ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος: "Κατέρρευσε το αφήγημα περί σκευωρίας" - Καθημερινή & ΣΚΑΪ : "Ψευδής" η πληροφόρηση μας

Με αφορμή τη γνωστοποίηση του περιεχομένου του βουλεύματος του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «η Δικαιοσύνη έκρινε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό».
Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός σημειώνει: «H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς»

Και καταλήγει: «Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος , τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας».

 


Η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη

Για «πανηγυρική δικαίωση» κάνει λόγο η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» NOVARTIS κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Η χθεσινή με οριακή πλειοψηφία παραπομπή μου ως Εισαγγελέως Διαφθοράς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ως τιμωρία μου για το “αδίκημα” της τήρησης του όρκου μου και του καθήκοντός μου, πρέπει να αφυπνίσει όλους μας για το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της.

Η άνω οριακή πλειοψηφία είναι η “απάντηση” της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ολοφάνερα κρύπτονται πίσω από αυτήν την πολιτική δίωξή μου, στην τόλμη μου να ελέγξω σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να αγγίξω μεγάλα και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα.
Σίγουρα είναι μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» NOVARTIS κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος και ανέδειξε το μεθοδευμένο των διώξεων μου και του ανελέητου διασυρμού του προσώπου μου.

Ωστόσο, ο Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει· αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του• αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το «Σύστημα» και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού.

Η πίστη μου είναι ακλόνητη. Η πλήρης δικαίωση θα έρθει. Και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι θα λάβουν τη θέση που τους αναλογεί.»

 

Καθημερινή – ΣΚΑΪ : “Ψευδής” η πληροφόρηση μας για Novartis – Μάνδρου: “Ζητούμε συγγνώμη”

 

Η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ ομολόγησαν ότι υπήρξε οργανωμένη διαρροή με ψεύτικες κατηγορίες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα η οργανωμένη διαρροή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ψευδώς ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς διώκονται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Η δικαστική συντάκτης της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ ζήτησε συγγνώμη από το site της εφημερίδας και από τους τηλεθεατές του καναλιού αποκαλύπτοντας ότι η πληροφόρηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης «για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, σχετικά με την υπόθεση Novartis, δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια».

Η Ιωάννα Μάνδρου έγραψε χαρακτηριστικά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 

«Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθειαήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη
Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».

Παράλληλα η Ιωάννα Μάνδρου βγήκε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ζήτησε επίσης συγγνώμη για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων όσον αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη καθώς από το περιεχόμενο του βουλεύματος προκύπτει ότι δεν διώκονται για το σκάνδαλο Novartis.

Η δήλωση Μάνδρου

Διαβάστε επίσης

Δένδιας μετά την ενημέρωση των κομμάτων: Τα εθνικά θέματα να μείνουν έξω από το πεδίο του κομματικού ανταγωνισμούΕλλάδα

Την παράκληση τα εθνικά θέματα να μείνουν έξω από το πεδίο του κομματικού ανταγωνισμού, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της ενημέρωσης των ...

Την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπό όρους προτείνει η εισαγγελέας της έδραςΕλλάδα

Την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη και την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού με περιοριστικούς όρους πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο...

Πάτρα: Εγγραφα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Μαλένας και της ΊριδαςΕλλάδα

Αποσπάσματα από το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τη Μαλένα και την Ιριδα, των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, αποκαλύπτει το in. Τα αποκαλ...

Ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων από τον Ν. Δένδια στον απόηχο της Συνόδου του ΝΑΤΟΕλλάδα

Προβληματισμό εκφράζει η αντιπολίτευση για τη στήριξη από την πλευρά του ΝΑΤΟ στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Συμμαχίας στη Μαδρίτη καθώς και για τις επιπτώσεις που α...

Κυρ. Μητσοτάκης – ΔΥΠΑ: 6.500 επιπλέον θέσεις για άνεργους από 55 ετών – Νέο πρόγραμμα για άνω των 45 ετώνΕλλάδα

Την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών ώστε να δημιουργηθούν 6.500 επιπλέον θέσεις εργασίας και την έναρξη ...

Διάβημα διαμαρτυρίας από τον ΓΓ του ΥΠΕΞ για την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη ΡωσίαΕλλάδα

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη προχώρησε χθες ο ΓΓ του ΥΠΕΞ για την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ, στις 27 Ιουν...