ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσημο: Στις 13 Μαρτίου συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στις 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και εν συνεχεία θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο με την Τουρκία.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είχε γνωστοποιηθεί αρχικά χθες, από τουρκικά ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ άλλων θα βρεθεί η κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν ζητήσει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από προβλήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε περισσότερα», ανέφερε .

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες όσο αφορά στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η τιμιότητα και η συνέπεια σε βάθος χρόνου είναι βασικά εχέγγυα επιβίωσης των λαών. Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη.  Η Ελλάδα με τη στάση της στην εισβολή στην Ουκρανία αποδεικνύει την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο. Έλαβε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση εναντίον της ρωσικής εισβολής. Είμαστε και τώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Λογικές αναθεωρητισμού δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανένα», είπε  ο κ. Οικονόμου με φόντο τις δραματικές  εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις επιχειρήσεις για την προστασία και ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών μας στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα, σημείωσε,  δέχεται και θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία.

«Η Ελλάδα θα παρέχει στους ουκρανούς πρόσφυγες έκτακτο καθεστώς 12μηνης παραμονής», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και αναφέρθηκε στις σχετικές δράσεις των υπουργείων.

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδηγεί σε ράλι ακρίβεια και μίλησε για τις δράσεις της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια. Είπε ότι προωθείται η ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή απάντηση ενώ είπε ότι έχουν διατεθεί εσωτερικά πάνω από 2 δις ευρώ.

Αναφέρθηκε επιπλέον στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, στις νέες παρεμβάσεις που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση και σε μία σειρά από δράσεις που οδηγούν σε ενίσχυση του εισοδήματος όπως πχ η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Η ρωσική εισβολή προκαλεί σοβαρές αναταράξεις. Μας περιμένουν μεγάλες δυσκολίες. Η κυβέρνηση αναπτύσσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις πρωτόγνωρες ενεργειακές ανατιμήσεις. Με σχέδιο θα είμαστε δίπλα στους πολίτες απέναντι στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας», υπογράμμισε.

Παρεμβάσεις για το θέμα των ανατιμήσεων

Για το θέμα των ανατιμήσεων στο ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζεται η οριζόντια στήριξη από την κυβέρνηση, ενώ όπως είπε θα υπάρξουν και άλλες στοχευμένες πολιτικές στήριξης και  σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης

Ανδραβίδα: "Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά" έλεγε σε αστυνομικό ο δράστηςΕλλάδα

Ο δράστης της Ανδραβίδας ενοχλήθηκε όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση 15.000 ευρώ από το σπίτι του. «Μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», φώναζε σε αξιωματικό, σ...

Έκκληση του Περιφερειάρχη Αττικής για συμμετοχή στην αυριανή δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειαςΕλλάδα

  Ευχές Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για καλή Σαρακοστή και έκκληση για συμμετοχή στην αυριανή δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας   - Η δράση πραγματοποιείται από την Πε...

Η Τουρκία επιβεβαιώνει τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου - Ποια είναι η ατζένταΕλλάδα

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ερντογάν ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, και αποκάλυψε την ατζέντα των συνομιλιών από πλευράς Άγκ...

Κορωνοϊός: Δείτε τα κρούσματα στα νησιά - Αττική: 2.670 νέα κρούσματα - Η γεωγραφική κατανομήΕλλάδα

  Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Αττικής τα 2.670 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:   Νήσων      82 Νότιος Τομέας Αθήνας     318 Πειραιάς       259   Ανατολική ...