ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεπόλια: Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην μητέρα της 12χρονης – Τα πανάκριβα αξεσουάρ του παιδιού που κίνησαν υποψίες

Αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης κόρης της, μετάγεται σήμερα στα δικαστήρια, η 37χρονη μητέρα του παιδιού από τα Σεπόλια.

Μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης η 37χρονη μητέρα του παιδιού καλείται να λογοδοτήσει σήμερα στην ανακρίτρια της υπόθεσης, για τα στοιχεία που την καθιστούν εμπλεκόμενη στην φρικώδη υπόθεση που διερευνούν οι δικαστικές Aρχές, οι οποίες χθες οδήγησαν στην φυλακή τους δύο πρώτους κατηγορούμενους για την σεξουαλική βία και εξώθηση στην πορνεία του παιδιού.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος της 37χρονης, μητέρας οκτώ παιδιών, είναι αντίστοιχη με εκείνη που βαρύνει τον ήδη προσωρινά κρατούμενο Ηλία Μίχο. Ο καταστηματάρχης με σωρεία στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φαίνεται πως «διέθετε» μέσω του διαδικτύου το σώμα της 12χρονης σε ενδιαφερόμενους να έχουν καταναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις με το ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα με νομικούς, η κατηγορία σε βάρος της μητέρας θα μπορούσε να αφορά όχι μόνο ενεργό συμμετοχή της στην εμπορία του παιδιού και τη νομή των «αμοιβών», αλλά ακόμη και την «ανοχή» που ίσως επεδείκνυε, ουσιαστικά την διευκόλυνση σε όσα διαλαμβάνονταν σε βάρος του παιδιού της, από τον εργοδότη της ίδιας.

Δικαστικές πηγές υιοθετώντας το σκεπτικό έμπειρων αξιωματικών τονίζουν πως το κοριτσάκι φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ελεύθερο να κυκλοφορεί ως αργά τη νύχτα, αλλά χρησιμοποιούσε ακριβά αντικείμενα, κινητό, ποδήλατο και άλλα, χωρίς να ανησυχούν όλα αυτά τη μητέρα. Η γυναίκα είχε τεθεί στο στόχαστρο της Αστυνομίας αμέσως μετά την καταγγελία της φρικώδους υπόθεσης, καθώς η εν γένει συμπεριφορά της φαίνεται να προβλημάτισε τις Αρχές που την θεώρησαν «αφύσικη» ή δυσανάλογα ψύχραιμη ή ύποπτη έναντι συγκεκριμένων ορατών δεδομένων σε σχέση με το κοριτσάκι.

Η ίδια η διάταξη του Ποινικού Κώδικα ορίζει ότι μαστροπεία διαπράττει:

«Όποιος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, προάγει ή εξωθεί στην πορνεία ανήλικο ή υποθάλπει ή εξαναγκάζει ή διευκολύνει ή συμμετέχει στην πορνεία ανηλίκων, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή» ο νόμος ορίζει επίσης, μεταξύ άλλων ότι :

«Με κάθειρξη και χρηματική ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος αν το έγκλημα τελέστηκε: α) εναντίον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε (15) ετών, β) με απατηλά μέσα, γ) από τον ανιόντα συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή από θετό γονέα, σύζυγο, επίτροπο ή από άλλον στον οποίο έχουν εμπιστευθεί τον ανήλικο για ανατροφή, διδασκαλία επίβλεψη ή φύλαξη, έστω και προσωρινή».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανακρίτρια της υπόθεσης ζήτησε την σύλληψη της μητέρας καθώς φέρεται να προκύπτουν στοιχεία για συχνές επικοινωνίες και ανταλλαγή μηνυμάτων της με τον προφυλακισμένο εργοδότη της Ηλία Μίχο, ενώ εντοπίστηκαν και εμβάσματα με μικροποσά που κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό της.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της γυναίκας υπάρχουν εξηγήσεις για αυτά που της καταλογίζονται. Ωστόσο, εκτιμάται πως ενδέχεται το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί σε βάρος της να περιέχει και άλλες κατηγορίες πλην της βασικής που απαγγέλθηκε χθες και οδήγησε στην σύλληψή της.

Η μητέρα της 12χρονης πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα παιδιά της βρίσκονται με τη γιαγιά τους, ενώ πέντε φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χυδαιότητα από τον πατέρα του Μίχου για τη 12χρονη – «Άμα του κουνιόταν κάτι θα έκανε»Ελλάδα

Σε βαρέλι δίχως πάτο μετατρέπεται όπως φαίνεται η υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, αφού σα να μην έφταναν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τα οποία πρ...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Νέος φορέας στη Βρετανία υπέρ της επιστροφής τους στην ΕλλάδαΕλλάδα

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα θα ζητήσει ο συντηρητικός πρώην υπουργός Πολιτισμού Λόρδος Vaizey. Ο ίδιος θα προεδρεύσει ενός νέου φορέα και θα στηριχθεί στο ν...

Συνάντηση Μητσοτάκη με επιχειρηματίες της Ιαπωνίας – Έντονο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ΕλλάδαΕλλάδα

Με μία πολυπληθή προσωπεία μεγάλων επιχειρήσεων από την Ιαπωνία συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η σύσφιξη των οικονομικών σ...

Υπόθεση Κολωνού: Το τηλεφώνημα του θείου ήταν η αρχή για την αποκάλυψη της κακοποίησης της 12χρονηςΕλλάδα

Αποκαλύψεις για το πώς ένας θείος της  12χρονης από τον Κολωνό  προσέγγισε την οργάνωση προστασίας ανηλίκων ζητώντας βοήθεια έδωσε στην ΕΡΤ ο  Κώστας Γιαννόπουλος  λέγοντας ότι οι ...

Κολωνός: Στον ανακριτή η μητέρα της 12χρονης – Aναμένεται ένταλμα σε βάρος γυναίκαςΕλλάδα

Συνεχείς είναι οι  αποκαλύψεις για την ανατριχιαστική υπόθεση με θύμα τη 12χρονη  στον  Κολωνό . Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα η μητέρα της με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστ...

Οικονόμου: Πάνω από 10 χιλιάδες αγρότες έλαβαν την 1η δόση ύψους 278,5 εκατ. από το πρόγραμμα Νέοι ΑγρότεςΕλλάδα

Πάνω από 10 χιλιάδες αγρότες πήραν την πρώτη δόση ύψους 278,5 εκατ. ευρώ στο προγραμμα Νέοι Αγρότες, επισήμανε με ανάρτηση του στο Twitter ο κυβερνητικος εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμ...