ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Για ανθρωποκτονία από κοινού, με δόλοι διώκονται 8 συλληφθέντες

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή πήραν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Κατά την είσοδο των εμπλεκομένων, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες, ενώ φώναζαν «δολοφόνοι, καθάρματα» και κινήθηκαν προς το μέρος τους, αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr. Ίδιο σκηνικό επικράτησε και κατά την έξοδό τους.
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Χειροπέδες σε 9 άτομα, αναζητούνται δύο

Την τελευταία εβδομάδα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν στοιχεία για τους συνεργούς του 23χρονου σκληρού χούλιγκαν -όπως χαρακτηρίζεται- που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Έπειτα από τα αποτελέσματα που βγήκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά και τις καταθέσεις, τις μαρτυρίες και τις πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές, το πρωί της Κυριακής εκδόθηκαν δέκα συνολικά εντάλματα.

Αμέσως σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε επιχειρησιακό σχέδιο από την Αστυνομία, που οδήγησε στη σύλληψη των 8 εξ αυτών, ανάμεσα στους οποίους φέρονται να είναι και οι δύο που μαχαίρωσαν τον φοιτητή, ενώ λίγη ώρα πριν από την αιματηρή επίθεση τους βρίσκονταν σε αγώνα βόλεϊ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και πρώην ποδοσφαιριστής της εφηβικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Οι δύο από τους οκτώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν ο καθένας στο σπίτι του, ενώ οι υπόλοιποι έξι σε σπίτια φίλων τους.
Σε δύο από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε ποσότητα χασίς, ενώ κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, από τα οποία αναμένονται και νέα στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκε και κατασχέθηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στον πατέρα ενός εκ των συλληφθέντων και είναι αυτό το οποίο χρησιμοποίησαν τέσσερις από αυτούς για να μεταβούν στο σημείο της άγριας επίθεσής τους.

Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 20χρονου Αλβανού, ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του, καθώς και για ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται και στην Αθήνα.
Οι 8 από τους 9 «δείχνουν» 21χρονο Έλληνα ως το άτομο που κράταγε το δρεπάνι

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 8 από τους 9 συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι αυτός που κρατούσε το δρεπάνι και έδωσε τη χαριστική βολή στον Άλκη Καμπανό είναι 21χρονος Έλληνας. Στο δρεπάνι, σημειώνεται, έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα δύο ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτυπώματα του 23χρονου που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα έχουν βρεθεί σε στειλιάρι και θεωρείται ότι αυτός χτύπησε τον Άλκη στο κεφάλι, ωστόσο ο ίδιος αρνείται ότι ήταν παρών στη δολοφονία.
Τι λέει η αστυνομία για την αξιωματικό που δείχνει ο Κούγιας

Την ίδια ώρα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία αναφέρθηκε ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζοντας πως σε φωτογραφία που έλαβε απεικονίζεται ο φερόμενος ως δολοφόνος του φοιτητή και δίπλα ο γιος της, έχει φύγει από το τμήμα της Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης από το 2018.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν στο iefimerida πως πρόκειται όντως για αστυνομικό, αλλά όχι αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και πως ο γιος της είχε εμπλακεί σε επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε τη ζωή του ο 28χρονος Τόσκο Μποζατζίσκι, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Τότε η υπόθεση είχε συγκλονίσει και πάλι το πανελλήνιο, καθώς μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- από οπαδούς του ΠΑΟΚ, ένα μισθωμένο λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα πέρασε πάνω από το σώμα του 28χρονου, ο οποίος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα μετά από βίαιη επίθεση που δέχθηκε.

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: Ο χαμός του να ενώσει φιλάθλους και ομάδες (βίντεο)Ελλάδα

Συγκλονίζουν οι γονείς του 19χρονου Άλκη, οι οποίοι με αξιοπρέπεια και μεγαλείο ψυχής, μίλησαν λίγες ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου τους, Άλκη Καμπανού. «Πρέπει να θερ...

ΕΤΕπ και Αττικό Μετρό συμφώνησαν σε χρηματοδότηση-ρεκόρ 580 εκατ. για την γραμμή 4Ελλάδα

Σύμβαση χρηματοδότησης με το ποσό ρεκόρ των 580 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Αττικό Μετρό Α.Ε. για την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας. Τ...

Δολοφονία Άλκη: Βρισιές και κατάρες κατά των συλληφθέντων στα δικαστήριαΕλλάδα

Έφθασαν οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στα δικαστήρια, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Είχε προηγηθεί η μεταγωγή του 23χρονου, τον οποίοι πλ...

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα το απόγευμαΕλλάδα

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 07-02-2022) έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (09-02-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τους...

Κορωνοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μαγιορκίνη – Περιμένουμε νέα ανησυχητική μετάλλαξη το 2022Ελλάδα

Σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση -δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουμε «ξεμπερδέψει» με τις μεταλλάξεις Όμικρον και Δέλτα και επιστήμονες σε πολλές χώρες εκφράζουν αντιρρήσεις για τη χ...

Ρέθυμνο: Νεαρή νοσηλεύτρια κατήγγειλε γιατρό για σεξουαλική παρενόχλησηΕλλάδα

Σε έγγραφη καταγγελία προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, προχώρησε νεαρή νοσηλεύτρια αναφέροντας περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρό. Όπως αναφέρει το cretaliv...

Τουλάχιστον 450 αγωγές στην Αττική Οδό για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών Ελλάδα

Σε τουλάχιστον 450 ανέρχεται ο αριθμός των αγωγών που αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες κατά της εταιρείας της Αττικής Οδού, για τις πρωτοφανείς εικόνες που εκτυλίχθηκαν...

Λιμενεργάτης στον Πειραιά γλιτώνει την τελευταία στιγμή από πτώση κοντέινερ (βίντεο)Ελλάδα

Άγιο, αλλά και γρήγορα αντανακλαστικά είχε ένας εργαζόμενος της Cοsco στο λιμάνι του Πειραιά. Την τελευταία στιγμή είδε ένα κοντέινερ να φεύγει από τη θέση του και πριν τον καταπλα...