ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρ. Σταϊκούρας: Το ΥΠΟΙΚ αποσύρει την οικονομική ενίσχυση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Στις καταγγελίες που αφορούν την κακοποίηση παιδιών στη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου, κάνοντας γνωστό ότι αποσύρεται η οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι παρατηρείται επιβράδυνση της οικονομίας, αν και φαίνεται να έχει «περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες».

 

«Στον προϋπολογισμό που καταθέτουμε μεθαύριο υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη αποθεματικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

 

Μέτρα στήριξης
Ειδικότερα για τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης ο υπουργός δήλωσε  ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, καθώς υλοποιούνται οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

«Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η επιδότηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα περαιτέρω μέτρο, «διότι δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία».

«Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες» προσέθεσε.

 

Τριπλή παρέμβαση στις συντάξεις
Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «τριπλή παρέμβαση»

«Η μία είναι η μόνιμη αύξηση των κύριων συντάξεων που εκτιμώ θα είναι λίγο παραπάνω από το 7.5 % και θα αποδοθούν την 1/1/2023», δήλωσε προσθέτοντας πως καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τέλος το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου. «Αυτές είναι οι τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Αναφορικά με τα αναδρομικά δήλωσε πως η χώρα δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία και το 2023.

«Παγώνει» η χρηματοδότηση στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Αναφερόμενος επίσης στις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που αφορούν τη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», ο κ. Σταϊκούρας τις χαρακτήρισε σοκαριστικές. «Οφείλουμε άμεσα να τις διερευνήσουμε», είπε.

«Σε πολλές δομές που λειτουργούν συμπληρωματικά προς το κράτος, η ελληνική πολιτεία προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά. Και το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε πολλές ενισχύσει, τις οποίες χθες με απόφαση δική μου τις παίρνουμε πίσω», αποκάλυψε.

Η αναστολή της οικονομικής ενίσχυσης θα ισχύσει «μέχρι να τελεσιδικήσει, γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» είπε ο υπουργός.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Διαβάστε επίσης

Ο καιρός της Κυριακής: Βροχές και τοπικές καταιγίδες – Ισχυροί νότιοι άνεμοι, αλλά και υψηλές θερμοκρασίεςΕλλάδα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, που βαθμιαία θα ενταθούν, με ισχυρούς νότιους ανέμους και θερμοκρασία ξανά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Κυ...

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η κατάθεση του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο Ελλάδα

Αποκάλυψη – σοκ για τον πατέρα Αντώνιο μετά από την κατάθεση του 19χρονου: ”Εβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου και μου χτυπούσε τον ποπό” – Η συγκλονιστική κατάθεση του παιδιο...

Απάντηση Πιερρακάκη σε δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ: «Κακογραμμένη επιστημονική φαντασία» Ελλάδα

Στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών απαντά μέσα από το twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Τον Ιούλιο του ...

Το Βελούχι μετακομίζει στην Αθήνα - Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την κοπή ελάτωνΕλλάδα

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες από τους ελατοπαραγωγούς στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας για την κοπή των ελατόδεντρων από τα χωράφια τους, ώστε να τα προωθήσουν στα αστικά κέντρα για τ...

Μωρό φώκια 10 ημερών από την Κρήτη ταξίδεψε στην Αθήνα για να βρεθεί στην αγκαλιά της MomΕλλάδα

Ένα ορφανό μωρό φώκιας μόλις 10 ημερών βρέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου σε παραλία της Κρήτης και ταξίδεψε στην Αθήνα για να λάβει την φροντίδα της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασί...

Πατήρ Αντώνιος: Όσα καταγγέλλονται για την «Κιβωτό του Κόσμου» είναι ανυπόστατα ψεύδηΕλλάδα

Την έκπληξή του για τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου», εξέφρασε ο Πατέρας Αντώνιος. Είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι», είπε μιλώντα...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών για τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της ΑττικήςΕλλάδα

Εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων για τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής.   Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 μέλη του...