ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρήτη: Μήνυση στους Γερμανούς τουρίστες έκαναν οι Κρητικοί «νταήδες»

Τους δικούς τους ισχυρισμούς για την απίστευτη επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες παρουσιάζουν οι Κρητικοί «νταήδες» που παραδόθηκαν στις αρχές τα ξημερώματα.

Ο 38χρονος και ο 36χρονος, παραδόθηκαν στις αρχές στις 03.00 τα ξημερώματα, παρουσία των δικηγόρων τους και αφού νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι δύο Κρητικοί μήνυσαν τους Γερμανούς τουρίστες για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο συνοδηγός του αγροτικού τζιπ των Κρητικών αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο οδηγός ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία των Γερμανών κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους κρατώντας μαχαίρι και στη συνέχεια εμβόλισε και διέλυσε κυριολεκτικά το αυτοκίνητό τους έχει συλληφθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο οδηγός του οχήματος έχει μελανιασμένο μάτι και ισχυρίζεται ότι είναι από το χτύπημα των Γερμανών. 

Τι υποστηρίζουν οι Κρητικοί

Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 στις 12:30 μ.μ έλαβε 0 38χρονος, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, ο οποίος μεταξύ άλλων διώκονταν ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος. Ο 38χρονος θα παραμείνει έως την Παρασκευή στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, υποστήριξε στο neakriti.gr ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η οποία θα έπρεπε να ήταν – κατά την δήλωση του – υπόθεση ενός μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Πρόσθεσε δε, ότι ο 38χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των Γερμανών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε χθες, ότι ο Γερμανός μποξέρ τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Τα ξημερώματα παραδόθηκαν οι δύο «νταήδες»

Στις 3 τα ξημερώματα παραδόθηκαν στις Αρχές οι δύο «νταήδες» που επιτέθηκαν και κυνήγησαν την οικογένεια των Γερμανών τουριστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης πως οι δύο άνδρες, 38 και 36 ετών, βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν πως παραδόθηκαν στις 03:00 περίπου τα ξημερώματα.

«Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.. Ο ένας εκ των δύο συνελήφθη καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα, ενώ ο δεύτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης. Αξίζει να αναφερθεί πως η δικογραφία που σχηματίστηκε για τους δύο «νταήδες»  περιλαμβάνει απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. 

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω».

Διαβάστε επίσης

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Μόνο ο ίδιος και η σύζυγός του στο μαγαζί του στην Αλόννησο – Δεν πατάει ψυχήΕλλάδα

Σε τίποτα δεν θυμίζει το περσινό καλοκαίριη εικόνα στο μαγαζί του Στάθη Παναγιωτόπουλου στη Χώρα της Αλοννήσου. Ήταν τότε που η επωνυμία του και η χρόνια συμμετοχή του στη δημοφιλέ...

Σε αυξημένη ετοιμότητα όλοι οι φορείς για την επικείμενη κακοκαιρίαΕλλάδα

H πορεία της κακοκαιρίας αξιολογήθηκε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χ...

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Θλίψη στο ύστατο «χαίρε» – Ντυμένη στα λευκά η κόρη τουΕλλάδα

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 21 Αυγούστου βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο. Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 73 ετ...

Κόρινθος: Δίωξη στον πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι ΚορινθίαςΕλλάδα

Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ασκήθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον πατέρα του 6χρονου κοριτσιού που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας σε παραλία της ...

ΕΟΔΥ: Πιθανό ένα νέο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο -Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή «Κένταυρος»Ελλάδα

Πολύ πιθανό χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ ένα νέο κύμα πανδημίας κατά τη φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, ο ΕΟΔΥ τονίζει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ό...

Κρήτη: Δείτε τον έναν από τους δράστες της επίθεσης στους γερμανούς τουρίστες να ποζάρει με καλάσνικοφΕλλάδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται από τα ξημερώματα οι δύο «νταήδες» της Κρήτηςπου απείλησαν τους Γερμανούς τουρίστες και στη συνέχεια εμβόλισαν με το 4χ4 αγροτικό τους το ΙΧ των του...

Αντιδράσεις των κομμάτων στις ανακοινώσεις Σκρέκα για επιδότηση στο ρεύμα τον ΣεπτέμβριοΕλλάδα

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις σήμερα από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα των ποσών των επιδοτήσεων ...

Καιρός: Τρίτη ημέρα αστάθειας – Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις [Χάρτης]Ελλάδα

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα βορειοδυτικά της χώρας μας πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει για τρίτη ημέρα εκτεταμ...