ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη - Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στην Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Α. Σαρτζετάκη θα τελεστεί τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:00, στην Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Χρήστου Α. Σαρτζετάκη θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την ίδια μέρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Επισημαίνεται επίσης πως η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στην Εστία Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.

Δημόσια δαπάνη η κηδεία 

Με τιμές αρχηγού κράτους θα κηδευτεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ενώ θα τηρηθεί τριήμερο δημόσιο πένθος.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Επίσης, οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος». Το δημόσιο πένθος θα τηρηθεί από σήμερα, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κυρ. Βελόπουλου για το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

«Ο τρόπος με τον οποίον ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπερασπίστηκε την δικαιοσύνη ως λειτουργός της και τα εθνικά θέματα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους. Αιωνία του η μνήμη», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Γ. Βαρουφάκη για την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη απέστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

«Θα τον θυμόμαστε για τη σπάνια γενναιότητά του. Ως τον αγέρωχο ανακριτή που δεν ενέδωσε στο εμφυλιοπολεμικό παρακράτος της Δεξιάς επιμένοντας να ξεσκεπάσει τους δολοφόνους του Λαμπράκη πάση προσωπική θυσία», έγραψε.

 

Συλλυπητήρια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελών για το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης απέδειξε με το παράδειγμά του, ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που είναι το ύψιστο καθήκον κάθε δικαστικού λειτουργού, κατακτιέται με κόπο και προσωπικές θυσίες και δικαιώνεται από την Ιστορία». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει τα εξής: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποχαιρετά σήμερα τον εμβληματικό δικαστικό λειτουργό και τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Η πορεία και το ήθος του, που αναδείχθηκε σε όλο τον υπηρεσιακό του βίο και είχε ως κορυφαίο σταθμό την ακέραια στάση και το σθένος που επέδειξε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, σε καιρούς δύσκολους για τη Δικαιοσύνη, αλλά και η μετέπειτα θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, τον κατέστησαν σύμβολο της Δημοκρατίας για τον τόπο μας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης απέδειξε με το παράδειγμά του, ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που είναι το ύψιστο καθήκον κάθε δικαστικού λειτουργού, κατακτιέται με κόπο και προσωπικές θυσίες και δικαιώνεται από την Ιστορία. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Νέα «όπλα»: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα πρωτεϊνικά εμβόλια Novavax και Sanofi -Η διαφορά με τα mRNAΕλλάδα

Ολο και περισσότερα «όπλα» προστίθενται στη «φαρέτρα» κατά του κορωνοϊού, αφού πολύ σύντομα η Ελλάδα θα εξοπλιστεί με τα δύο πρωτεϊνικά εμβόλια, αυτά της Sanofi και της Novavax. Με...

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων κατά της δράσης φασιστικών ομάδων σε σχολείαΕλλάδα

Τη δράση φασιστικών ομάδων μέσα και έξω από σχολεία σε Σταυρούπολη, Εύοσμο, Αμπελοκήπους και Νεάπολη καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας καλώ...

Συγκίνηση από την πρωτοβουλία των φωτορεπόρτερ για ασπρόμαυρες εικόνες στους χθεσινούς αγώνεςΕλλάδα

Με μια εξαιρετική κίνηση η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος προκάλεσε συγκίνηση χθες σε όλους τους υγιείς φιλάθλους μέσα από την πρωτοβουλία της να ζητήσει από τα μέλη της που θα κάλυπτα...

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή – Βρέθηκαν στειλιάρια, κράνη και μπιτόνι βενζίνηςΕλλάδα

Μεταλλικά στυλιάρια και κράνη εντοπίστηκαν από την αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο εσωτερικό του Συνδέσμου Φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη...

Κορωνοϊός: Δείτε τα κρούσματα στα νησιά - Αττική: 4.720 νέα κρούσματα - Όλη η γεωγραφική κατανομήΕλλάδα

  Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Αττική τα 4.720 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:   Νήσων 93 Νότιος Τομέας Αθήνας 520 Πειραιάς 776   Ανατολική Αττική 592 Βόρειο...

Δολοφονία Άλκη: Σε νεοναζιστική φράξια οπαδών ανήκουν οι φερόμενοι ως δράστες- Καταιγιστικές αποκαλύψειςΕλλάδα

Πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χρονου Αλβανού Αυξεντίου Circau, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού, βρίσκεται πλέον η ΕΛ.ΑΣ. Όπως προκύπτει...