «ΚΡΗΤΗ TV» σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ένα θέμα που αναπαράγεται από όλα τα μέσα της Ελλάδας.

 
 

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

 

Όπως τόνισαν δικηγόροι, φίλοι και συναγωνιστές του  στελέχους του ΠΑΣΟΚ, δε χωρά αμφιβολία πως ο Βαλυράκης δολοφονήθηκε. Μάλιστα, οι ίδιοι, παρουσιάζοντας άγνωστες ως τώρα λεπτομέρειες της υπόθεσης, έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου, που έχει τη βάση του στην πολιτική διαδρομή του Βαλυράκη.

Ειδικότερα, από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για το εάν θα εισαχθεί τελικά στο ακροατήριο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο Σήφης Βαλυράκης δεν έπεσε απλά νεκρός. Δολοφονήθηκε.

 

Ο συνήγορος της οικογένειας, Μανόλης Φωτάκης, μιλώντας στο “Ελεύθερο Σημείο” υποστήριξε πως η δολοφονία του ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη. Όπως είπε, «είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονία. Είχε στηθεί ενέδρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Γνώριζαν ότι θα πάει στην Ερέτρια τη μέρα εκείνη. Και όπως επίσης γνώριζαν ότι ήταν το μοναδικό μέρος που πήγαινε και δεν είχε μαζί του το όπλο και το κινητό του τηλέφωνο».

Με Σαμαρά η τελευταία επικοινωνία

Ο κ. Φωτάκης αποκάλυψε πως η τελευταία επικοινωνία που είχε ο Σήφης Βαλυράκης ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον κ. Βαλυράκη να διαβάσει την “Καθημερινή”, για να δει την ταύτιση απόψεων που έχουν μεταξύ τους σε εθνικά θέματα.
«Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας ενεργός άνθρωπος. Εξέπεμπε πολιτική. Τα θέματα πολιτικής τα ζύμωνε. Είχε κάνει μια παρέμβαση μ’ ένα mail λίγο πριν πεθάνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, και το είχε στείλει σε όλους τους πολιτικούς, από τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι και σε εκπροσώπους του ΚΚΕ, αντιστασιακούς. Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τον προέτρεψε να πάρει την “Καθημερινή” στις 24 Ιανουαρίου. “Η “Καθημερινή” έχει τις θέσεις μου (του Αντώνη Σαμαρά) για τα εθνικά θέματα, οι οποίες ταυτίζονται”. Την πήρε ο Σήφης Βαλυράκης, τη διάβασε και έφυγε για το ταξίδι που ποτέ δε γύρισε. Ήταν η τελευταία επικοινωνία του Σήφη», είπε ο κ. Φωτάκης.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο” παρουσιάστηκαν άγνωστες λεπτομέρειες της μοιραίας μέρας που ο Σήφης Βαλυράκης έχασε τη ζωή του.

«Γνώριζαν οι δολοφόνοι»

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί ότι ένας καβγάς θα καταλήξει σε δολοφονία», είπε στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” η συνήγορος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε πως οι δολοφόνοι γνώριζαν πού θα μεταβεί το τριήμερο. Όπως είπε, ο Σήφης Βαλυράκης επιθυμούσε το τριήμερο αυτό να ξεκουραστεί και να κάνει μια βόλτα με τη βάρκα του. Ο άστατος καιρός του Σαββάτου είχε ως συνέπεια να αναβάλει τα σχέδιά του και οι ιθύνοντες να τον δολοφονήσουν την Κυριακή.
«Έβγαλε τη βάρκα του για να πάει τη βόλτα του το Σάββατο. Το Σάββατο ήταν άστατος καιρός και δε βγήκε. Και βγήκε την επόμενη μέρα, την Κυριακή. Το τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, έδωσε δικαίωμα σε αυτούς που του έστησαν την ενέδρα να τον παρακολουθήσουν», είπε.
Μάλιστα, ως προς τη συγκεκριμένη διατύπωση, υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος με ρητό και κατηγορηματικό ύφος υποστηρίζει πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε μέχρι θανάτου... με κοντάρι.
«Υπάρχει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει καταθέσει παραστατικά και αυθόρμητα και χωρίς να έχει κίνητρο να πει ψέματα, πως είδε τους δύο ανθρώπους να πλησιάζουν το σκάφος του Βαλυράκη και ένας από τους δύο να τον χτυπάει επανειλημμένα μ’ ένα κοντάρι στο κεφάλι, στο πρόσωπο», είπε.
Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο”, Λευτέρης Συμβουλάκης, ρώτησε τον κ. Παπαδάκη εάν αυτή η διαπίστωση επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστική εξέταση.
Ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Η ιατροδικαστική εξέταση περιλαμβάνει αντικειμενικά ευρήματα, τα οποία έχουν αξιολογηθεί, και καταδεικνύει χτυπήματα πως είναι επικίνδυνα».

 

«Χτυπήματα μίσους»

Στον τηλεοπτικό φακό εμφανίστηκε και ο κουνιάδος τού Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος υποστήριξε δημόσια πως η δολοφονία του έχει πολιτικά κίνητρα, καθότι η προσωπικότητά του ήταν συνυφασμένη με την πολιτική. Μιλώντας για τη δολοφονία του Βαλυράκη, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Τα χτυπήματα είναι χτυπήματα μίσους. Δεν μπορείς να τσακωθείς και να δεχτείς τέτοια χτυπήματα και να περάσει από πάνω σου ολόκληρο σκάφος».
Στο ερώτημα του Λευτέρη Συμβουλάκη εάν οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενέχουν πολιτικά κίνητρα, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Το παρελθόν του Σήφη Βαλυράκη αφορά και τις απόψεις του περί εθνικών θεμάτων. Είναι και η Siemens. Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Είναι η σύσταση της Αντιτρομοκρατικής. Είναι η Αντίσταση κατά της Χούντας».
Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η εκτέλεσή του έγινε μετά χρόνια, όταν δεν ήταν στην εξουσία.
«Οι εκτελέσεις γίνονται μετά από χρόνια. Πρέπει να έχουν ξεχαστεί τα θέματα και να είσαι πιο αδύναμος», είπε.

Η Siemens, η “17 Νοέμβρη” και η ΕΥΠ

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, ο αδερφός του Ανδρέας Βαλυράκης αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν την περίοδο που ο Σήφης Βαλυράκης ήταν στο στόχαστρο και παρακολουθείτο εξαιτίας της προσπάθειας σύνδεσής του από κάποιους με την υπόθεση της “17Ν”, αλλά και την περίοδο που ηγείτο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens.
«Προήδρευε για το σκάνδαλο της Siemens και είχε πέσει σε κατάθλιψη. Θυμάμαι που είχε πει μια κουβέντα. “Σαπίλα”. Έδινε μάχες. Είχε αξίες. Οι αξίες ήταν πάνω από ιδεολογίες, φιλίες και πρόσωπα. Αυτήν την πορεία χάραξε στη ζωή του. Είναι πιθανόν να το πλήρωσε αυτό με τη ζωή του», ανέφερε ο Ανδρέας Βαλυράκης.
Ο ίδιος αποκάλυψε και τις προθέσεις του αδερφού του, όταν ο τελευταίος έμαθε πως παρακολουθούταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
«Η ΕΥΠ διοχέτευσε ότι ήταν αρχηγός της “17Ν”. Όταν έμαθε ποιος έκανε τις διαρροές, θέλησε να τον μηνύσει. Ο τότε πρωθυπουργός απαγόρευσε τις μηνύσεις στην ΕΥΠ, επικαλούμενος το απόρρητο της ΕΥΠ. Πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τα γεγονότα κάνουν τον συσχετισμό» υποστήριξε.

 

Πηγή: alfavita.gr 

Διαβάστε επίσης

Μέτρα για τον Covid-19: Τι αλλάζει από αύριο Δευτέρα στα Σχολεία και στις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομέςΕλλάδα

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 06:00 έ...

Οι δραματικές ώρες μετά το δημοψήφισμα του 2015 στο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη Ελλάδα

Το άγνωστο παρασκήνιο μέσα από το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη με τίτλο «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα: Ιανουάριος - Αύγουστος 2015» Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη λέγ...

Ο καιρός της Κυριακής: Βροχές και τοπικές καταιγίδες – Ισχυροί νότιοι άνεμοι, αλλά και υψηλές θερμοκρασίεςΕλλάδα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, που βαθμιαία θα ενταθούν, με ισχυρούς νότιους ανέμους και θερμοκρασία ξανά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Κυ...

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η κατάθεση του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο Ελλάδα

Αποκάλυψη – σοκ για τον πατέρα Αντώνιο μετά από την κατάθεση του 19χρονου: ”Εβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου και μου χτυπούσε τον ποπό” – Η συγκλονιστική κατάθεση του παιδιο...

Απάντηση Πιερρακάκη σε δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ: «Κακογραμμένη επιστημονική φαντασία» Ελλάδα

Στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών απαντά μέσα από το twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Τον Ιούλιο του ...

Το Βελούχι μετακομίζει στην Αθήνα - Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την κοπή ελάτωνΕλλάδα

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες από τους ελατοπαραγωγούς στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας για την κοπή των ελατόδεντρων από τα χωράφια τους, ώστε να τα προωθήσουν στα αστικά κέντρα για τ...

Μωρό φώκια 10 ημερών από την Κρήτη ταξίδεψε στην Αθήνα για να βρεθεί στην αγκαλιά της MomΕλλάδα

Ένα ορφανό μωρό φώκιας μόλις 10 ημερών βρέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου σε παραλία της Κρήτης και ταξίδεψε στην Αθήνα για να λάβει την φροντίδα της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασί...