ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με βαριές κατηγορίες παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της

Με βαρύτατες κατηγορίες για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας παραπέμπεται σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει διωχθεί ποινικά και για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών και κρατείται.


Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – δικαστές του Συμβουλίου Γεώργιος Κασίμης (Πρόεδρος), Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και Θεοδώρα Τραϊανίδου (μέλη) – παραπέμπουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αυτής.

Αξιοποιώντας την εμπεριστατωμένη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, κρίνουν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επίσης, με βάση τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, οι δικαστές καταλήγουν στο ότι η Πισπιρίγκου τον Απρίλιο του 2021 προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της, όχι με ασφυκτικό θάνατο, αλλά με την χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών. Τότε η 9 χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Η απόπειρα σε βάρος της από την ίδια της την μητέρα είχε ως αποτέλεσμα να μείνει παραπληγική και με προβλήματα διανοητικά και αντίληψης.


Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη δικαστική κρίση, ενώ απέτυχε να εξοντώσει την κόρη της το 2021, τα κατάφερε την επόμενη φορά που το επιχείρησε, τον Ιανουάριο του 2022, όταν το παιδί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Παίδων».

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές επιμένουν αξιοποιώντας τα επιστημονικά δεδομένα (ιατροδικαστικά ευρήματα και αναλύσεις αίματος) στο συμπέρασμα πως η δολοφονία του παιδιού έγινε με χορήγηση κεταμίνης.

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως ο αποκλεισμός της μύτης  και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί  ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιηθείσα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα.  

Για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης στην πρότασή του, περί χορήγησης της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου στην 9χρονη μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.


Όσον αφορά στο κίνητρο, αναφέρουν πως αυτό εστιάζεται στην εμμονή της Πισπιρίγκου με τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά σε βάρος των παιδιών της συνέβησαν, όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της ή όταν την απειλούσε ότι θα φύγει από το σπίτι, ενώ αποδίδουν τις πράξεις της και στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονος που είχε οριστεί κατά την ανάκριση, για να περιγράψει, όπως το έκανε, την ψυχοσύνθεση και την γενικότερη συγκρότηση της κατηγορούμενης.

Ενδεικτική του χαρακτήρας της Πισπιρίγκου είναι το απόσπασμα που απηχεί την πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε από την ανάκριση.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και  επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…»

Τέλος οι δικαστές κρίνουν πως πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για ακόμη 6 μήνες καθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων. Βέβαια η Ρούλα Πισπιρίγκου διώκεται ποινικά και για τις δολοφονίες των άλλων δύο, μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας και η σχετική δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

 

Πηγή: Καθημερινή 

Διαβάστε επίσης

«Πέλαγος του θανάτου» το Αιγαίο: Ασύλληπτη τραγωδία με τον τραγικό απολογισμό να αυξάνεταιΕλλάδα

Κουβέρτες και αιματοβαμμένα ρούχα πάνω στα απόκρημνα βράχια της Λέσβου, κατεστραμμένες φουσκωτές βάρκες στο έλεος των κυμάτων και στο βάθος το Λιμενικό να συνεχίζει τις έρευνες διά...

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Με… πανελλαδικές εξετάσεις οι επόμενοι διορισμοίΕλλάδα

Με σημαντικές αλλαγές έρχεται τον προσεχή Μάρτιο ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη μόνιμη κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό . Ο διαγωνισμ...

Πράγα: Η τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής ΚοινότηταςΕλλάδα

Για την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Άγκυρα και την κυβέρνηση της Τρίπολης, καθώς και για το άκυρο τουρκολ...

Τραγωδία στο Αιγαίο: 17 σοροί ανασύρθηκαν στη Λέσβο, φόβοι για νεκρούς στα ΚύθηραΕλλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Κύθηρα και Λέσβο για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Δεκαέξι νεαρές γυναίκες ανασύρθηκαν νε...

Οι μεσήλικες που τρώνε ψάρια με πολλά ωμέγα-3 βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τουςΕλλάδα

Οι μεσήλικες άνθρωποι -40άρηδες και 50άρηδες- που τρώνε συχνά φαγητά και κυρίως ψάρια με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ρέγγα, τόνο κ.α., μπορούν να ...

Αυξάνονται τα θύματα των ναυαγίων μεταναστών - Στους 17 οι νεκροί στη Λέσβο - Αγνοούμενοι και στα ΚύθηραΕλλάδα

Μία ακόμη σορός εντοπίστηκε στο ναυάγιο της Λέσβου ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 17. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό τόσο σε Κύθηρα όσο κα...

Μήνυμα Μηταράκη σε Τουρκία και Ε.Ε. για τα ναυάγια σε Κύθηρα και ΛέσβοΕλλάδα

Διπλό μήνυμα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα δύο ναυάγια με νεκρούς και αγνοούμενους που σημειώθηκαν μέσα σ...