ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρές αντιδράσεις γνωστών ηθοποιών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Μετά την ανακοίνωση της αναστολής της ποινής 12ετούς κάθειρξης του Δημήτρη Λιγνάδη, μέχρι το Εφετείο, ηθοποιοί της ορώτης γραμμής αντιδρούν εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους με σχετικές αναρτήσεις στα social media.

 

Μεταξύ άλλων Μπιμπίλας, Ρένεση, Σκιαδαρέσης, Τσαρούχας, Τουμασάτου, Χαραλαμπόπουλος και Μπουρδούμης αφήνουν το αποτύπωμά τους με αφορμή την απόφαση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.

 

Ειδικότερα οι γνωστοί έγραψαν:

Σπύρος Μπιμπίλας: «Σήμερα η Δικαιοσύνη μάς πλήγωσε! Σήμερα, ακόμα μια φορά, δεν νιώθουμε ασφαλείς στη δημοκρατική μας χώρα! Πολλά περίεργα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό... Πολλοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα τη σκαπουλάρουν... Εμείς τώρα σε τι ελπίζουμε;».

mpimpilas

Κλέλια Ρένεση: «Όχι γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα που υπάρχουν βιαστές, αλλά γιατί σας σιχάθηκε η ψυχή μας για τη σιχαμερή συγκάλυψη, την προπαγάνδα και το αναίσχυντο ξέπλυμα που κάνετε, μην πέσει καμιά κουτσουλιά στα παπούτσια σας».

klelia renesi

 

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Αν δεν κάνω λάθος, προφυλακίστηκε επειδή υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος! Αποφυλακίστηκε όμως τώρα που πρωτόδικα οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις! Ας μου το εξηγήσει κάποιος γιατί πραγματικά δεν το αντιλαμβάνομαι».

 

Πασχάλης Τσαρούχας: « Αηδία. Ντροπή. Όχι απελπισία παιδιά».

Μαριάννα Τουμασάτου: «Μέχρι πού θα φτάσετε; Καμία ντροπή δεν έχετε; Καμία αξιοπρέπεια; Ούτε για να σας φτύσουν δεν είστε!! Γελάτε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής, αφέθηκε ελεύθερος!!! Δεν ήταν θέμα δικαιοσύνης, ήταν θέμα περιέργειας!!!».

 

charalampopoulos

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Ένοχος, ακούστηκε από την έδρα... “Εν μέρει από το σώμα της έδρας, "εν μέρει" για όλες τις κατηγορίες και "εν μέρει" καταδικάστηκε λοιπόν μέχρι το εφετείο, αφού αφέθηκε ελεύθερος ως τότε... Μια "εν μέρει" απόφαση που αφήνει σκιές στην προσπάθεια να βγούμε από το σκοτάδι. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Οι δηλώσεις Λιγνάδη

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης βγαίνοντας από τον Κορυδαλλό τόνισε: «Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως, να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης στις πρώτες του δηλώσεις έξω από τη φυλακή. «Ευχαριστώ από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια. Με βοήθησε και με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο», κατέληξε.

 
 

Η «μπάλα» στην Εισαγγελία Εφετών

Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μελετάει το ενδεχόμενο, να ασκήσει έφεση στην πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για το Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστεί η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος ήταν καταπέλτης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ είχε προτείνει να μην αποφυλακιστεί.

Η κ. Γκανέ ζήτησε από τον κ. Κούντρια, να της υποβάλλει αναφορά, με την πρόταση του επί της ενοχής, επί των ποινών και για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης, που δόθηκε στον σκηνοθέτη και οδήγησε στην αποφυλάκιση του.

Η Εισαγγελία Εφετών, με παραγγελία της κ. Γκανέ θα μελετήσει, εάν αξιολογήθηκε σωστά το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους 2 βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Διαβάστε επίσης

Περιορίζεται η φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού – Έχει κυκλωθεί από την ΠυροσβεστικήΕλλάδα

Περιορίζεται σταδιακά η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού λίγο μετά τις 10.50 το πρωί της Παρασκευής. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν ισ...

Πάτρα: Πήγε με έμφραγμα στο νοσοκομείο, δεν εφημέρευε, τον έδιωξαν και πέθανε στο δρόμοΕλλάδα

Ενας 49χρονος έχασε τη ζωή του στην Πάτρα, προχθές, το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα αφού είχε εξέλθει από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του te...

"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό με Συρίγο, Λιγνάδη, Βερναρδάκη και έκθεση Κομισιόν – Ακραία πόλωση με έντονη προεκλογική χροιάΕλλάδα

Σκληρό ροκ και ακραία πόλωση επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, θυμίζοντας πολύ έντονα θερμή προεκλογική περίοδο. Το κυβερνητικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να μην αφήνει αναπάντητη ...

Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε Κάρυστο και Έβρο, αναζωπυρώσεις στη Σάμο (εικόνες, βίντεο)Ελλάδα

Αυτή την ώρα καίνε φωτιές σε Έβρο, Σάμο, Λέσβο, Εύβοια, Πρέβεζα και Κεφαλλονιά, με τις δύο τελευταίες να είναι οριοθετημένες και υπό μερικό έλεγχο. Σε όλες τις περιπτώσεις η Πυροσβ...

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ενέργεια: “Ευνοϊκότερη η θέση της Ελλάδας από άλλες χώρες της ΕΕ”Ελλάδα

Σύσκεψη με την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ, και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας - Οδηγίες από την ΠυροσβεστικήΕλλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου, για πέντε Περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ...