ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο για τη Χρυσή Αυγή: Ονομάζομαι Μάγδα κι ο Παύλος είναι ο γιος μου

Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα καταθέτει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα ,Μάγδα η οποία είναι η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για τηνεγκληματική οργάνωση.

Η κατάθεση της μάλιστα συνέπεσε χρονικά με την ημέρα ορόσημο έκδοσης της ομόφωνης απόφασης το Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που ομόφωνα είχε αποφασίσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Παρόντες στο δικαστήριο εκτός από πολλούς φίλους του Παύλου Φύσσα και της οικογένειά του είναι οι Θεόδωρος Δρίτσας, Νάσος Ηλιόπουλος, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Γιάννης Μουζάλας.

«Πείτε μας τί ξέρετε για αυτή την υπόθεση;» ρώτησε η Πρόεδρος Σοφία Πανουτσακοπούλου προς τη μητέρα του θύματος η οποία έχει δηλώσει και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε

«Τι ξέρω γι’ αυτή την υπόθεση; Για τον Παύλο να μιλήσουμε. Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου» ήταν η απάντησή της, και ξεκίνησε να λέει:

«Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαιναν να πιουν καφέ με την κοπέλα του τη Χρύσα και μετά θα έψαχναν να βρουν να δουν τη μπάλα. Θα πήγαινα στην κόρη μου και είπαμε θα τα πούμε το πρωί.

Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε. Γύρω στις 2 χτυπά το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι κουνιάδος της και ζητά να ανοίξει την πόρτα. Σηκωθήκαμε πάνω ξέροντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί γιατί ήταν αργά. Ανοίγουμε την πόρτα και αντικρίζω το σύζυγο μου, ένα ωχρό πλάσμα που δεν βρίσκει λόγια να μας πει. Τον ρώτησα τί συμβαίνει και ποιος είναι; Δεν έχει γίνει κάτι κακό ο Παύλος χτύπησε κι σε θέλει στο νοσοκομείο. Δεν το πίστεψα, δεν θα με ανησυχούσε αν ήταν κάτι απλό ο Παύλος. Έφυγα για το νοσοκομείο, ρωτούσα αλλά κανείς δεν απαντούσε.

«Τίποτα δεν έχει» μου έλεγαν. Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς «που είναι το παιδί μου, τί συμβαίνει;» και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ο ο Παύλος δεν ζει. Ότι τον δολοφόνησε η χρυσή αυγή και πως το δολοφόνο τον πιάσανε. Μου είπε ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές.

Να τον ξυπνήσουμε είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης.

Εκεί χάθηκαν όλα. Ξαφνικά ισοπεδώθηκαν όλα. Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να τον δω. Πήγα και τον είδα. Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. Να τον ξυπνήσουμε είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης. Πως να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου από τη μια στιγμή στην άλλη.

Έξω ήταν όλα τα παιδιά, πήγαμε σπίτι και ξεκίνησε η όλη διαδικασία για όσα έπρεπε να γίνουν. Μαζί μας ήταν και η Χρύσα η κοπέλα του Παύλου κι αρχίσαμε να συλλέγουμε πληροφορίες για το πως βρέθηκε η Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. Η Χρύσα μου είπε ότι ήπιαν καφέ και μετά βγήκαν να δουν που θα μπορέσουν να δουν τη μπάλα. Αρχικά ήταν 3 παιδιά και μετά μαζεύτηκαν 11 αν δεν κάνω λάθος. Μέσα στο μαγαζί υπήρχαν δυο παιδιά με ρούχα παραλλαγής και μπλούζα της Χρυσής Αυγής ανάποδα. Φάνηκαν να δυσανασχετούν. Ήταν ο Άγγος και ο Μιχαλάρος. Υπήρχε μια κινητικότητα από αυτούς. Αφού τελείωσε η μπάλα πάνε να φύγουν και βλέπουν ότι έχουν βγει έξω οι δυο τύποι και απέναντι έχουν μαζευτεί 5 άτομα με κακές προθέσεις.

Ο Παύλος είπε «πάμε να φύγουμε και ερχόμαστε μετά για τα αυτοκίνητα». Φτάνοντας Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας βλέπουν ένα ολόκληρο κομβόι. Το πρώτο αυτοκίνητο είναι του Ρουπακιά. Σταματάει και ρωτάει τον Παύλο ποιά είναι η Κεφαλληνίας και ο Παύλος του λέει αυτή είναι. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί από 5 άτομα πάνω από 30-40, δεν ξέρω ακριβώς πόσοι και έχει έρθει και η ΔΙΑΣ, ήδη δύο μηχανές από το μαγαζί. Οι μηχανές γίνονται τέσσερις στην Τσαλδάρη.

Το τάγμα αρχίζουν τις βρισιές και κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς, έχουν έρθει με σκοπό να τρομοκρατήσουν. Τα παιδιά αποφασίζουν να περάσουν απέναντι και να πάνε στο σπίτι, αφού πάρουν τσιγάρα. Οι από εκεί αρχίζουν να βρίζουν.

Ο Παύλος είπε: «Τώρα τρέχουμε». Τα παιδιά έτρεξαν αλλά ο Παύλος έμεινε πίσω και τον προλαβαίνουν. Αρχίζουν από 3αδες να περνάνε να χτυπάνε και να φεύγουν, να βρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τον Παύλο εκεί. Άρχισε η μάχη με τους Χρυσαυγίτες αλλά δεν κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω.

Ο δολοφόνος δεν φορούσε τη στολή της Χρυσής Αυγής και ήταν μεγαλύτερος των άλλων ηλικιακά. Ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση με ήρεμες κινήσεις και όλοι κάνουν στην άκρη μπαίνει ανάμεσα αγκαλιάζει τον Παύλο και τον μαχαιρώνει.

Παρακαλούσε η Χρύσα τους αστυνομικούς για να πάνε στον Παύλο

Παρακαλούσε η Χρύσα τους αστυνομικούς για να πάνε στον Παύλο. Έλεγαν δεν μπορούσαν. Κάποιος συγκινήθηκε και την ακολούθησε. Φτάνοντας είχε γίνει η δολοφονία και αντί να συλλάβουν το δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και λέει «Με μαχαίρωσε θα με συλλάβετε και από πάνω;». Και έδειξε το δολοφόνο του. «Είπαμε όχι και μαχαίρια» είπε η αστυνομικός τότε που σημαίνει ότι γνώριζαν από πριν».

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα συνεχίζεται.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση Λαγού λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση υπέβαλε αίτημα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης .με το οποίο δεν συμφώνησαν πολλοί από τους κατηγορουμένους με αποτέλεσμα τελικά η το δικαστήριο να απορρίψει το σχετικό αίτημα.

Διαβάστε επίσης

O Κώστας Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο – Χαμός στην αίθουσα – «Δεν ντρέπεσαι φασίστα»Ελλάδα

Πρωτόγνωρες σκηνές με πρωταγωνιστή τον συνήγορο του καταδικασμένου ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού, Κώστα Πλεύρη να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό διαρκούσης της δίκης...

Προς επανεξέταση η υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens; – Παρέμβαση ΝτογιάκουΕλλάδα

Την απαλλακτική απόφαση για όσους δικάστηκαν για την υπόθεση με τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens, αναμένεται να εξετάσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος...

Θεσσαλονίκη: Γκρέμιζαν πολυκατοικία και άνοιξαν τρύπα σε διπλανό διαμέρισμαΕλλάδα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, καθώς γκρέμιζαν τον τοίχο μιας πολυκατοικίας στην οδό Ατλαντίδος, γκρεμίστηκε ...

«Κύμα» φυγής νέων γιατρών στο εξωτερικό – Γιατί επιλέγουν να εργαστούν εκτός ΕλλάδοςΕλλάδα

Πολλοί νέοι γιατροί φεύγουν για το εξωτερικό. Το «κύμα» φυγής είναι μεγάλο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού 20.000 γιατροί ζουν και εργάζοντα...