ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτομαγιά: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν με όλα τα μέσα την πόλη - Μεγάλη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά για Αργοσαρωνικό

 

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων από την Αττική ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

 

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και των προαστίων συνεχίζουν να εγκαταλείπουν με κάθε διαθέσιμο μέσο το λεκανοπέδιο, εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με την κατάσταση να είναι αρκετά ομαλή όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η έξοδος.

 

Στις δύο εθνικές οδούς η κίνηση είναι ομαλή και δεν παρατηρείται -μέχρι στιγμής- ταλαιπωρία, ενώ χιλιάδες είναι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που αποφάσισαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου.

 

Τροποποιήσεις δρομολογίων έχουν προγραμματιστεί σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα τρένα να είναι μια ακόμη επιλογή για την έξοδο από την Αττική.

 

Πρωτομαγιά: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων

 

Η κυκλοφορία τόσο στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου όσο και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας διεξάγεται χωρίς προβλήματα και με σταθερή ροή, με αποτέλεσμα όσοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αττική ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς να μην υφίστανται ταλαιπωρία.

 

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί σε εγρήγορση για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

 

Σημειώνεται ότι, οι οδηγοί που αποφάσισαν να εκδράμουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την κίνηση και τις ώρες αιχμής.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύονται τις εφαρμογές Πρόβλεψης Κυκλοφορίας και Τρέχουσας Κυκλοφορίας στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους κατά το δυνατόν εκτός των ωρών αιχμής.

 

Προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί στο ύψος του κόμβου Μεγάρων (ΧΘ 38,5-39,5), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανακατασκευής παλαιών τεχνικών του αυτοκινητοδρόμου.

 

 

Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο του τριημέρου

 

Υπενθυμίζεται ότι, σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στα οδικά δίκτυα, λόγω της εξόδου ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρίσκονται σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα της Τροχαίας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Από το πρωί βρίσκονται επί ποδός περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

 

 

Μεγάλη έξοδος στο λιμάνι του Πειραιά

 

Χιλιάδες είναι οι Αθηναίοι που επέλεξαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι του Πειραιά, όπου οι ουρές είναι μεγάλες τις τελευταίες ώρες έξω από πολλά πλοία.

Οι περισσότεροι είναι μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ άλλοι θα ταξιδέψουν κοντά στα παιδιά και στα εγγόνια τους

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Λιμάνι του Πειραιά, την Παρασκευή (29/4) θα πραγματοποιηθούν συνολικά 16 δρομολόγια, ενώ αντίστοιχα 18 θα είναι τα πλοία που θα φύγουν από Λαύριο και Ραφήνα.

 

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

 

Σύμφωνα με στελέχη του ΛΣ, δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος κατά τη διάρκεια της εξόδου του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας Νίκος Κοκκάλας, μίλησε στο OPEN το πρωί της Παρασκευής και ανέφερε πως η κίνηση στα πλοία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ενώ αρκετά από αυτά είναι γεμάτα με επιβάτες. Σημείωσε ότι όπως εκτιμάται δεν θα καταγραφούν τα νούμερα του Πάσχα, όσον αφορά την έξοδο των εκδρομέων.

 

Η πληρότητα για όλους τους προορισμούς αγγίζει ήδη το 80% με τους εκδρομείς να προτιμούν κυρίως τα πιο κοντινά νησιά για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

 

 

Σημειώνεται, ότι την Κυριακή, 1η Μαϊου, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ενημερώσει για τις αλλαγές στις αναχωρήσεις των πλοίων τη συγκεκριμένη ημέρα ενώ καλό είναι οι επιβάτες, για οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

 

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής 29/4, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 

Όπως αναφέρει το Meteo, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορείων τμημάτων της χώρας. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο και μεταβαλλόμενων διευθύνσεων έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 24-25 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Κατά το τριήμερο Σάββατο (30/4) - Δευτέρα (2/5) ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, το Σάββατο 30/4 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, την Κυριακή 1/5 σε όλα τα ηπειρωτικά και τη Δευτέρα 2/5 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα, θα διατηρηθούν οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενέστεροι. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

 

 

 

Πηγές: iefimerida.gr/ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Γεωργιάδης: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των συμπολιτών μας – Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ή κρυμμένα λεφτάΕλλάδα

Για την ακρίβεια, την πορεία του πληθωρισμού και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Ο πλη...

Αυξημένη η κίνηση από τα λιμάνια - Δεμένα αύριο τα πλοία λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ για την ΠρωτομαγιάΕλλάδα

Αυξημένη είναι και σήμερα η επιβατική κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των επιβατών καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε φέτος τ...

Από 1η Ιουνίου η συνταγογράφηση ανασφαλίστων μόνο από γιατρούς δημόσιων δομώνΕλλάδα

Από την 1η Ιουνίου θα ισχύσει η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων Νοσοκομείων και δομώ...

Δίκη Λιγνάδη: "Μας πρόσφερε αλκοόλ και χασίς και μας πρότεινε να συνευρεθούμε" – Η παρέα ανηλίκων στο σπίτι τουΕλλάδα

Στενός, εφηβικός φίλος του πρώτου καταγγέλλοντα, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 16 ετών, κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικ...

"Ισες αποστάσεις" από το State Department για τις τουρκικές παραβιάσεις - Παραπέμπει σε…διάλογοΕλλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη προτρέποντας Αθήνα και Άγκυρα να λύσουν τις όποιες διαφορές...

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό ΔικαστήριοΕλλάδα

    Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η εισαγ...

Πρωτομαγιά με την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΕλλάδα

Άλλο ένα λαικό γλέντι στην Αττική στήνει ο Γιώργος Πατούλης στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Την Κυριακή της Πρωτομαγιάς , η Περιφέρεια Αττικής καλεί όλους τους πολίτες στο...

Εξωσωματικές: Αυξάνεται το όριο ηλικίας – Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιοΕλλάδα

Σημαντικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά και στη κρυοσυντήρηση ωαρίων προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο εγκρίθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο υπουρ...