ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαρκείς προειδοποιήσεις από την πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία – Βίντεο από τη χιονόπτωση στην Αθήνα - LIVE πως θα κινηθεί ο “Φίλιππος”

 

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έστειλε νέα προειδοποίηση προς τους πολίτες στην οποία αναφέρει: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

 

Από το πρωί χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους.

Μάλιστα στην εθνική οδό κοντά στο Σείριο, σημειώθηκε καραμπόλα επτά αυτοκινήτων.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 66η χ/θ (Στροφυλλιά) έως την 88η χ/θ (Παπάδες), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών και πάνω με τον έλεγχο των οχημάτων να γίνεται στη γέφυρα Καλυφτάκη. Σε ισχύ από χθες το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών σε εθνική αλλά και στην Αττική Οδό.

 

 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece από την έντονη χιονόπτωση:

 

Χιονίζει σε Βριλήσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μαλακάσα, Τατόι, Ωρωπό, ενώ χιονόνερο ρίχνει στον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, την Ελευσίνα, και τα Άνω Λιόσια και στα περισσότερα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

xioniameteo-kakokairiafilipos

Επίσης η Λεωφόρος Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών και η επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε επίσης ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, πέραν των απαγορεύσεων και των λοιπών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είναι ήδη σε ισχύ, θα εφαρμοσθούν και οι ακόλουθες διακοπές κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων:

Στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε., από την 56,728η χ/θ (όρια Νομού Αττικής) έως την 93η χ/θ (Μετωπικά Διόδια Θηβών) , στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Βοιωτίας).

Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11), από την 1η χ/θ έως την 11η χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Π.Α.Θ.Ε. με προορισμό τη Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων που διεξάγεται προς Π.Α.Θ.Ε., να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ (Ριτσώνα), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Ευβοίας).

 

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στο Νομό Ευβοίας, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και:

-Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
-Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
-Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
-Στην Επαρχιακή Οδό Αγδίνων – Παπάδων .
-Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

 

Κλειστά είναι τα σχολεία σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Την Παρασκευή (11-03-2022) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά
καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αισθητή βελτίωση του καιρού θα έχουμε από την Κυριακή.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου και αναμένεται τα καιρικά φαινόμενα να ενταθούν τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επιπρόσθετα, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική υποχώρηση.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών για τον μήνα Μάρτιο όπως καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος».

Οι χιονοπτώσεις το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022 εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Αν. Θεσσαλίας, των Β. Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα

Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αττική, κλείνουν συνεχώς δρόμοι.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

-Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

-Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής

-Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

Την ίδια ώρα ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι στη χώρα αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, για σήμερα Πέμπτη έτσι ώστε να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

Στον Δήμο Ηλιούπολης τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο τα Λύκεια: 1ο & 3ο.
Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ: Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών

Επισημαίνεται, εξάλλου, πως η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται, επίσης, πως τα ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας, τις ανακοινώσεις του οποίου, οφείλουν να παρακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Διαβάστε επίσης

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Το φαινόμενο του "ασφυκτικού θανάτου" και η "περίεργη" σύμπτωσηΕλλάδα

Επανεξέταση των εκθέσεων της Ίριδας και της Μαλένας, ώστε να προσδιοριστούν κοινά στοιχεία, αλλά και της ιατροδικαστικής έκθεσης της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία δείχνει θάνατο από ...

Μέγαρο Μαξίμου: Ο πρωθυπουργικός σκύλος Πίνατ δάγκωσε τον Άκη ΣκέρτσοΕλλάδα

Ένα απρόοπτο είχε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στο Μέγαρο Μαξίμου, με… πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργικό σκύλο, Πίνατ. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο φιλόζωος υπουργός δέχθηκε επίθε...

Τσίπρας: Η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνηΕλλάδα

  «Η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να δραπετεύσει από τα προβλήματα και από την ευθύνη προκηρύσσοντας εκλογές και να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνη» τόνισε ο Α...

Σπήλιος Λιβανός η επιστροφή: Τίθεται επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟΕλλάδα

Δεν πέρασε καλά καλά ένας μήνας από την αποπομπή του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Σπήλιος Λιβανός ετοιμάζεται για τη… μεγάλη επιστροφή. Αυτή τη φορά, όμως, η θέση δεν...

Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά αύριο Παρασκευή τα σχολεία στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, λόγω κακοκαιρίαςΕλλάδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, τα σχολεία Πρωτοβάθμι...