ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον εισαγγελέα ο 23χρονος ύποπτος για τη δολοφονία του Άλκη – Ψάχνουν τους συνεργούς του

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει οργή και σοκ.

Οι έρευνες συνεχίζονται μέσα από μαρτυρίες και κάμερες από τον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της δολοφονίας.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί μέσα στην ημέρα ο 23χρονος σεσημασμένος φερόμενος δράστης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση την ώρα που τα στοιχεία για το οπαδικό του παρελθόν είναι εναντίον του, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση ακόμη δύο ατόμων. Άλλωστε η σύλληψη του 23χρονου Αλβανού από μόνη της δεν φτάνει για να ικανοποιήσει την οικογένεια και τους φίλους του 19χρονου Άλκη, οι οποίοι κάνουν λόγο για τυφλή δολοφονική ενέδρα και ζητούν την άμεση σύλληψη όλων των χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Θεσσαλονίκη- δολοφονία- Άλκης

Την ίδια ώρα το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος έχει γεμίσει από λουλούδια, φανέλες, κασκόλ, σημειώματα και κεριά από απλούς πολίτες, φιλάθλους και διαφορετικών ομάδων που έσπευσαν στο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη.

Μεταξύ των αντικειμένων είναι και μια φανέλα με το όνομα και την ηλικία του Άλκη που άφησε η ομάδα του Άρη.

Το «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν του 23χρονου

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σημείου της φονικής επίθεσης διακρίνεται ο 23χρονος να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα, που αποκαλείται «karambit».

Ο 23χρονος ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος έχει «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν, καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας.

 

Θεσσαλονίκη - Άλκης
Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε άλλα ραντεβού θανάτου με αντίπαλους οπαδούς.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος αλλοδαπός παραβρέθηκε.

Θεσσαλονίκη: Το ντοκουμέντο της δολοφονίας του 19χρονου

Bίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Λίγο πριν, ο 19χρονος Άλκης μαζί με φίλους του είχαν φύγει από μία καφετέρια της περιοχής, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Τους πλησίασε μία ομάδα ατόμων, τους ρώτησε τι ομάδα είναι και στη συνέχεια εξαπέλυσαν την επίθεση. Δύο από την παρέα του Άλκη πρόλαβαν και έφυγαν. Δυστυχώς, ο 19χρονος δέχτηκε χτύπημα στο πόδι από μαχαίρι με κυρτή λάμα που μοιάζει με δρεπάνι, με αποτέλεσμα να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι άλλοι δύο νέοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ενδεικτικό της αγριότητας της επίθεσης, εξάλλου, είναι και το πόρισμα της ιατροδικαστής εξέτασης. Ο άτυχος Άλκης κατέληξε από συνδυασμό τραυμάτων, σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, όπως είχε μεταδώσει το mega.

Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν βαρύτατες, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ακόμη και αν δεν υπήρχε το τραύμα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή.

 

Πηγή: enikos.gr 

Διαβάστε επίσης

Παυλόπουλος για Σαρτζετάκη: "Υπηρέτησε σε χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα και τον λαό μας"Ελλάδα

Σε συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη, προχώρησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον απόλυτο σεβασμ...

Στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως δολοφόνος του Άλκη - Αποδοκιμάστηκε από συγκεντρωμένουςΕλλάδα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγο ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου αδικοχαμένου Άλκη, όπου έπεσε νεκρός από χτυπήματα σε όλο του το ...

Χρήστος Σαρτζετάκης 1929 – 2022: Aπό την ηρωική ανάκριση της δολοφονίας Λαμπράκη στην Προεδρία της ΔημοκρατίαςΕλλάδα

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 93 ετών ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης.  Άφησε την τελευταία του πνοή στις 2.45 τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσοκομείου. Ο Χρήσ...

Πατούλης: 8 αλήθειες για τον απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής στη διαχείριση της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ»Ελλάδα

  8 αλήθειες για τον απολογισμό δράσεων της Περιφέρειας Αττικής  στη διαχείριση της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ»   Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Συνεδρίαση του Περιφε...

«Goal στη βία»: Τουρνουά ποδοσφαίρου και ενημερωτική εκστρατεία στα σχολεία από τη σχολή του 19χρονου Άλκη στο ΑΠΘΕλλάδα

  Την οδύνη για τον άδικο χαμό του Αλκιβιάδη Καμπανού, ενός εκ των νεότερων μελών της εκφράζει εκ μέρους φοιτητών και καθηγητών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α...