ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κουτσούμπας: Δεν θα ξεφύγετε των ευθυνών σας κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Προσωπικές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για τις υποκλοπές.

Ποιος πρωθυπουργός μπορεί να λέει δεν ήξερα, δεν άκουσα;

Αν νομίζετε κύριοι της κυβέρνησης ότι θα ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, είστε βαθιά γελασμένοι. Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός, μπορεί να λέει με τόση ευκολία «δεν ήξερα, δεν άκουσα» αναρωτήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Είστε βαθιά γελασμένος κ. πρωθυπουργέ αν νομίζετε ότι θα απαλλαγείτε από τις προσωπικές σας ευθύνες, ανέφερε επίσης ο κ. Κουτσούμπας και χαρακτήρισε γελοία τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί από πλευράς της κυβέρνησης για την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Πόσο θα γελοιοποιείστε, άλλα να λέτε τη μια μέρα και άλλα την άλλη, εξακολούθησε ο κ. Κουτσούμπας.

Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο

Το σκοτεινό και επικίνδυνο πλαίσιο λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών και των παρακολούθησεων δεν αποτελεί επί μέρους επιχειρησιακή αστοχία, τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το πλαίσιο που έχετε ψηφίσει δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι οι έννοιες όπως η εθνική ασφάλεια, η τρομοκρατία κλπ έχουν γίνει έννοιες λάστιχο και χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση που έχει στόχο τον «εχθρό λαό» αλλά και γεωπολιτικούς ή άλλους ανταγωνισμούς.

Διαχρονικά το ΚΚΕ έχει καταγγείλει αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Ένα μήνα τώρα από τη μήνυση Ανδρουλάκη και κανείς σας δεν έχει πει το παραμικρό για το σάπιο αυτό πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Τα λούζεται τώρα το ΠΑΣΟΚ

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι και τα δύο κόμματα έχουν συμβάλει στον νόμο 2225 σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται νόμιμες και μάλιστα ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι τα λούζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι είναι παράνομο να παρακολουθείτε ένας πολιτικός αλλά το ΚΚΕ θεωρεί παράνομες όλες τις παρακολουθήσεις πολιτών, απορρίπτοντας την όλη συζήτηση περί νόμιμων ή παράνομων παρακολουθήσεων ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν διασφαλίζεται η θεσμική ομαλότητα με την εισαγγελική άδεια.

Κοροϊδία τα περί φίλτρων

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε κοροϊδία την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί φίλτρων κλπ και παράλληλα άσκησε κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ψήφιση νόμων που σχετίζονται με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, παρακολουθήσεων κλπ.

Όλοι έχετε ευθύνη γιατί αφήσατε ανέγγιχτο αυτό το πλαίσιο ή το ενισχύσατε, είπε ο κ. Κουτσούμπας ενώ επικαλούμενος την περίπτωση Δεμίρη τόνισε ότι με όποιον τρόπο και διορίζεται ο διοικητής της ΕΥΠ η δουλειά που προβλέπει το πλαίσιο θα γίνεται και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι επί κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα έχει τεθει χώρα συντονιστής της ακαδημίας κατασκόπων της ΕΕ.

Βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου

Και εσείς κύριοι του ΠΑΣΟΚ έχετε ευθύνη που ψηφίσατε τους νόμους που νομιμοποιούν τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών. Είδατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ πως έρχονται τα πράγματα; Καμιά φορά βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου, ανέφερε με νόημα ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε περήφανος που το κόμμα του δεν ψήφισε κανένα νόμο που περιορίζει λαϊκές και δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας θύμισε ότι πριν από την υπόθεση Ανδρουλάκη υπήρξε παρακολουθηση ενός ολόκληρου κόμματος και έκανε αναφορά στις συνακροάσεις του ΚΚΕ από το 2016 έως το 2022. Έξι χρόνια, επαναλαμβανόμενα κρούσματα, δύο κυβερνήσεις και απάντηση καμία, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι απ’ ότι φαίνεται η έρευνα που γινόταν ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Τόσο ανίκανες οι κρατικές αρχές στην έρευνα των συνακροάσεων στο ΚΚΕ;

Μάλιστα άφησε αιχμές για καθυστερήσεις στις έρευνες και πινγκ πονγκ ευθυνών διαφόρων υπηρεσιών και αρχών. Ο κ. Κουτσούμπας αναρωτήθηκε με νόημα αν η κρατική ασφάλεια εξέτασε όλες τις κλήσεις συνακροάσεων;

Άγνωστο πρόσωπο επικοινώνησε με την ΑΔΑΕ και είπε ότι ήταν ο αυτουργός των συνακροάσεων. Τι έκανε η ΑΔΑΕ; διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι δεν θέλουμε να πιστεψουμε ότι οι κρατικές αρχές είναι τόσο ανίκανες και άχρηστες ενώ άφησε σοβαρές αιχμές για κενά και ελλείψεις στους ελέγχους της ΑΔΑΕ.

Επιπλέον ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου για τη δήλωσή του ότι δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία για υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ στο Περισσό.

Εξεταστική

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την εξεταστική, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι συμπεριλαμβάνονται και οι υποθέσεις παρακολούθησης δημοσιογράφων αλλά και οι συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ αλλά και οι περιπτώσεις για τα κακόβουλα λογισμικά.

Όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ για έρευνα σε βάθος δεκαετίας ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η ΝΔ στρίβειν δια του αρραβώνος, για να βγει από τη θέση του υπόλογου.

Ο λαός θα προστατέψει δικαιώματα και ελευθερίες

Στο ερώτημα ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες η απάντηση έχει δοθεί από το λαϊκό κίνημα. Η απάντηση είναι ο ίδιος ο λαός που θα προστατέψει δικαιώματα και ελευθερίες , θα προστατευθεί από το χαφιεδισμό.

Το κράτος είναι ο βιαστής των δικαιώματων και των ελευθεριών κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης

Αλεποχώρι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ο 70χρονος που πυροβόλησε τα δύο παιδιάΕλλάδα

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή είναι ο 70χρονος άνδρας ,ο οποίος συνελήφθη καθώς τα ξημερώματα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ανήλικους στην α...

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Καταθέστε πρόταση μομφής αλλιώς είστε θρασύδειλος πολιτικόςΕλλάδα

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας αν θεωρεί ότι δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και της Βουλής. ...

Ρέθυμνο: Στην ανακρίτρια ο 38χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστεςΕλλάδα

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το μεσημέρι στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ο 38χρονος βασικός κατηγορούμενος για την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο στις 19 Α...

Μ. Κατρίνης: Πείτε ξεκάθαρα τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούσατε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΕλλάδα

Την κατάθεση αιτήματος στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη με όλα τα στοιχεία που προκάλεσαν την άρση του απορρ...

Πυροβολισμοί στο Αλεποχώρι: Γείτονες του 70χρονου οι ανήλικοι – Δεν μπήκαν να κλέψουνΕλλάδα

Γείτονες του 70χρονου είναι οι τέσσερις ανήλικοι που πυροβόλησε ο ηλικιωμένος στο Αλεποχώρι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι οι έφηβοι δεν μπήκαν ...