ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοησίες ότι ο 22χρονος σκοτώθηκε γιατί αγνόησε τους κανόνες, λέει η αδερφή του

Η αδερφή του 22χρονου Τζακ Φέντονπου έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του διαμελιζόμενος από έλικα ελικοπτέρου επιστρέφοντας με φίλους του από τη Μύκονο στην Αθήνα, δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο αδερφός της αψήφησε τους κανονισμούς ασφαλείας, αναφέρεται σε αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail.

H ίδια χαρακτηρίζει ανοησίες τις πληροφορίες που θέλουν τον νεαρό έχει χάσει τη ζωή του κατά την προσπάθειά του να βγάλει μια selfie και τονίζει ότι ο αδερφός της ήταν προσεκτικός, αλλά δεν ενημερώθηκε σωστά από τον πιλότο ή το προσωπικό εδάφους που χθες συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αδερφή του θύματος, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, είπε στη Daily Mail: «Αυτή ήταν η πρώτη βόλτα του Τζακ με ελικόπτερο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο προσεκτικός και επιφυλακτικός, αν μη τι άλλο, ήταν. Όλα τα υπόλοιπα, να τρέχει πίσω στον ασφαλτοτάπητα και να παραβιάζει τα πρωτόκολλα, είναι ανοησίες. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχαν πρωτόκολλα. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι όχι».

Η ίδια είπε ακόμα: «κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω. Ίσως ξέχασε κάτι. Αλλά η γραμμή ότι επέστρεψε για να βγάλει μια selfie είναι ανοησίες. Είναι ψέμα».

Η σχετική τοποθέτηση έρχεται μετά τις δηλώσεις του φίλου του 22χρονου, Τζακ Στάντον Γκλιβς, που ήταν μαζί του στο ελικόπτερο. Όπως είπε: «δεν μας έδωσαν οδηγίες κατά την έξοδο μας από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Μόνο μας άνοιξαν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στον χώρο αναμονής πριν συμβεί το ατύχημα».

Επίσης ο ίδιος δήλωσε «έχω ακούσει κόσμο να λέει ότι ο Τζακ ήταν απασχολημένος με το τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί πήγε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Να σημειωθεί ότι για τις συνθήκες του δυστυχήματος έχει διαταχθείκατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς στη νότια ΛέσβοΕλλάδα

Ολονύκτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών τη νύχτα να μην επεκταθεί σε άκαυτα τμήματα, το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στη νότια Λέσβο, μεταξύ των χωριών Πολιχνίτου και Βρίσας. Από τις ...

Μητσοτάκης: Η ψηφιακή μετάβαση είναι μια μετάβαση σε μία πιο δυναμική οικονομία, σε μία πιο δίκαιη κοινωνία Ελλάδα

«Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι μια βαθιά τομή, ένας βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός. Είναι μία επιλογή η οποία έχει επίκεντρο τον...

Πως κατεβάζετε στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα μέσω Gov.gr Wallet - Η παρουσίαση της νέας εφαρμογής: βίντεοΕλλάδα

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Gov.gr Wallet, για την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα. Πρόκειται για τη νέα επίσημη εφαρμογ...