ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες και στην Αθήνα – Ραγδαία επιδείνωση σε Αττική και Ανατολική Πελοπόννησο

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες ειδικά μετά το μεσημέρι με χιονοπτώσεις στην Αττική. Την επιδείνωση του καιρού τις επιβεβαίωσε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος του Open προειδοποιεί για κορύφωση των φαινομένων.
Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία αναμένεται έντονη από το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Χαλκιδικής και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί νοτιότερα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για σφοδρές χιονοπτώσεις εντοπίζεται σε Αττική, Βοιωτία και Κρήτη. Η πιθανότητα χιονόπτωσης είναι πολύ μεγάλη, ενώ θα ακολουθήσει και έντονος παγετός.


Η ανάρτηση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία:

 

«Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα (σ.σ. Σάββατο), μιας και αναμένουμε την κορύφωση της «χιονοκαιρίας». Έτσι λοιπόν από νωρίς κιόλας το πρωί θα ξεκινήσουν και πάλι πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Αναλυτικότερα, φαίνεται να επηρεάζονται αρκετά έντονα η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, πρόσκαιρα η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Αττικοβοιωτία, η κεντροανατολική Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη.

Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα όσοι αναμένεται να κινηθούν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς είναι πολύ πιθανή η κατά τόπους χρήση τους.

Αν θέλαμε από τα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα να εντοπίσουμε αυτά με τον πιο υψηλό κίνδυνο, θα βάζαμε σίγουρα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την Κρήτη.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τη νέα επιδείνωση του καιρού να ξεκινάει πιο νωρίς. Αυτό σημαίνει και εξαιτίας της ξαστεριάς που θα έχει προηγηθεί ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν πιο εύκολα και οι χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται πολύ πιο γρήγορα.

Επίσης, μέσα στη νύχτα της αυριανής ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα πιο νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να επικρατήσει ξαστεριά, με αποτέλεσμα να παγώσει σχετικά εύκολα και γρήγορα η ποσότητα χιονιού που θα έχει πέσει. Άρα, κατά συνέπεια, οι πρωινές ώρες της Κυριακής κρύβουν πολλούς κινδύνους.

Αν και η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει μέσα στην Κυριακή θα καταφέρει να λιώσει αρκετά μεγάλη ποσότητα του στρωμένου χιονιού, εντούτοις οι βραδινές ώρες της Κυριακής και οι πρωινές της Δευτέρας κρύβουν επίσης μεγάλους κινδύνους, καθώς εξαιτίας της ξαστεριάς θα εκδηλωθεί και πάλι ισχυρός παγετός.

Επισυνάπτεται βίντεο με την εξέλιξη και πορεία των χιονοπτώσεων από τα προγνωστικά μας συστήματα».

 

Ο «Μαρτιάτικος χιονιάς» θα συνεχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε αρκετές περιοχές της χώρας, ακόμα και στα νότια νησιωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Προς το μεσημέρι του Σαββάτου θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στη νότια Χαλκιδική, στα νοτιοανατολικά της Μαγνησίας, την Εύβοια και στην κεντρική και ανατολική Στερεά, η οποία θα κρατήσει μέχρι και το απόγευμα, με χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορίζονται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη.

  • Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα τοπικά αυξημένα, τα οποία γρήγορα θα αρχίσουν να δίνουν κάποιες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά του νομού. Προς το μεσημέρι και αργότερα αυτές οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στις περισσότερες περιοχές του νομού ακόμα και σε παράκτιες περιοχές, οι οποίες θα είναι παροδικού χαρακτήρα και πιο ισχυρές στις κεντροβόρειες ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -1 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και στη Χαλκιδική ήδη από το πρωί θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις, οι οποίες κυρίως προς τον Δήμο Αριστοτέλη δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Από τη Θεσσαλονίκη και δυτικότερα το Σάββατο θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές συννεφιές και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στα ανατολικά και στη Χαλκιδική και οι χιονοπτώσεις θα μετατοπιστούν προς τα κεντρικά και ανατολικά της περιφέρειας, αν και θα είναι πολύ πιο εξασθενημένες και με τοπικό χαρακτήρα. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και θα παραμείνει τοπική συννεφιά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί λίγο πιο ενισχυμένοι μετά το μεσημέρι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους -1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και τόνισε ότι αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, στις εξής περιοχές:

  • Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί
  • Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για το Σάββατο (12/3), αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες με ένταση έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους, στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα ενταθούν και, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Χαλκιδική χιονοπτώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στη Θράκη και τις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -7 έως 6 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία από -12 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -10 έως 6 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Μαγνησία και τις Σποράδες χιονοπτώσεις που κατά τόπους από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα θα είναι πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, που από το μεσημέρι βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια από 0 έως 4 βαθμούς.

Εύβοια

Καιρός: Χιονοπτώσεις που από τις πρωινές μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει για το Σάββατο 12 Μαρτίου ότι στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, αλλά και στα νησιά των βορείων Κυκλάδων και στα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο θα κάνουν την εμφάνισή τους χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές το πρωί στα βόρεια και στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο στα παραθαλάσσια της Νότιας Πελοποννήσου και πιθανόν της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και πιθανότητα παροδικών ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά των προαναφερόμενων περιοχών.

Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 0 βαθμούς), -3 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 2 βαθμούς), 0 έως 6 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, -2 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 3 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με πιθανότητα χιονόνερου στα παραθαλάσσια και τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια και ανατολικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του νομού από το μεσημέρι περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα γύρω ορεινά και τοπικά παγετό τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Όπως διακρίνεται στον προγνωστικό Χάρτη του Meteo, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια, καθώς επίσης και στην Πελοπόννησο.

Το εκτιμώμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 08:00-11:00 του Σαββάτου 12/3.
Οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν νοτιότερα και βαθμιαία από το μεσημέρι θα επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Ανατολική και Κεντρική Στερεά, τα νησιά των Βορείων Κυκλάδων, τα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία τα πεδινά της Κρήτης, ενώ θα συνεχιστούν στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Το εκτιμώμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 14:00-17:00 του Σαββάτου 12/03.

Οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι κατά διαστήματα πυκνές έως το μεσημέρι στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, τοπικά στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από νωρίς το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις νυχτερινές ώρες θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Το εκτιμώμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 17:00 – 20:00 του Σαββάτου 12/3, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την περιοχή της Νότιας Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το κρύο ήταν ιδιαίτερα έντονο και την Παρασκευή. Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Η φωτογραφία προέρχεται από την κάμερα στην περιοχή της Αρβανίτσας Βοιωτίας, η οποία ανήκει στο kopaida.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Με την αναμενόμενη ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σάββατο (12/3), η Τροχαία ανακοίνωσε τις κεντρικές αρτηρίες που θα είναι κλειστές για βαρέα οχήματα.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφάσισε την πλήρη διακοπή, από τις 06:00 του Σαββάτου (12/3), της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική Οδό, τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 06:00 έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επίσης, από την ίδια ώρα και για τους ίδιους λόγους ισχύει πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, καθώς και των αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να παραταθούν ή να μειωθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Τέλος, η ΓΑΔΑ στην ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση, εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

  • Επίσης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση προς Αθήνα, από το 484ο (Διόδια Μαλγάρων) έως το 474ο χιλιόμετρο (Κόμβος Κλειδίου) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέος οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. Θα ισχύσει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (12/3).

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το 471o χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης) έως το 400ό χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλη της Λαμίας,
τα οχήματα που κατευθύνονται από Κόμβο Κλειδίου προς Εγνατία Οδό (Βέροια, Κοζάνη κ.λπ.)
τα οχήματα οδικής βοήθειας,
τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι,
τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.α.).

Τέλος τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του καιρικού φαινομένου.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει «καταφέρει» να ενισχύσει τη Συμμαχία και «ξύπνησε» την ΕΕ από τον γεωπολιτικό της λήθαργοΕλλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, στο περιθώριο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες, στο CNBC και στη δημοσιογράφο Silvia Amaro, για τις παρεμβάσεις που μπορο...

ΕΡΤ: Καταγγελίες για ανταποκριτή "από την Κυψέλη" – "Δεν βρέθηκε στη Μόσχα ούτε μία ημέρα"Ελλάδα

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ και του δημοσιογράφου, Δημήτρη Λιάτσου, που αναφέρουν ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν β...

Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις προγνώσεις για ένταση της κακοκαιρίαςΕλλάδα

  Διαδοχικές τηλεδιασκέψεις του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας Χ. Στυλιανίδη και αρμόδιους υπουργούς καθώς και με Δημάρχους της Αττικής   Ισχυρές συστάσει...

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις - Τί είπε για τη συνάντηση με τον ΕρντογάνΕλλάδα

Στο ενδιαφέρον που έδειξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την πρότασή του για για ευρωπαϊκή παρέμβαση στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τ...

Μητσοτάκης: Έντονο ενδιαφέρον για την πρόταση της Ελλάδας - Θα εξεταστεί πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίουΕλλάδα

  Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οδύνη μου για τις εικόνες που βλέπουμε από την Ουκρανία με θύματα αμάχους υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, π...