image description

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Τετάρτη 6 Ιουλίου- Τα θέματα Η.Δ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 6-7-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

 

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://bit.ly/3NwMcIX

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3268AYf

 

 

Συνεδρίαση 14η

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 1. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα τη μελέτη και τις εργασίες του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.
 2. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κ.κ. Σπ. Αγγέλη, Β. Βερελή, Χρ. Καραμάνου, Αικ. Λογοθέτη, Γ. Μπαλάφα αναφορικά με τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας για «τυχόν έκτακτα γεγονότα» στην Περιφέρεια Αττικής.

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Επικύρωση πρακτικών της 25ης&26ης συνεδρίασης έτους 2021 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 2. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση 3ης Τροποποίησης (αναμόρφωσης) του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκρισησκοπιμότητας για τη “Συντήρηση, επισκευή (τεχνική εξυπηρέτηση) και παροχή αναλωσίμων των εκτυπωτών, πολυμηχανημάτων, φωτοαντιγραφικών των υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, για ένα έτος (11.500.000 σελίδες)”.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας  για τη δημιουργία Ψηφιακής πλατφόρμας Μητρώου υποψηφίων εκπαιδευτών οδηγών και σχολών της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας  τεχνοοικονομικής  μελέτης  για το Έργο: “Σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας ανάπτυξης πλατφόρμας και εφαρμογής με στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου διαδικτυακού συστήματος εγγραφών και παρουσίασης των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, των πολιτιστικών δρώμενων και σημείων πολιτισμού εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την παραγωγή ψηφιακού υλικού, δημιουργία και προβολή microsite«Οι δρόμοι του κρασιού στην Αττική» από την Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 1. Έγκριση λήψης μέτρων προσωρινής ρύθμισης της κυκλοφορίας για την κατασκευή αγωγού ομβρίων επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο πλαίσιο του έργου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκληθήκαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα της 24-25.11.2019 στην τοπική Κοινότητα Κινέττας».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Άρση επικινδυνοτήτων σε δύο γέφυρες της Λ. Κηφισού (Γέφυρα Ροσινιόλ και γέφυρα επί της οδού Πίνδου, άνωθεν της οποίας διέρχεται η Λεωφόρος Κηφισού» αναδόχου «ΗΛΙΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 1. Γνωμοδότηση επί του συμπληρωματικού υπομνήματος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το «Αναπτυξιακό πρόγραμμα και μελέτη διαχείρισης (masterplan) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τα Δεκαετή Προγράμματα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, των ετών 2020-2029 & 2021- 2030.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα με Σ.Δ.Ι.Τ. στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα ΧΡΩ.ΠΕΙ.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου: “Μελέτη Οριοθέτησης – Διευθέτησης ρεμάτων βορείων περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (Ρέμα Χιλιοποτάμου)”.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μελέτη Οριοθέτησης – Διευθέτησης ρεμάτων βορείων περιοχών περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (Ρέμα Ρεβυθιάς).

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 

                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                       ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                                                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Καθώς δέκα ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και η Γερμανία ήδη σε κόκκινο συναγερμό για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής των ροών ρωσι...

image descriptionΕλλάδα

Συνεχίζεται ο αγώνας των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων - Τα ανησυχητικά μέτωπα στην Άμφισσα - Εκκενώθηκε η βόρεια πλευρά της Ιτέας όπως  και το χωριό Σερνικάκι - Σοβαρή η αναζωπύ...

image descriptionΕλλάδα

Μόνο για λίγες ώρες παραδόθηκε στη ναυσιπλοΐα το κανάλι του Ισθμού και σημειώθηκε κατολίσθηση. Στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλι...

image descriptionΕλλάδα

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόν...

image descriptionΕλλάδα

  Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή επιχειρήσεων με την Περιφέρεια Αττικής σε Δράσεις Προβολής, Προώθησης και Ανάπτυξης εξαγωγών στη Σουηδία και τις Σκανδιναβικές χώρες   Αιτ...

image descriptionΕλλάδα

Στα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στη Ν. Υόρκη θα παραστεί σήμερα ο Γ. Πατούλης   Γ. Πατούλης: « Ιστορικές αυτές οι μέρες για τους Ελληνορθόδοξους, γ...

image descriptionΕλλάδα

  Τον πειθαρχικό έλεγχο για τους ιατροδικαστές στην υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα ζητεί με επιστολή που απέστειλε στον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκο...

image descriptionΕλλάδα

Για τον κίνδυνο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου μίλησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.   «Η Ελλάδα είναι μεταξ...

image descriptionΕλλάδα

Διά περιφοράς το υπουργικό Συμβούλιο προήγαγε  στην  θέση του εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου, τον μέχρι σήμερα  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο , όπως επίσης προήγαγ...