ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Κατέβασα τα βίντεο για να γράψω βιβλίο" ισχυρίζεται ο προφυλακισμένος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο προφυλακισμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου, μέσω του συνηγόρου του ισχυρίζεται ότι κατέβασε τα 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκαν στην κατοχή του στο πλαίσιο της συγγραφής βιβλίου.

 

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του προφυλακισμένου συγγραφέα, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ανέφερε μιλώντας στο MEGA:

  • «Θεωρείται αδιανόητο να υπάρχει τέτοιο υλικό στην κατοχή οποιουδήποτε πολίτη. Για τον κ. Παπαθεοδώρου δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει κάτι για κάποιο παιδί».

 

 

Μιλώντας εκ μέρους του εντολέα του, ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος ανέφερε ακόμα:

 

«Εξέφρασε την απέχθειά του για το συγκεκριμένο υλικό. Έχει συγγράψει βιβλία για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό. Σε τελευταίο του βιβλίο περιγράφει σκηνικό βιασμού. Ήθελε να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο για τις συγκεκριμένες σεξουαλικές συμπεριφορές. Το να εκτίθεται ένα παιδί σε ένα τέτοιο βίντεο είναι από μόνο του κακοποίηση. Εδώ δεν υπήρχε εξωτερίκευση σε κάποιο παιδί. Είναι κατοχή υλικού. Τα θέματα προβλημάτισαν κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Όταν έγραφε βιβλίο για τον ρατσισμό και υποστηρίζει ότι προσέφυγε σε υλικό ρατσιστικών οργανώσεων. Θεωρούσε ότι το πρωτογενές υλικό θα αποτελέσει πρώτη ύλη για τη συγγραφή ενός βιβλίου. Μια καλλιτεχνική αδεία. Κάτι τέτοιο περιέγραψε. Δεν προκύπτει ότι υπήρχε κάποια πληρωμή. Είναι ένας παράνομος διαδικτυακός χώρος. Γίνεται μια αναζήτηση, αποκτάς πρόσβαση και γίνεται λήψη και καταγραφή. Ο ισχυρισμός του είναι ότι δεν έχει δει καν το υλικό που έχει κατέβει.

 

 

 

  • “Κατά διαστήματα ανέτρεχα και έβλεπα κάποιο βίντεο και το έκλεινα αμέσως”. Η θέση του κ. Παπαθεοδώρου και της υπεράσπισής του, είναι ότι από 18 Οκτωβρίου, που έχει γίνει η σύλληψη, τόσο εγώ όσο και ο ίδιος κρατήσαμε το θέμα σε θεσμικά πλαίσια, να κριθεί εκεί που αρμόζει. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;».

 

Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

 

  • Οι εκδόσεις Καστανιώτη εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων με τον οποίο συνεργάζονταν στην οποία ενημερώνουν ότι έχουν διακόψει κάθε μορφή συνεργασίας μόλις πληροφορήθηκαν για την σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Στους 22 οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στο στενό Καφηρέα στην ΕύβοιαΕλλάδα

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 12 διασωθέντες, έχουν περισυλλεγεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, μετά το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες.    Μεταξύ των θ...

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ενεργειακή ασφάλεια των Βαλκανίων και της ΝΑ ΕυρώπηςΕλλάδα

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας, όχι μόνο ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και ως δύναμης-κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πη...

Economist για υποκλοπές: "Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της (κυβέρνησης) τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές"Ελλάδα

Δημοσίευμα του Economist τονίζει ότι η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις. «Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή...

Ένωση Εισαγγελέων: Ζητεί νομοθετικά μέτρα για ανάρμοστες συμπεριφορές δικηγόρων στις ποινικές δίκεςΕλλάδα

Τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής των ποινικών δικών ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης η Ένωση Εισαγγ...

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον 19χρονο φοιτητή Νομικής που έπεσε από το παράθυροΕλλάδα

Εξιτήριο έλαβε από το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ο φοιτητής που έπεσε από παράθυρο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον 19χρονο έκρινα...

ΚΚΕ για το «καλάθι του νοικοκυριού»: Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση ΦΠΑ κι όχι κοροϊδίαΕλλάδα

«Τα αυθόρμητα και γλαφυρά σχόλια όσων βρέθηκαν σήμερα στα supermarkets αρκούν για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοροϊδίας με το λεγόμενο "καλάθι του νοικοκυριού"!» επισημαίνει ...

Γεωργιάδης: Σημαντικό το όφελος για τους καταναλωτές από το καλάθι του νοικοκυριούΕλλάδα

Ο καταναλωτής που θα επιλέξει το καλάθι του νοικοκυριού, σίγουρα θα έχει μια σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία του κατανάλωση και αυτός είναι και ο στόχος, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτ...