ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Τετάρτη 8 Ιουνίου - Τα θέματα Η.Δ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 8-6-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

 

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://bit.ly/3aw6BQF

 Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3268AYf

 

Συνεδρίαση 12η

 

 

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα επιστολές της ΔΕΗ, αναφορικά με διακοπή ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αποστέλλονται σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Πειραιώς.

 

  1. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» κ. Δ. Κατσικάρη αναφορικά με τη δια ζώσης λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής.

 

  1. Επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία-Θ. Τζήμερος» κ. Θ. Τζήμερου αναφορικά με τα έσοδα και τα έξοδα (ισολογισμός) των ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής..

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

  1. Επικύρωση πρακτικών της 21ης, 22ης, 23ης και 24ηςσυνεδρίασης έτους 2021του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

 

  1. Έγκριση Αναμορφωμένου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Δ΄ τριμήνου 2021.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού Περιφέρειας Αττικής έτους 2021.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκρισηαποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Α΄ τριμήνου 2022.

(Εισηγητής οΑντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκρισησκοπιμότητας για προμήθεια από την Περιφέρεια Αττικής και παραχώρηση χρήσης στονΣύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) δύο (2) πυροσβεστικών οχημάτων.

(Εισηγητής οΑντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση προγράμματος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα έργα και τις δραστηριότητες της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητήςο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την παραγωγή ψηφιακού υλικού, δημιουργία και προβολή microsite «Οι δρόμοι του κρασιού στην Αττική» από την Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητήςο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνηςανάπτυξης πλατφόρμας και εφαρμογής με στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου διαδικτυακού συστήματος εγγραφών και παρουσίασης των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, των πολιτιστικών δρώμενων και σημείων πολιτισμού εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

(ΣυνεισηγητέςηΑντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος)

  1. Έγκρισηπροσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμοί δασικής βλάστησης, κατακείμενης βιομάζας και απορριμμάτων κατά μήκος των επαρχιακών δημοτικών και δασικών δρόμων σε περιοχές του Δασαρχείου Τροιζηνίας-Μεθάνων και Δήμου Πόρου, περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Πόρου», αναδόχου εταιρείας Δ. Καφεντζής και ΣΙΑ Ο.Ε.

(Εισηγητήςο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στο πλαίσιο της εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών της Σύμβασης παροχής Υπηρεσιών: «Προμήθεια & Εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Τεχνολογίας LED για τον Φωτισμό και την Ανάδειξη Γεφυρών του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Αττικής».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Έγκριση της μελέτης μόνιμης σήμανσης ασφάλισης, σηματοδότησης και πληροφοριακών πινακίδων του έργου «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού ΠατριάρχουΚωνσταντίνου και τα συνοδάέργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Προγράμματος ‘’Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή’’ της περιόδου 2021-2027.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  1. Γνωμοδότηση επί της τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Νέο διώροφο εμπορικό κέντρο με υπόγειο, θερινό κινηματογράφο και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης επί της Λεωφ. Αιαντείου, στη θέση Μπουκουρίμεζα του Δήμου Σαλαμίνας».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής σκυροδέματος, της εταιρείας “ΤΕΧΝΟΣΚΥΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.”, που βρίσκεται στη θέση Κοκκινογή του Δήμου Μεγαρέων.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 

                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                           ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                                                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

 Καιρός: Δεύτερη μέρα κακοκαιρίας -Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι σήμεραΕλλάδα

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της από χθες, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και το χαλάζι. Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει β...

Το βαλκανικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Σολτς και η απόφαση των Τούρκων να μην αυτοαποκλειστούνΕλλάδα

  Ο Γερμανός καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό - Ο Τούρκος υφυπουργός που θα παραστεί ήταν αυτός που είχε δηλώσει ότι... «η Τουρκία έχει δείξει εξαιρετικά μεγάλη υπο...

Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότηταΕλλάδα

«Οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές και πήραν διαστάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου ...

ΔΕΔΔΗΕ για την φωτιά: «Φταίει ένα πουλί, πήραν φωτιά τα φτερά του» (vid)Ελλάδα

Δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα γέλια τους στην ΕΡΤ, ακούγοντας την δικαιολογία του προέδρου εργαζομένων της ΔΕΔΔΗΕ για την φωτιά στην Βούλα. Για την φωτιά στην Βούλα και στην Γλυ...

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων σε κεντρικά σημεία της πόλης εξαιτίας της βροχόπτωσηςΕλλάδα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον έξι δέν...

Διαδικτυακή γεωπληροφοριακή πλατφόρμα από την Περιφέρεια Αττικής και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την εκτίμηση φυσικών κινδύνων στην ΑττικήΕλλάδα

Στη διάθεση των Δήμων, των αρμόδιων Υπουργείων και Φορέων η διαδικτυακή γεωπληροφοριακή πλατφόρμα που δημιούργησε η Περιφέρεια Αττικής και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την εκ...

«Πράσινο φως» στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων Θεσσαλονίκης, Λαμιέων, ΕλασσόναςΕλλάδα

Ως Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) χαρακτηρίστηκαν τα στρατηγικά σχέδια κινητικότητας που έχουν καταρτίσει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Λαμιέων και Ελασσόνας, με σχετικέ...

Επίθεση Ραγκούση σε Ανδρουλάκη: Στοχοποιούσε εμάς ενώ υποδεχόταν στο ΠΑΣΟΚ τον ΧρυσόγονοΕλλάδα

Πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για τα όσα είπε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τους «γενίτσαρους» αλλά και την κριτική του για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυ...