ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Εθνική Συμφωνία» - Ο Μπογδάνος ανακοινώνει το κόμμα του και συνεργάζεται με Φαήλο και Τζήμερο

Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2021 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σλοβενία όπου βρισκόταν, αποφάσισε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εξαιτίας της σύγκρουσής του με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ στη Βουλή για το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι.


Πέντε μήνες μετά και αφού διεφάνη ότι δεν υπάρχουν γέφυρες επαναπροσέγγισης με τη ΝΔ, ο κ. Μπογδάνος προχωρά στο επόμενο πολιτικό του βήμα με τη δημιουργία πολιτικής κίνησης που μπορεί να εξελιχθεί σε κόμμα ή να λειτουργήσει ως όχημα συνεργασίας με άλλο κόμμα στο χώρο συντηρητικού φιλελευθερισμού, όπως αναφέρει και ο ίδιος.


Η ανακοίνωση της κίνησης, θα γίνει στις 5 Απριλίου και το όνομά της, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να είναι "Εθνική Συμφωνία”. Η όλη εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα εκείνης της μέρας στο ξενοδοχείο "Στράτος Βασιλικός" στην οδό Μιχαλακοπούλου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους βασικούς καλεσμένους αναμένεται να είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος, ο Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, αλλά και στελέχη που έχουν περάσει από τη Νέα Δημοκρατία, όπως ο Νίκος Καραχάλιος καθώς και στελέχη της ΝΔ που είναι παραγκωνισμένα τον τελευταίο καιρό και εκτιμούν ότι το κόμμα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση. Ακόμη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν στελέχη και από την τάση των Σαμαρικών αλλά και από την τάση των Καραμανλικών στη Νέα Δημοκρατία.

Η ιδεολογία πάνω στην οποία θα βασίζεται η νέα κίνηση, θα είναι ο φιλελεύθερος συντηρητισμός με ευρωατλαντική κατεύθυνση, όπως λέει μετ’ επιτάσεως ο κ. Μπογδάνος και προσθέτει ότι σκοπός του είναι να απευθυνθεί σε όλους τους φιλελεύθερους συντηρητικούς πατριώτες.

 


Ο σχεδιασμός του Μπογδάνου είναι στη συνέχεια να απευθύνει προσκλητήριο σε όσους έχουν μια σοβαρή παρουσία στα πολιτικά πράγματα και μια εμπειρία στην διενέργεια εκλογών, προκειμένου να ενωθούν οι δυνάμεις τους.

Η κίνηση αυτή θα είναι ο προσωπικός φορέας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μέσω του οποίου θα μπορούσε να συζητήσει τη συμμετοχή του σε ένα άλλο κόμμα όπως η Δημιουργία, το κόμμα που από κοινού δημιούργησαν το τελευταίο διάστημα οι κ. Κρανιδιώτης και Τζήμερος, ενοποιώντας τα δικά τους κόμματα, δηλαδή το Δημιουργία ξανά και την Νέα Δεξιά.

Σε μια τέτοια εξέλιξη και εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν, ο κ. Μπογδάνος θα μπορούσε να είναι η κοινοβουλευτική έκφραση του κόμματος στην Βουλή, καθώς είναι ο μόνος που έχει την ιδιότητα του βουλευτή.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν τα πράγματα κυλήσουν θετικά και λυθεί και το θέμα του ποιος θα είναι επικεφαλής, πιθανότατα ο νέος φορέας να προκύψει και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Η στάση που θα έχει ο συγκεκριμένος φορέας απέναντι στην κυβέρνηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα είναι η απόλυτη σύγκρουση και αυτό θα αποτυπώνεται και στις ψηφοφορίες στη Βουλή. "Δεν σκοπεύουμε να είμαστε μια φωνή στείρας αντιπολίτευσης", λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Μπογδάνου, οι οποίοι απαντούν και στην κριτική ότι ο νέος αυτός φορέας μπορεί να είναι μία γραφική κίνηση διεμβολισμού από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. "Σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι από κάτι Βαρουφάκηδες Λεβέντηδες και Βελόπουλους”.

Πάντως ο  Μπογδάνος συζήτησε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα της ίδρυσης του πολιτικού του φορέα στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του συνεδρίου National Conservatism του αμερικανικού Edmund Burke Foundation και της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών, και αναμένει ότι μπορεί να υπάρξει βοήθεια σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας από την ευρωομάδα των συντηρητικών.

Η εκτίμηση του τέως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι μετά το ουκρανικό, το ελληνικό κομματικό σκηνικό τέμνεται κάθετα και δεν υπάρχει δυνατότητα για κανένα κόμμα της φιλορωσικής αντίληψης να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι εταίρος συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, διατυπώνει το φόβο ότι μπορεί ο Κασιδιάρης να ξαναμπεί στη Βουλή με δεδομένη και την αύξηση που παρουσιάζει το κόμμα του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και θυμίζει ότι στις προηγούμενες εκλογές χάρη και στην δική του προεκλογική δράση, η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής για λίγες χιλιάδες ψήφους.

 

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της άνοιξης του 2023 - Τέλος στα σενάρια αλλαγής εκλογικού νόμουΕλλάδα

Τέλος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε εκλογικό νόμο. Με ρωτάτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νόμο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι...

Πολιτική Προστασία: Μέχρι 30 Απριλίου ο καθαρισμός των οικοπέδων που βρίσκονται σε οικισμούςΕλλάδα

Δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, τακτοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες με διατάξεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προ...

Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου αύξηση στον κατώτατο μισθό - Ανοιχτό να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμαΕλλάδα

«Μέτρο στη φαρέτρα η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά με μεγάλο κόστος» - «Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση περνάει τελικά στην τελική τιμή» - Προανήγγειλε...

Πολυθέσια ταξί στο Νότιο Αιγαίο - Πιλοτική εφαρμογή των 6 θέσεων & 9 θέσεων ταξί στην ΕλλάδαΕλλάδα

Η εισαγωγή των πολυθέσιων Ταξί, ένα χρόνιο αίτημα του αίτημα του κλάδου, έγινε σήμερα πραγματικότητα, καθώς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκλ...

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος απειλούν με λουκέτο επιχειρήσεις – Σε απόγνωση τα νοικοκυριάΕλλάδα

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις π...