ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Μητσοτάκης: Απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής - Ψέματα και τοξικότητα από τον κ. Τσίπρα (βίντεο)

 
Απέλπιδα προσπάθεια να καταδείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος, ψέματα και τοξικότητα, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. 
 

«Είδαμε τον κ Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να διαστρέφει την αλήθεια, κατασκευάζοντας μία εικονική πραγματικότητα καταστροφής. Ξεπεράσατε όμως και τον χειρότερο εαυτό σας. Σε κάθε φράση δύο ψέματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Φαντάζομαι όσοι σας άκουσαν έχουν ήδη κλείσει την τηλεόραση, σκεπτόμενοι: Πάλι μία από τα ίδια» σχολίασε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Ακόμη και όταν επιμείνατε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε απολύτως τίποτα, δεν παρουσιάσετε καμία εναλλακτική πρόταση. Ο λόγος σας ήταν ένα κακόηχο βουητό καταγγελιών» σημείωσε. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας του θύμισαν μία ρήση του Σαίξπηρ: «Η αλήθεια είναι σαν ένα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα». «Και η κυβέρνηση αυτό το γάντι το σηκώνει για να απαντήσει για την πραγματική εικόνα του σήμερα και το πώς μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας» τόνισε. 

 

Αναφερόμενος στην κριτική για τον εγκλωβισμό της Αττικής Οδού, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί υπερασπίζεται την παραχωρησιούχο εταιρεία. 

 

Στο μέτωπο της πανδημίας, είπε, πως παρά τις μεγάλες απώλειες, η χώρα κινείται στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, αν και αναγνώρισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα βρήκε τη χώρα να υστερεί στους εμβολιασμούς ειδικά στις μεγάλες ηλικίες. «Σήμερα το 84% των πολιτών είναι θωρακισμένο. Αν είμασταν σε αυτό το ποσοστό τον Σεπτέμβριο θα είχαν σωθεί χιλιάδες» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Ο αγώνας του εμβολιασμού και της επιφυλακής πρέπει να συνεχιστεί ανυποχώρητα». 

 

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικά το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία, ενώ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κοινωνική πολιτική. «Δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς ικανοποιημένους εργαζομένους. Ο κόσμος της εργασίας διαθέτει πλέον ψηφιακή κάρτα, ένα σαφές πλαίσιο για την τηλεργασία, προστασία από την αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας, τον θεσμό του πρώτου ενσήμου, που στηρίζει τους νέους» σημείωσε μεταξύ άλλων.  Οι παρεμβάσεις υπέρ των νέων φτάνουν έως και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 

 

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει χτίσει ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών. «Αυτή η κυβέρνηση επενδύει στην άμυνα της χώρας, γιατί χωρίς άμυνα δεν υπάρχει αξιόπιστη εξωτερική πολτική» τόνισε.

 

Το σχόλιο για υπόθεση Φουρθιώτη και Novartis

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση Φουρθιώτη, λέγοντας: «Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας στον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο και τον κάνατε σημαία. Έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί των ημερών σας και καταδικάστηκε επί των ημερών μας» είπε χαρακτηριστικά. Σχολίασε δε πως «ο κ. Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός για το πολιτικό σύστημα που κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν αναφέρθηκε σε αυτόν». 

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός έκενα λόγο για «άθλια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο». Για τις διώξεις δημοσιογράφων είπε: «Δεν καλούνται ως ύποπτοι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψευδή στοιχεία για να στήσουν ψευδείς κατηγορίες. Αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ελευθεροδολοφονία. Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά συμμορία». 

 

«Θέλω να αναδείξω πόσο αληθινά διαφορετικοί είμαστε. Εκπροσωπώ μία κυβέρνηση που κάνει πολλά σωστά και κάποια λάθη. Εσείς κ. Τσίπρα εκπροσωπείτε μία λάθος κυβέρνηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε «κίνηση απελπισίας την πρόταση μομφής». 

 

Τι είπε για το Κίνημα Αλλαγής

«Είναι αλήθεια ότι η χώρα πέτυχε πολλά μέσα σε πρωτοφανείς αντιξοότητες. Δεν πρόλαβε να τα γευθεί όλα, αλλά οι φωτεινές αχτίδες λάμπουν ήδη. Πλησιάζει η ώρα της ευημερίας για όλους. Σε αυτή την αισιόδοξη πορεία η κυβέρνηση θα ήθελε δίπλα της όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Αν και με την αξιωματική αντιπολίτευση μας χωρίζει χάσμα πολιτικό, ηθικό, αισθητικό, θα περίμενα πιο θετική προσέγγιση από το ΚΙΝΑΛ, θα περίμενα συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορέσετε κύριοι του ΚΙΝΑΛ να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις ασάφειας... Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε, αλλά συνταχθήκατε πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη στα γραφεία δικηγόρου ο οποίος είχε επιτεθεί στην 24χρονη Γεωργία ΜπίκαΕλλάδα

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το γραφείο του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, τον οποίο κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα ότι της επιτέθηκε φραστικά στο αστυνομικό τμήμα σ...

Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία, απειλές ΗΠΑ-ΗΒ για νέες κυρώσεις κατά της ΡωσίαςΕλλάδα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει σήμερα δημοσίως για την κρίση στην Ουκρανία, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, που, μαζί με τους συμμάχους τους στο NATO, ...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης - 156 κατά, 142 υπέρ, 1 παρώνΕλλάδα

  Απορρίφθηκε με ψήφους 156 κατά, 142 υπέρ και 1 παρών, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, επί 299 ψηφισάντων, 156...

Τζουμέρκα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 21χρονος ορειβάτης που χάθηκε και τον εντόπισαν σε χαράδραΕλλάδα

  Ο νεαρός εντοπίστηκε από τον πατέρα του - Φέρεται ότι γλίστρησε και ότι κατέληξε στον γκρεμό Χωρίς τις αισήσεις του ανασύρθηκε σε δύσβατη χαράδρα ο 21χρονος ορειβάτης που αγνοούν...

Βουλή: Έντονο φραστικό επεισόδιο Γεωργιάδη- Πολάκη- Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομικής φρουράςΕλλάδα

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ     Βουλή: Έντονο φραστικό επεισόδιο Γεωργιάδη- Πολάκη- Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομικής φρουράς Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 19:15   UPD: 19:25 INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙ...

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝΑ η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα ΓιαννάκουΕλλάδα

  Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, μετά από πτώση. Η κατάσταση της κυρίας Γιαννάκου ε...