ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.


Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού:

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων ενισχυόμενοι αργά το απόγευμα σε 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-10-2022
Στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανό να είναι ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τη Μακεδονία τους 18 με 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 23 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-10-2022
Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές, εκτός από την Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες .
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-10-2022
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, όμως τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-10-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-10-2022
Στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και στη βόρεια Κρήτη τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά.Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση την Τρίτη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα σήμερα η μητέρα της 12χρονης - Αναμένονται νέες συλλήψειςΕλλάδα

Τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον 53χρονο κατηγορούμενο για βιασμό και εκπόρνευση της 12χρονης, οι συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες της μαζί του, που κατέγραψε τον τε...

Αδ. Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα τα εγκαίνια στο Ελληνικό - Εντός του 2023 επαναλειτουργούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ΣκαραμαγκάΕλλάδα

Τη Δευτέρα είναι τα επίσημα εγκαίνια στο Ελληνικό, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εκτιμάται ότι θα μεταβιβαστούν στον Γιώργο Προκοπίου μέχρι τέλος του χρόνου και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τ...

Εντός του Οκτωβρίου συζήτηση πολιτικών αρχηγών με θέμα το εθνικό σχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκωνΕλλάδα

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων πρόκειται να εφαρμοσθεί από το τέλος Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. ...

Παιδοβιαστές: «Εμπλέκονται αρκετοί» λέει ο δικηγόρος Μίχου - ΣοφιανίδηΕλλάδα

Για «σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων» στην φρικτή υπόθεση του παιδοβιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονος έκανε λόγο ο δικηγόρος του Ηλία Μίχου και Γιά...

Το Σωματείο Εκδιδόμενων Προσώπων διαψεύδει ότι έχει σχέση με τη γυναίκα με το στικάκιΕλλάδα

Eπίθεση στη γυναίκα που το πρωί έκανε σοβαρές καταγγελίες για την φρικτή υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης εξαπέλυσε η πρόεδρος του σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπ...

Η μητέρα της 12χρονης κλαίει και απειλεί να αυτοκτονήσει - Πώς εξηγεί τα εμβάσματα στον λογαριασμό της (βίντεο)Ελλάδα

Την ύπαρξη μηνυμάτων ανάμεσα στη μητέρα της 12χρονης και τον 53χρονο κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, αναγνώρισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, εξηγώντας γιατί συνελήφθη η...