ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται η καλοκαιρία με μικρή πτώση της θερμοκρασίας -Το φθινόπωρο επιστρέφει την 28η Οκτωβρίου

Αίθριος θα είναι και σήμερα ο καιρός, ωστόσο θα αρχίσει να... μυρίζει φθινόπωρο, μετά το μίνι καλοκαίρι των προηγούμενων ημερών.

Η ζέστη θα αρχίσει να «σπάει», καθώς θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τα δυτικά, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού είναι η... απουσία βροχής, για ακόμη μια μέρα.

Καιρός: Ζέστη και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αλλάζει το σκηνικό από την 28η Οκτωβρίου
Το σκηνικό του επόμενου 24ώρου θα είναι ο «προάγγελος» για το τι θα ακολουθήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς ήδη από την ημέρα της εθνικής επετείου ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, η οποία θα είναι συμβατή με την εποχή.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Πέμπτη 27/10/22
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, βαθμιαία όμως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια, και θα φθάσει στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 22 με 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και νωρίς το πρωί είναι πιθανόν να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια από τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Meteo: Παραμένει μέχρι 29°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα
Το Meteo στην πρόγνωσή του για σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, αναφέρει πως αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 25, στη Θεσσαλία από 11 έως 25, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από 12 έως 29, στην Ανατολική Στερεά από 13 έως 27, στην Πελοπόννησο από 12 έως 28, στα νησιά του Βορείου Αιγαίο και τις Σποράδες από 15 έως 25, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 28, στις Κυκλάδες από 16 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 25 και στην Κρήτη από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του 24ώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί το «ασυνήθιστο ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα»
Στο «γαϊδουροκαλόκαιρο» του Αγίου Δημητρίου και στο πώς καταλήξαμε με τέτοιες θερμοκρασίες τέτοια εποχή, ενώ ο Οκτώβριος οδεύει προς την ολοκλήρωσή του αναφέρθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας λόγο για ένα ασυνήθιστο για την εποχή «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» ή αλλιώς «κόλλημα» του καιρού.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στο Facebook: «Ασυνήθιστο για την εποχή Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα ή αλλιώς ''κόλλημα'' του καιρού (ένα Aέρινο τείχος -ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ- πάνω από την κεντρική και νότια Ευρώπη -βλ. χάρτη) με εκτεταμένο σχηματισμό "Θόλου Ζέστης" σε αρκετές περιοχές της, έχει παγιδέψει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες (κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις) -ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα-, διατηρώντας τες εγκλωβισμένες πάνω από την ευρύτερη γεωγραφική μας ζώνη, ενώ παράλληλα κρατά πολύ μακριά τις αξιόλογες - απαραίτητες πλέον βροχές από την περιοχή μας. Θα διατηρηθεί και πόσο αυτή η κατάσταση;».


Ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη 1/11/22
Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής, προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και το Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια, ενώ στις νοτιότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κατά τις μεσημβρινές ώρες, με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια της Κρήτης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά έως 4, στα ανατολικά 4 με 6 και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ο καιρός προβλέπεται ξανά γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά και το Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αναμένεται αύξηση των νεφώσεων από τα βόρεια βορειοανατολικά, που βαθμιαία θα αναπτυχθούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Στην Κρήτη αναμένονται από το πρωί αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Οικονόμου: Σε άλλους 28 δήμους επεκτείνεται το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»Ελλάδα

Στην επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.    «Με σχέδιο...

Φτηνά στεγαστικά δάνεια για νέους έως 39 ετών: Οι όροι, τα επιτόκια και τα εισοδηματικά κριτήριαΕλλάδα

Πότε θα χορηγούνται άτοκα τα δάνεια - Τα εισοδηματικά κριτήρια, τα επιτόκια και οι όροι Tους πρώτους τρεις μήνες του 2023 θα ξεκινήσει η χορήγηση των φτηνών  στεγαστικών δανείων  μ...

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 -Ποιες οι δύο ΚυριακέςΕλλάδα

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο «κλείδωσαν» με κάθε επισημότητα οι ημερομηνίες των περιφερειακών - αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023. Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες και επίση...

Λίστα Πάτση στο προσκήνιο: Αναταραχή σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ – Σε ποια περίπτωση ο βουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισηςΕλλάδα

  Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τον «αγοραστή των κόκκινων δανείων» Ανδρέα Πάτση. Η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα παρακολουθεί μουδιασμένη τις τελευταίες εξελίξε...

Ο Σολτς στην Αθήνα για νέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις - Τι θα συζητήσει με ΜητσοτάκηΕλλάδα

Συνάντηση στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου - Στο «τραπέζι» της συνάντησης οι διμερείς σχέσεις και η ενεργειακή κρίση Μετά τον κλείσιμο του  κύκλου των Μνημονίων , αλλά και την αποχώρη...

Θεσσαλονίκη: Αγριο έγκλημα με θύμα 41χρονο – Βρέθηκε δίπλα στον ημιλιπόθυμο πατέρα τουΕλλάδα

    Αγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε το απόγευμα χθες Τετάρτη στη Μενεμένη  Θεσσαλονίκης , όπου 41χρονος υπήκοος Αρμενίας βρέθηκε νεκρός με τραύμα στο κεφάλι δίπλα στον ημιλιπόθυμο  πατέ...

Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για τον Ανδρέα Πάτση - Ζητήθηκαν οι δηλώσεις πόθεν έσχες του από τη ΒουλήΕλλάδα

Από το μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας θα περάσουν τα πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση.   Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκ...