ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη ΓΑΔΑ 54χρονος που συνομιλούσε με τη 12χρονη – Νέα κατάθεση του παιδιού για την ταυτοποίηση υπόπτων

Ο 54χρονος προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και είπε ότι συνομιλούσε με το προφίλ της 12χρονος στον Κολωνό. Ο άντρας έδωσε κατάθεση και υποστήριξε πως είχε μόνο διαδικτυακές συνομιλίες με το κορίτσι.

 

Ο 54χρονος παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο για ανάλυση και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Ο άντρας ανέφερε ακόμη ότι συνομίλησε με το προφίλ της 12χρονης την Άνοιξη.

 
 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθε αυτοβούλως 54χρονος ημεδαπός στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Ο ανωτέρω ανέφερε ότι την άνοιξη του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση».

  • Καθημερινά έρχονται στο φως νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται να γίνουν νέες συλλήψεις.

Αίσθηση προκάλεσαν τα μηνύματα της φρίκης, με απειλές και εκβιασμούς, που έστελνε ένας άνδρας στην 12χρονη ο οποίος δήλωνε μάλιστα αστυνομικός. Ο ίδιος επιχείρησε να εμφανίσει ωστόσο ένα διαφορετικό προφίλ, δείχνοντας μόνο κάποια από τα μηνύματα που έστελνε στο 12χρονο κορίτσι.

  • Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης καθώς οι Αρχές φαίνεται που έχουν ταυτοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που μιλούσαν ή συναντήθηκαν με το 12χρονο κορίτσι.

«Κλειδί» για τις συλλήψεις θα αποτελέσει η νέα κατάθεση που θα δώσει πιθανώς αύριο η 12χρονη, η οποία και αναμένεται να αναγνωρίσει τα άτομα που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλωστε, όπως φαίνεται από την έρευνα της Αστυνομίας, από τα 10 άτομα που εμφανίστηκαν οικειοθελώς και κατέθεσαν, κάποια δεν έμειναν απλά στις συνομιλίες .

  • «Μου έχει στείλει πάρα πολλά μηνύματα με πάρα πολλά προφίλ. Από αρχές Ιουλίου, μέχρι τέλη Αυγούστου, τουλάχιστον 2 μήνες. Άλλες φορές έλεγε 16 – 17, άλλες φορές έλεγε 17 – 18. Έστελνε φωτογραφίες μιας κοπέλας που έλεγες… από τις φωτογραφίες την έλεγες ότι ήταν τουλάχιστον 16. Φαινόταν μικρή αλλά δεν έδειχνε για 12» υποστήριξε ο 40χρονος.

Τα μηνύματα που έρχονται στο φως , προκαλούν φρίκη, καθώς φαίνεται ότι προσπαθούσε να απειλήσει και να εκβιάσει το ανήλικο κορίτσι.

  • «Γεια σου. Είμαι ο Μιχάλης αστυνομικός και τώρα ξέρω ποια είσαι. (Στέλνει το προφίλ της 12χρονης στο Facebook) Κοίτα τι σου έχω εδώ. Λοιπόν, αν δεν κάνεις (αυτό που σου ζητάω), δωρεάν, 2 – 3 φορές την εβδομάδα, θα σε κάνω ρεζίλι σε όλη τη λίστα σου (…)».

Eρωτήματα προκαλεί η συνεχιζόμενη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και το γεγονός ότι ο 40χρονος δεν επικοινώνησε ούτε με την οικογένεια της ανήλικης, αλλά ούτε και με τις αστυνομικές αρχές αν και γνώριζε ότι πρόκειται για ανήλικο παιδί.

  • Όπως λένε οι ειδικοί, η επικοινωνία που είχαν μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια να εκμεταλλευτεί χωρίς κόστος τις υπηρεσίες του κοριτσιού.

«Μετά που έκατσα και ξανακοίταξα τις συνομιλίες, κατάλαβα ότι είναι πιθανό να στέλνονται από διάφορα άτομα, όχι από το ίδιο» σημείωσε ο 40χρονος, προσθέτοντας ότι κάποια ήταν πιο… παιδικά και άλλα πιο αυστηρά.

  • Τέλος, για το μήνυμα που επικαλείται την ιδιότητα του αστυνομικού, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν έχει σταλεί αυτό το μήνυμα από το λογαριασμό του, τότε είναι πιθανό να έχει πέσει θύμα χάκερ.

Ο ίδιος προσπάθησε να εμφανίσει επιλεκτικά τα μηνύματα που ήθελε τονίζοντας μάλιστα ότι δεν εκβίασε ποτέ το κορίτσι.

Τόνισε ότι ήθελε να την φοβίσει για να την κάνει να σταματήσει αυτό που γινόταν. «Στην αρχή έφαγε βρίσιμο. Μόλις έμαθα ότι είναι ανήλικο, άρχισα να την βρίζω περισσότερο. Βρήκα το Facebook της, βρήκα τους φίλους της αλλά δεν έκανα καμία κίνηση και ο λόγος που δεν έκανα ήταν γιατί σταμάτησε η τουλάχιστον εγώ νόμιζα ότι σταμάτησε. Είπα κουβέντες που δεν έπρεπε να πω, αλλά τα είπα από τα νεύρα μου».

Διαβάστε επίσης

Βουλή – Επιτροπή Θεσμών: Ξεκίνησε η ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων για τις παρακολουθήσεις, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης	Ελλάδα

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τη διασφάλιση του απο...

Ημαθία: Παρουσιάστηκε στις Αρχές ο οδηγός που παρέσυρε την 15χρονη- Αφέθηκε ελεύθεροςΕλλάδα

Παρουσιάστηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ο  οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος  στην Παλαιόχωρα Ημαθίας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία  15χρονη  και να τραυματιστούν σοβαρά η μητέρα και η ...

Υπόθεση παιδιών – Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί στις 16/11 πήρε η μητέραΕλλάδα

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 16/11 ζήτησε και έλαβε η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα για δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας. Το αίτημα για προθεσμία είχε ήδη...

Βελτιώσεις από τον Τ. Θεοδωρικάκο στο νομοσχέδιο για τον νέο Σωφρονιστικό ΚώδικαΕλλάδα

Σειρά νομοθετικών βελτιώσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη β' ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, το οποίο ψηφίστηκ...

Σαν σήμερα το Νόμπελ στον Γιώργο Σεφέρη - Η ιστορική του ομιλία στην απονομή Ελλάδα

Στις 24 Οκτωβρίου 1963, ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης κατακτά το Νομπέλ (όπως κανονικά τονίζεται) Λογοτεχνίας. Είναι η πρώτη φορά που η ύψιστη αυτή διάκριση απονέμεται σε Έλληνα λογοτέ...

Τροχαίο Αθηνών-Κορίνθου: Τρεις οι νεκροί - Υπέκυψε και ο τραυματίας συνοδηγόςΕλλάδα

Στους τρεις ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου το μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως έγινε γνωστό, πέθανε και ο συνοδηγός της ηλικιωμένης που μπή...