ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που επιτέθηκαν σε Γερμανούς τουρίστες

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου έχει διαβιβαστεί η δικογραφία για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στην Κρήτη την Παρασκευή, όταν δύο ημεδαποί κυνήγησαν, χτύπησαν και παραλίγο να «πατήσουν» με το αυτοκίνητό τους οικογένεια Γερμανών τουριστών.

 

Το χρονικό

Όλα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής: η οικογένεια των Γερμανών – ο πατέρας, οι δύο γιοι και η κόρη – επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Ξαφνικά, από παράδρομο βγήκαν οι δύο Κρητικοί με αγροτικό όχημα και χτύπησαν το ΙΧ των Γερμανών, προκαλώντας μικρή ζημιά.

Ο οδηγός του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους κόρναρε και τους ζήτησε να σταματήσουν προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία.

Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που επιτέθηκαν σε Γερμανούς τουρίστες-1

 

Ωστόσο, ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να γρονθοκοπά μέσα από το παράθυρο τον νεαρό Γερμανό που καθόταν στη θέση του συνοδηγού και στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα, συνεχίζοντας να τον χτυπάει. Ο άλλος νεαρός Γερμανός βγήκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε τον δράστη, προκειμένου να προστατέψει τον αδερφό του.

Τότε, ο συνοδηγός του αγροτικού βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρι με λάμα 20 εκατοστών.

Οι τουρίστες έντρομοι μπήκαν στο όχημά τους και προσπάθησαν να απομακρυνθούν, αλλά οι δύο δράστες δεν σταμάτησαν εκεί. Αντίθετα, άρχισαν να τους καταδιώκουν και να «σφυροκοπούν» το ενοικιαζόμενο όχημα για μια απόσταση δύο χιλιομέτρων, μέχρι δηλαδή και το κατάμεστο εκείνη την ώρα κέντρο του Περάματος.

Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που επιτέθηκαν σε Γερμανούς τουρίστες-2

 

Μάλιστα, το αγροτικό προσπέρασε το ενοικιαζόμενο όχημα και βρέθηκε μπροστά του. Στη συνέχεια, «σκαρφάλωσε» στην κυριολεξία με την όπισθεν στο ακινητοποιημένο όχημα την ώρα που η οικογένεια των Γερμανών ήταν ακόμα μέσα σε αυτό.

Αναζητούνται οι δράστες – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Η οικογένεια προέβη σε μήνυση στο ΑΤ Μυλοποτάμου, οι δυο φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο δεν συνελήφθησαν ούτε με το πέρας του αυτόφωρου το οποίο ίσχυε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σε βάρος των δύο Κρητικών, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσει του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας και για απλές σωματικές βλάβες. 

Να συλληφθούν οι δράστες και να υποστούν τις συνέπειες του νόμου ζητά η τοπική κοινωνία του Μυλοπόταμου, ενώ το περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και απεύθυνε αυστηρή σύσταση για άμεση κινητοποίηση, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Αξιωματικοί της αστυνομίας περιμένουν ότι θα παραδοθούν, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους.

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης σκοπεύουν να συναντηθούν και να συζητήσουν τα προβλήματα, που προκύπτουν από τέτοιες απαράδεκτες και επικίνδυνες συμπεριφορές, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με την οικογένεια.

Τι είπαν οι Γερμανοί τουρίστες

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισαν, ότι το μόνο που προσδοκούν, είναι η σύλληψη των δραστών και κυρίως του οδηγού του οχήματος, ο οποίος τους επιτέθηκε με μαχαίρι και τους καταδίωξε με το αγροτικό του, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο Πέραμα, ενώ δεν δίστασε να σκαρφαλώσει με την όπισθεν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για να τους επιτεθεί για μια ακόμα φορά με μαχαίρι. Τονίζουν μάλιστα, ότι φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο, όσο οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που επιτέθηκαν σε Γερμανούς τουρίστες-3

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον έτερο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες να αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Έφτασε το κύμα κακοκαιρίας: Βρέχει στην Αττική – Καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη και ΧαλκιδικήΕλλάδα

Ο καιρός δείχνει ήδη τα δόντια του καθώς άνοιξαν οι ουρανοί και στην Αττική όπου σε πολλές περιοχές βρέχει. Καταιγίδες άρχισαν να εκδηλώνονται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στην ορειν...

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κατάρ: Στόχος η Ελλάδα να γίνει γέφυρα μεταφοράς ενέργειας στην ΕυρώπηΕλλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ, που έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής της Αθήνας για συνεχή ανοίγματα στις χώρες του Κόλπου. Ο κ. Μητσοτ...

Ηράκλειο: Ειδικός πραγματογνώμονας για το «φονικό» δέντρο της Λ.ΔημοκρατίαςΕλλάδα

Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 51χρονο, που καταπλακώθηκε από δέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ αναμένεται να ζητήσει και τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Το δυστύχημα ση...

Δράμα: Σε σταθερή κατάσταση ο δεύτερος αθλητής που χτυπήθηκε από κεραυνό στο όρος ΦαλακρόΕλλάδα

Στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύεται ο 56χρονος ορειβάτης από την Θεσσαλονίκη. Φέρει σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν κρίνεται κρίσιμη η κατάσταση της υγείας το...