ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δολοφονία Αλκη: Συγκλονιστικές καταθέσεις των φίλων του που γλίτωσαν: Εψαχναν άλλους για να χαρακώσουν και να σφάξουν

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φiλων του 19χρονου Άλκη που γλίτωσαν από το δρεπάνι των χούλιγκαν, στη ματωμένη καταδρομική επίθεση στου Χαριλάου.

Ο ένας εκ των δύο, ο Νίκος, ο 19χρονος φοιτητής που ήταν στην παρέα του άτυχου νεαρού, στην κατάθεση που έδωσε στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως ένας από τους δράστες μόλις είδε την παρέα του Άλκη είπε σε συνεργό του: «Πάμε να φύγουμε δεν είναι αυτοί» δίνοντάς του την εντύπωση ότι η ελληνοαλβανική συμμορία των χούλιγκαν, κάποιους συγκεκριμένους έψαχναν για να χαρακώσουν και να σφάξουν εκείνο το βράδυ.

Ειδικότερα ο νεαρός φοιτητής κατέθεσε τα εξής: «Χθες απογευματινές ώρες τις 31 Ιανουαρίου 2022, βρέθηκα, μαζί με τους φίλους μου και τον αδερφό μου και πήγαμε σε κάποια μαγαζιά στου Χαριλάου.

Ένα από τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε ήταν και μία κρεπερί στην οδό Παπαναστασίου, ενώ νωρίτερα περάσαμε και μείναμε για λίγο από τον σύνδεσμο του Άρη που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο. Αργότερα συναντηθήκαμε με άλλα δύο παιδιά τα οποία δεν γνωρίζω καλά, έναν εκ των οποίων τον λένε Άγγελο. Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, καταλήξαμε στην είσοδο οικοδομής απέναντι του τέταρτου Γυμνασίου Χαριλάου στην οδό Θεόδωρου Γαζή, όπου καθίσαμε ψηλά στα σκαλάκια της οικοδομής και κουβεντιάζαμε μαζί με τα άλλα τέσσερα παιδιά. Μισή ώρα περίπου μετά αντιλήφθηκα ομάδα περίπου πέντε ατόμων, να προσεγγίζει την είσοδο της οικοδομής και να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια. Ένα από τα άτομα ρώτησε τι «ομάδα είστε;».

Κανένας από εμάς τους πέντε δεν αποκρίθηκε. Δεύτερο άτομο από την ίδια ομάδα, από αποκρινόμενο προς τον πρώτο είπε: «Δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε» ή «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε». Τότε κάποιος από την παρέα των αγνώστων πιθανώς αυτός που ρώτησε τι ομάδα είστε είπε τα παιδιά «στ’ αρχίδια μου πάμε!» και αμέσως μας επιτέθηκαν.

Είδα ένα από τα άτομα να κρατάει μαχαίρι και ένα ακόμη να κρατάει ένα μακρύ αντικείμενο. Μόλις ξεκίνησε η επίθεση εμένα πρόλαβε και με χτύπησε με μπουνιές ένα από τα πέντε άτομα που σας περιέγραψα, με γυμνά χέρια.

Ωστόσο κατάφερα να ξεφύγω κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια και στρίβοντας αριστερά προς την οδό Πλαστήρα. Εκτός από τα πέντε αυτά άτομα υπήρχαν κι άλλοι αριστερά και δεξιά στην είσοδο της οικοδομής στο πεζοδρόμιο τους οδού Πλαστήρα. Συνολικά ήταν περίπου 12 άτομα στο σημείο που έγινε η επίθεση σε βάρος μας.

Επίσης θυμάμαι ότι μόλις βγήκα και έστριψα αριστερά, ένας από τους αγνώστους που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, προσπάθησε να χτυπήσει, μάλλον με μαχαίρι, έναν από τους φίλους μου που προπορευόταν από εμένα, χωρίς όμως να αντιληφθώ, ποιος από τους φίλους μου ήταν καθώς με είχε με πλάτη.

Δεν είμαι σίγουρος αν ο άγνωστος είχε μαχαίρι, ωστόσο η κίνηση του σώματος και του χεριού του κατά την προσπάθεια να χτυπήσει τον φίλο μου, παραπέμπει σε άτομο που κρατάει μαχαίρι. Όταν τρέχοντας πλησίασα στην οδό Πλαστήρα, είδα στην απέναντι γωνία έξω από ένα καφέ, ένα λευκό αυτοκίνητο σταθμευμένο σχεδόν στη μέση της οδού Πλαστήρα και τουλάχιστον δύο άτομα να εξέρχονται από αυτό.

Είναι σίγουρο ότι είναι άτομα που σχετίζονται με το περιστατικό, καθώς όταν με είδαν να τρέχω, κάνανε κίνηση να έρθουν προς εμένα. Εγώ για να προστατευτώ κατευθύνθηκα προς την οδό Παπαναστασίου και έστριψα αριστερά σε ένα ψητοπωλείο και σταμάτησα σε μία κρεπερί.

Από το σημείο αυτό είδα μετά από λίγο, το λευκό αυτοκίνητο που σας είπα, μαζί με δύο ακόμα αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα ήταν μαύρο συνολικά δηλαδή τρία να στρίβουν από την Πλαστήρα δεξιά στην Παπαναστασίου προς το κέντρο της πόλης.

Τα αυτοκίνητα αυτά κινούνταν μαζί και επιπλέον το άσπρο και το μαύρο ήταν γεμάτα με άτομα. Επίσης την στιγμή εκείνη στους γύρω δρόμους, δεν είχε κίνηση από άλλα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια τυχαία συνάντησα τον Δημήτρη στην οδό Παπαναστασίου, τον οποίο είχαν τραυματίσει στην οπίσθια πλευρά στο γλουτό. Αρχικά σκεφτήκαμε να πάρουμε ταξί και να φύγουμε στα σπίτια μας ωστόσο επειδή ο Δημήτρης πονούσε καλέσανε με ασθενοφόρο.

Ήδη είχαμε κινηθεί προς την οδό Καραθοδωρή, ένα στενό πάνω από την οδό Γαζή, που έγινε το συμβάν, όταν είδαμε και σταματήσαμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο Δημήτρης διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου για τις πρώτες βοήθειες.

Ερώτηση: γνωρίζεις κανένα από τα άτομα που σας επιτέθηκαν;

Απάντηση: όχι δεν γνωρίζω.

Ερώτηση: είσαι οπαδός κάποιας ομάδας;

Απάντηση: ναι είμαι με τον Άρη αλλά δεν είμαι οργανωμένος.

 Ερώτηση: τα υπόλοιπα άτομα της παρέας σου είναι οπαδοί κάποιας ομάδας;

Απάντηση: ναι είναι οπαδοί του Άρη αλλά κανένας δεν είναι οργανωμένος.

Ερώτηση: τα άτομα που σας επιτέθηκαν είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά;

Απάντηση: κάποια από αυτά φορούσαν χειρουργικές μάσκες ή κασκόλ και κάποια ήταν ακάλυπτα».

Ο δεύτερος από την παρέα, ο Σπύρος που κατάφερε να ξεφύγει από την άγρια ομάδα των μαχαιροβγαλτών στην κατάθεση του λέει τα εξής: « Είμαι αδερφός του ενός εκ των τραυματιών και ήμουν μαζί με τον αδερφό μου και την παρέα μας όταν μας επιτέθηκαν.

Εγώ σήμερα γύρω στις 19:30 πήγα μόνος μου στο σύνδεσμο του Άρη που είναι απέναντι από το γήπεδο, στον κεντρικό, για βόλτα. Δεν είχε κάποιον αγώνα ή κάτι άλλο αλλά πηγαίνουμε γενικά στον σύνδεσμο και αράζουμε που και που. Εγώ είμαι οπαδός του Άρη και πηγαίνω στους αγώνες στο γήπεδο και στο σύνδεσμο εκεί αλλά δεν μπλέκομαι σε φασαρίες. Δεν έχω μπλέξει ποτέ σε φασαρία για τις ομάδες. Λίγο μετά στον σύνδεσμο ήρθε ο αδερφός μου και ένας φίλος μας ο Νίκος και κάτσαμε μαζί. Μετά από λίγη ώρα εγώ και ο Νίκος φύγαμε από το σύνδεσμο και πήγαμε στον ΟΠΑΠ  όπου είναι στην Παπαναστασίου και από κει πήγαμε και φάγαμε.

Μετά γυρίσαμε στο σύνδεσμο και εκεί βρήκα με τον Άγγελο και τον Άλκη και καθίσαμε όλοι μαζί. Μετά από λίγη ώρα ο σύνδεσμος έκλεισε και εγώ με το Νίκο πήγαμε και κάτσαμε λίγο σε μια κρεπερί εκεί δίπλα και ο αδερφός μου με τον Άγγελο και τον Άλκη πήγανε στο πάρκο που είναι πίσω απ’ το γήπεδο. 

Μετά πήγαμε και τους βρήκαμε και τελικά όλοι μαζί καταλήξαμε να κάτσουμε σε κάτι σκαλιά οικοδομής, εκεί που έγινε τελικά το περιστατικό. Έχουμε ξανακάτσει εκείνο το σημείο αλλά δεν μπορείς να πεις ότι καθόμαστε και συνέχεια εκεί. Μετά από λίγη ώρα εκεί που καθόμασταν και μιλούσαμε είδα ξαφνικά στο πεζοδρόμιο μπροστά μας επτά με οκτώ άτομα με μαύρα ρούχα με μαύρες κουκούλες και νομίζω έναν με κράνος στο χέρι δεν πρόσεξα αν κρατούσαν κάτι. Δεν κατάλαβα ούτε πως ήρθαν, ούτε από που ήρθαν.

Ένας απ’ αυτούς μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε και εγώ απάντησα Άρης. Τότε όλοι μαζί μας επιτέθηκαν. Εγώ έφυγα τρέχοντας και πήγα στην ταβέρνα στην Παπαναστασίου και εκεί είπα σε ένα ζευγάρι που καθόταν να καλέσουν το ασθενοφόρο. Αυτό το είπα χωρίς να ξέρω αν είχε χτυπήσει κάποιος ή όχι έτσι από μόνος μου. Εκείνη τη στιγμή με σταμάτησε περιπολικό και με πήγε στο τμήμα στο Χαριλάου. Εκεί αρχικά δεν είπα ότι ήμουν στα άτομα που μας επιτέθηκαν γιατί φοβήθηκα. Δε γνωρίζω γιατί έγινε αυτό σήμερα.

Ερώτηση: γνωρίζεις για ποιο λόγο σας επιτέθηκαν οι άγνωστοι δράστες;

Απάντηση: όχι δεν το γνωρίζω. Πιστεύω ότι μας επιτέθηκαν τυχαία επειδή ήμασταν πέντε άτομα μαζί κοντά στο γήπεδο του Άρη, χωρίς να έχουν κάτι προσωπικό μαζί μας».

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία Αλκη: Το πινγκ πονγκ ευθυνών των συλληφθέντων και το μυστήριο για το 12ο άτομοΕλλάδα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του  19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που νέα στοιχεία και βίντεο αποτυ...

Οικονόμου: Θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η κρίσηΕλλάδα

Στο θέμα της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω των αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος και φυσικού αερίου αλλά και εξαιτίας της αύξησης στις τιμές αρκετών προϊόντ...

«Βόμβα» Eurostat: 1 στους 6 νέους στην Ελλάδα με σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσειςΕλλάδα

Το 7% των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Euro...

Πάτρα: Στην Ασφάλεια Αττικής ο φάκελος για το θάνατο των τριών κοριτσιώνΕλλάδα

Στην Ασφάλεια Αττικής θα μεταφερθεί ο φάκελος της υπόθεσης με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που πέθαναν μέσα σε μόλις τρία χρόνια στην Πάτρα. Σημειώνεται πως η Εισαγγελία, ...

Βίντεο ντοκουμέντο με τη Γεωργία Μπίκα να τρεκλίζει πριν φτάσει στο ξενοδοχείοΕλλάδα

Βίντεο - ντοκουμέντο δημοσιεύει το zougla.gr, όπου φαίνεται η 24 Γεωργία Μπίκα να επιστρέφει στο ξενοδοχείο όπου έγινε ο καταγγελόμενος βιασμός της. Η κοπέλα έχει αντιληφθεί ότι δε...